| NAdrian a întrebat:

Hai sa va vad: Care e diferenta dintre dorinta si vointa?

11 răspunsuri:
| OnuOnulică a răspuns:

Dorinta iti doresti sa faci.
Vointa vrei sa faci.

| TheLastSmile a răspuns:

Aceeasi diferenta care e intre verbul a dori si a vrea. Dorinta iti pui, de exempul, cand vezi o stea cazatoare. Desi stii ca nu se va indeplini totusi iti doresti. " Imi doresc sa... " sau " visez sa... " pentru mine e acelasi lucru. Multe lucruri incep prin dorinta, dar dupa ce iti doresti indeajuns ajungi sa vrei. Desi multi nu sesizeaza diferenta ea exista si nu poti spune ca dorinta=vointa. Sa spunem ca dorinta este foaia si creionul, iar vointa mana ce deseneaza. Nu stiu daca ai priceput ce-am vrut sa spun.

| Leocerba a răspuns:

Hai sa ma vezi, ia: daca ai vointa poti muta si muntii din loc, daca ai dorinta poate vine pestisorul de aur si ti se implineste, poate nu vine...

Ai retinut? Dupa vointa scrie poti, dupa dorinta scrie poate.
(daca n-ai inteles, si nu din rea vointa, pune-ti ultima dorinta)

| Musique a răspuns:

Cu voința faci multe, cu dorințele doar visezi.

| Rubyrubyy a răspuns:

Dorinta este ca vrei sa ai ceva iti doresti foarte mult inseamna dorinta..Si vointa ca ai vrea sa faci ceva sau ceva neobisnuit asta e vointa

| zurick a răspuns:

Buna!
Dorinta este un lucru pe care ti-l doresti si astepti ca sa-l primesti cumva, vointa este atunci cand incerci sa indeplinesti o dorinta.
Pa, pa.

| RAY a răspuns:

Cand esti beat si visezi ca ai mai bea o bere, cand ai vointa de invinge bautura este vointa cea mai mare sa imbeti bautura

| NAdrian explică:

Nu stiu de ce ati mutat de la Religie la Conversatii, stiu de ce am pus intrebarea la Religie...dar in fine

| SimonaCristina a răspuns:

Buna.
Dorinte are oricine, insa vointa tine de cei puternici, ambitiosi.

| Axys a răspuns:

Dorinta de a reliza ceva cu ajutorul vointei

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Dorinta este sa vrei a obtine ceva, dar nu neaparat sa treci la actiune. Vointa este sa faci tot posibilul, din toate fortele si investind tot ce ai la dispozitie pentru a obtine ce doresti.

Întrebări similare