Mămica și tăticu încă le fac - probabil - patul și pachețelul cu păpiță și papucii cu cremă și... și...
Generalizările țin de exemplele pe care le avem în față.
Eu sunt dintr-o generație născută în anii '90, și majoritatea ne-am depășit părinții foarte rapid, în ceea ce privește capacitatea de a ne descurca pe cont propriu.
Adică la 16-17 ani deja gândeam independent de părinți, luam singur deciziile, iar ei mi le respectau. După 18-20 de ani am cam luat rolul de bărbatul casei, și nu mă refer doar la mine, ci și la anturajul/exemplele de pe lângă mine. Vin părinții la noi să se sfătuiască, pentru că noi suntem la curent cu societatea de acum, cu noile soluții și tentativele de țepe.
Separat de exemplele mele sunt majoritatea gamerilor, care au rămas în urmă cu toate, și nu au simțit nevoia să fie mândri de ei.
Deci, depinde lângă cine trăiești.
Nu e vorba de noua generatie in comparatie cu generatiile vechi, la 25 de ani n-ai cum sa rupi de maturitate, mai ai de baut destul laptic pana ajungi la maturitatea mentala, unii nu o ating nici la 40-50....fiecare are ritmul lui dar la 25 cu siguranta nu ajungi vreun clasic in viata, cel putin pentru mine un om care are 24-25 ani e aproape un adolescent, nu pot sa-l privesc ca pe un om prea matur, pe buna dreptate atunci abia termini o scoala, o facultate si intri pe campul muncii fiind la inceput de cariera. Nici generatiile din trecut nu bubuiau de maturitate pe la varsta asta, erau alte vremuri si erau nevoiti sa lucreze un pamant, sa se insoare de cat mai tineri, sa toarne rapid cativa plozi pentru a avea mai tarziu forta de munca in ograda si cam atat.
Si faptul ca nu fac un pas singuri de capul lor e pentru ca probabil au avut persoane toxice in preajma, in special parinti care i-au criticat pentru orice lucru marunt iar anxietatea i-a mancat iar acum le e teama sa greseasca pentru a nu parea ridicoli in ochii altora, de a nu rade altii de ei fiind obisnuiti sa fie impinsi de la spate. Nu trebuie sa gandeasca asa pentru ca nimeni nu e perfect si greseli se tot fac, ce mi se pare mai trist e ca altii la 40-50+ ani sunt si mai si decat astia tineri care inca nu-s copti la minte.
Nu fac un pas singuri deoarece au avut parinti care i-au sufocat si monitorizat constant, iar nivelul de autonomie primit e 0.Cand nu iti lasi copilul sa faca el lucrurile sau treburile din casa, sa ia deciziile pe care le vrea si il fortezi sa traiasca viata impusa de parinti, care prin alegerile bagate pe gat copilului isi retraiesc viata lor, reparandu-si totodata greselile, atunci felicitari, obtii adulti care nu pot face nimic fara indrumare.
Nu e numai la noua generație sau în vechea generație, găsești și la vechea si la noua generatie oameni ce încă habar nu au ce e cu viata lor la 40 de ani asa ca...
Se maturizeaza mult mai repede in unele privinte si mai greu in ambele.
Adica sunt mult mai inteligenti si au o perspectiva mult mai clara asupra vietii din cauza informatiei de peste tot, dar in unele aspecte, ar putea fi inca imaturi, din cauza ca viata e mult mai usoara pentru ei decat pentru cei din trecut, lucru care nu ii forteaza sa se maturizeze mai repede.
Da!
Prin acces la informatie, te referi cumva la accesul la internet si la mijloacele de comunicare media?!
Acestea nu doar desteapta ci mai mult prostesc!
Clar, majoritatea tinerilor nu folosesc aceste mijoace de acces la informatie pentru a obtine & capta informatia, Nope! ci pentru divertisment!
Accesul la informatie se face prin studierea... cartilor! Dar cine mai citeste carti in ziua de azi?
Cat despre educatie, care educatie?!
anonim_4396 întreabă:
Nicoleta6 întreabă: