| Mosotti a întrebat:

Gasisem pe Facebook ceva:

"Oamenii fara valori si valoare vor avea tendinta de a ataca pentru a-si proteja nonvaloarea".

Ce parere aveti? Eu cred ca asa este, avem si aici poate oameni care ataca omu aiurea, inseamna ca se simt un nimeni.

Si nu inteleg cum isi protejeaza nonvaloarea asa, adica ce, daca ataci, ai mai multa valoare?!
Mai bine te gandesti cum sa prinzi valoare, ca si daca ataci, tot tie iti faci rau, celalalt doar se amuza cand vede ca te agiti sa-i faci rau.
Mai ales ca-l ataci cu chestii false.
Si prin faptul ca o faci, spui "sunt un nimeni, n-am nici o valoare", deci te dai de gol.

Ptr ca un om ok nu are de ce sa incerce sa faca rau.
Dar si daca ai probleme, stii ca nu are nimeni vina, deci nu e cazul sa incerci sa faci rau, daca nu faci asa, e clar prostie, pe langa nonvaloare.

Ok, nu te duce capu, nu te duce nici fizicul probabil, nu ai putut avea valoare, dar macar sa stii ca nu rezolvi nimic facand rau altora.

Răspuns Câştigător
| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Este foarte adevărat. Vedem fenomenul ăsta tot mai des. Oameni fără "valori și valoare" (deși mi se pare cam forțată exprimarea) au tendința de a fi agresivi și de a avea chef de harță.
Dar mai interesant mi se pare motivul. Intrând în dezbateri și atacant opiniile celorlalți, ei au impresia că fac ceva bun, ceva valoros. Nu contează care e opinia ta, ei o vor ataca ca să se simtă bine. Și o vor ataca și mai aprig dacă te văd un individ implinit, cu o carieră super și o familie model. Ba chiar te vor urî! Un exemplu sunt ONG-urile care vor să înlocuiască cuvântul "țigan" cu "rrom" și te acuză de rasism dacă nu ești de acord cu ei. Asta cu toate că mulți oameni de etnie preferă denumire de "țigan". Și-n plus, ce rezolvi dacă schimbi cuvântul? Foștii țigani nespălați cu 4 clase care se ocupă cu furtul vor deveni brusc intelectuali dacă le zici "rromi"? Va rezolva această schimbare sărăcia, discriminarea și lipsa de educație? Desigur că nu, doar că această schimbare le dă impresia unor oameni că au făcut ceva important, când de fapt nu au făcut nimic. Să nu uităm că și "rrom" poate lua conotații negative oricând.

| Mosotti explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Pai de aia zis, ca e dovada de prostie sa te iei de cineva doar ca tu nu esti nimic in viata asta.
Ori pui mana si faci ceva, ori daca nu poti (si e de inteles, ca, capacitatile sunt date de sus, noi doar le folosim pe alea sa facem ceva), atunci fi macar destept sa iti dai seama ca nu are sens sa incerci sa faci rau.

Si cu ce se alege? Uite eu caz concret, aici, am zis ceva adevarul despre legile atractiei (care se verifica oricand la odice pas in real), si cineva de aici ma tot ataca pe unde ma vedea, probabil ca nu o ducea fizicul si se regasea ca fizicul e rules, sau avea si altele.
Si? Cat m-a amuzat am lasat-o, dupa aia i-am dat ignore.
Ce a rezolvat?

Aia e...nu te duce corpu, nimeni nu e vinovat. Ca altfel nu avea de ce sa se supere atat, daca nu era real ce am zis.
Si na, adevarul spus de mine ii facea rau, a vazut ca este asa, nega mereu aici ca nu e, dar asta iar nu ajuta, ca realitatea spune altceva de cand e lumea.
Nu se bateau regii intre ei pentru una ca era desteapta sau buna la suflet, ci ca arata bine.

Ce ar fi sa-l atac eu pe prietenu meu alfa ca el aspira gagici de la 15 ani cu vagonu si eu nu? Cu ce ma ajuta? Sau pe altul ca el.

Normal ca si rrom ia conotatii negative, depinde ce faci, nu ca esti rrom sau tigann.
Nu stiu ce au ONG-urile in cap.
De ex in Germania daca zici "Schwarze" unui negru e bine, daca zici "Neger", nu e bine!
Desi e acelasi lucru.
Si asta cu toate ca negrii acolo sunt okey, lucra, sunt integrati, tot nu suna bine Neger, tot asa, suna ca o insulta.

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

România e o tara de bufoni,clovni,de triști, de scrinofrenici,de indiferenți, nepăsători și de rebeli care se cred în jungla, ce valoare e în societatea asta românească? Bârfă, judecata, abilitatea de a îți dă cu părerea despre orice, normal ca se apară prin atac violent sau verbal, romanul acționează doar instinctiv, nu are abilitarea rațională de a gândi, de asta toți judeca, critica fără a avea habar, a avut dreptate germanul ala

| Mosotti explică (pentru RAY):

Dar nu cred ca doar romanul, cred ca multi si din alte tari fac asa, sa atace, sa judece.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Am vazut acum vreo 2 zile o postare pe social media cu un laureat al premiului Nobel pentru literatura si o groaza de oameni "straluciti" in comentarii spuneau "Un premiu Nobel pentru asa ceva e inutil". Personal, a fost indignat(sunt student la Litere), deoarece oamenii care insultau scriitorul respectiv nu au facut nimic deosebit cu viata lor.Adica daca le spuneai "Bine, tu pentru ce ai castigat premiul Nobel?", fie iti raspundeau pe langa, fie deloc, ba iti mai dadeau si block unii! Asa ca da, ai dreptate, este foarte adevarat.Nu inteleg de ce ai blama o persoana cu o anumita pasiune care a putut sa aiba si succes din asta!

| Mosotti explică (pentru FilosofulDepresiv2022):

Din prostie si nonvaloare blameaza un om care a avut succes cu ceva.

Întrebări similare