Salut! Eu sunt proaspat absolvent al acestui liceu, Colegiul National "UNIREA", e fain pacat ca eu nu m-am distrat mai bine, dar tot o sa ai amintiri placute din liceu! Invata, fii constincioasa, implica-te in proiecte, fii tu! fii orginiala!, distreaza-te! leaga prietenii, fiindca acesti prieteni ii vei avea pe viata! Scoala e ca peste tot, scoala si iar scoala, spre deosebire de alte licee din Brasov, aici se face scoala. O sa ai profi ok, unii sunt de treaba altii nu, acum nu poti sa vrei sa iei 10 fara sa stii nimic. Nu-i logic si corect. O sa ai profi fain la desen, muzica (e un fel de pitzi dar e bestiala profa aia), la romana o sa ai profi buni, daca o sa faci cu un profesor Savin, o sa inveti carte de la el... serios. si daca faci 3 greseli (de gramatica, de scriere, ortografie) iei 2 direct in catalog... si la teste si la teza. Eu am patit-o in clasa a 11-a cand am luat 2 in teza la romana si intr-un test am luat 1. 85 (bine ca nu mi-a pus nota aia in catalog. toata clasa aveam note din astea, dar a facut media cu alte note si a iesit un 7), dar notele de 2 le pune direct in catalog, trebuie sa citesti, citeste! daca te prinde ca nu citesti iarasi iei 2.
La istorie daca o sa faci cu un profesor Baciu, o sa dai test in fiecare ora (profu' alege aleatoriu din catalog niste nume si da test din lectia de zi(care e in manual, nu e foarte mult. vreo 5 paragrafe), si va pune 4-6 intrebari, notate cu plus-uri si minus-uri. Daca ai 9 plusuri iei 10, daca ai 4 plusuri si 5 minusuri iei 5 etc. E un sistem ciudat de notare. In plus, la ora de istorie si nu numai trebuie sa ai sacoul cu tine, ori pe marginea scaunului ori pe tine. Unii profi consemneaza asta intr-un registru si la 3 abateri se face propunere de scaderea notei la purtare.
La 20 de absente vei primi avertisment de exmatriculare (absente nemotivate), la peste 40 esti exmatriculata. Acum depinde si de diriginte, unii motiveaza de la ei, altii nu.
Alta chestiune legata de absente: daca ai peste 50% + 1 (din totalul orelor la un curs pe semestru), profesorul nu iti poate incheia media, asa-i teoretic, profu'de romana zicea asta cuiva, dar a fost de treaba si a incheiat media. Depinde si de tine.
In rest, o sa fie fain. ai 2 laboratoare de informatica, unul din el e cu calculatoare noi, altul e mixt, in unul aveti si o tabla din aia inteligenta. In plus aveti laborator de engleza si de franceza (cel de franceza e dotat cu computere, casti, videoproiector, tabla inteligenta). Cel de engleza nu stiu cum e.
In plus, in liceu e si o sectie de bilingv spaniola, la care vei invata spaniola de la un profesor de nationalitate spaniola si de la profesori romani.
La bilingv franceza, vei avea in fiecare an 2 profesori (clasa se imparte pe grupe de 14, primii 14 de la catalog - grupa A, ultimii 14 de la catalog - grupa B, si fiecare grupa are un profesor, sa zicem ca Vlad Mariana(profesoara de franceza) are grupa A, iar Aurora Petrea(profesoara de franceza) are grupa B, in saptamana urmatoare, Vlad Mariana va avea grupa B si Aurora Petrea grupa A si tot asa.
In plus, la aceasta clasa, in fiecare an va veni un profesor stagiar din Franta, un francez care o sa va invete limba. El nu stie nicio boaba de romana, dar sa nu vorbiti prostii prin ore, poate o sa afle si el "cuvintele" romanesti sau o sa le intrebe pe profe ce inseamna de exemplu p... a , deci aveti grija cum vorbiti in ora lui, chiar daca nu stie romana, pricepe ceva
In plus, aveti o biblioteca de la care puteti imprumuta carti si un C. D. I (Centru de Documentare si Informare):acolo aveti ziare, reviste din Franta de actualitate, carti, CD-uri, DVD-uri... in romana, franceza, engleza, spaniola, germana. In plus aveti un televizor cu DVD in acel CDI si inca un laptop cu boxe si cu videoproiector, la care puteti intra pe Internet. Aveti si mese de studiu si fotolii rosii din piele (foarte faine)... In plus aveti laboratoare de chimie, biologie, fizica(cel de fizica e dotat cu tabla inteligenta), iar cel de chimie(are gresie noua pe jos si inauntru miroase a medicamente ), iar cel de bio(e vechi, dar aveti planse, tot felul de organisme si un schelet ). La sport aveti 2 sali : una mare si una mai mica, de gimnastica la subsol.
Pentru arte plastice si muzica, aveti un alt laborator la subsol, cu pian si tot felul de chestii.
In plus aveti si un Centru Cultural American la subsolul liceului in corpuL B si un Centru Cultural Italian in corpul B.
Aveti si o librarie cu xerox la subsolul liceului si un chiosc si o sala festiva (nici prea mare si nici prea mica, cu boxe mari si microfon) + o scena (pentru piese de teatru etc).
In plus, e un pod fain in care poti sa chiulesti daca vrei si sa bei suc Eu am mers pe acolo, e fain, dar nu am mai mers de luni bune de cand am auzit ca o profa a murit in acel pod. Cauta pe Internet, o sa gasesti articole legate de aceasta chestiune).
In rest, totul o sa fie fain, poate greu la inceput, dar o sa fie fain!
Mult Succes!
Eu sunt din brasov e fain acolo unii colegi sunt mai rai asa dar tu nu ii baga in seama unii sunt si draguti dar este ft frumos