anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, ajutor! Am 16 ani, traiesc intr-un corp de băiat dar sunt fata, simt ca sunt blocat in corpul asta de băiat, mereu in conștiința mea sunt fata dar incerc sa maschez asta.e foarte greu. Când eram mai mic mă îmbracam cu fusta surorii mele mai mare decât mine cu un an happy acum ea e in cer...Nimeni nu știe ca eu sunt de fapt fata și mie foarte greu sa le zic părinților mai ales tatălui meu, stiu ca nu voi fi acceptat decât dacă o sa mor mai mult ca sigur, mă tai pe maini..sufăr foarte mult dim cauza ca nu pot sa fiu eu. Plus că, ca fata sunt foarte frumoasa și emotiva. Nu pot sa mai rezist așa, sa trăiesc mereu in corpul asta. Unii oameni nu inteleg cum este, probabil o sa îmi ziceți ca am probleme și ca mai bine mă omor, adevarul e ca singura cale sa scap de tot de viața asta e sa mă omor și cred ca o voi face dacă nimeni nu ma va intelege. Sufăr mult din cauza ca sora mea numai e, a murit acum aproape un an, eram mereu de nedespărțit mereu făceam lucrurile impreuna, ea e singura ca m-ar fi inteles. Doar asta îmi doresc sa devin fata, de fel sunt foarte "rușinos" probabil din cauza ca nu pot fi eu. Doar asta îmi doresc sa fiu eu.Ce părere aveți, merita sa mă descarc și sa le spun părinților ca de fapt sunt fata și am fost mereu doar ca nu am putut sa spun asta din cauza
ca nu voi acceptat..prietenii mei va da-ti seama ca nu vor mai fi prietenii mei și asta e dureros..Doar vreau sa stiu de la voi dacă mai merita sa incerc sau sa pun punct, sora mea stiu ca nu vrea sa mor ci sa mă bucur de viața, ca ea sa trăiască prin mine. Ajutor sad

Răspuns Câştigător
| anamariarot a răspuns:

Știu să spună când ai febră, pentru că se simte la atingere. Deslușirea tainelor minții are nevoie de ani întregi de studiu și nici măcar atunci, după îndelungi ore de învățat, cercetat, mintea nu e deslușită decât într-o mică măsură.
O să mă apuc de reparat mașini, doar pentru că știu să conduc. N-are relevanță că nu-s mecanic și că știu doar cum să pun antigel și parbrizol...iar omul nu e o bucată de fier. Mă rog, trecem peste.
Bun, ascundem noi adevărul, dar dacă se duce la psiholog sau psihiatru, ce crezi că o să-i facă? Crezi că o să-i schimbe gândirea și o să i-o transforme într-una echivalentă sexului masculin? NU! Nu o vor face decât să-și accepte sexualitatea așa cum e, să-și înțeleagă sentimentele, să încerce să-i facă și pe cei din jur să accepte și să înțeleagă și va fi îndrumată către un medic care să-i dea tratament hormonal, astfel încât să înceapă transformarea.
Voi nu sunteți conștienți că e o situație delicată? Nu vedeți că omul nu e deloc fericit cu ceea ce e în momentul de față? Venind cu remarci atât de urâte, ce credeți că schimbați? Vă zic eu: absolut nimic; cel puțin nu în bine. Eventual reușiți să-l adânciți în starea de tristețe în care deja s-a cufundat.

88 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Daca Dumnezeu te-a facut baiat, atunci traieste ca atare; nu pot sa fii fata. Altfel, mai tarziu vei avea probleme de personalitate cand vei dori sa ai o relatie cu o persoana de sex opus.
Daca esti baiat, atunci asa trebuie sa fii, asa trebuie sa gandesti, si asa trebuie sa te comporti. Fara efort nu vei putea sa faci asta; dar se va merita. Merita sa lupti ca sa gandesti si sa traiesti asa cum te-a lasat Dumnezeu.
Imi pare rau pentru sora ta; trebuie sa acceptam suferintele care vin in viata noastra, si sa ne incredem in Dumnezeu pentru ca El stie ce este cel mai bine pentru fiecare dintre noi.

| AlexSalling a răspuns (pentru anonimg):

El nu a cerut o persoana care sa-i spuna ceea ca gandesc milioane de romani. El vrea sa fie fata, este dorinta lui si se simte fata, tu nu esti cine ca sa-i spui "Asa te-a lasat Dumnezeu si asa trebuie sa traiesti". Dumnezeu te lasa pe pamantul acesta cand te nasti, gol, doar sufletul tau, este treaba ta sa faci ceva si ce vrei cu viata ta. Acum 1, 2 sau 3 ani, o companie a facut vot, cine este pro si contra casatoriilor gay in Romania. In jur de 25% dintre romanii, au spus da. Restul, mai putin de 6-7%, deci c-am 68% au spus un strict nu. Eu il apreciez pe Klaus Iohannis intr-un singur sens, nu are nimic in contra ce inseamna gay, lesbiane, transsexuali. Fiecare are viata lui si nimeni nu are dreptul sa iti spuna, ce sa faci cu ea. Nici macar parintii tau, care ti-au dat viata, tot datorita faptului ca exista Dumnezeu.

| OldSoul a răspuns:

Am citit intrebarea ta, nu am un raspuns pentru tine, insa mi-a venit o intrebare in minte, as aprecia daca esti draguta sa-mi raspunzi.

Intrebarea este:
Cum ai ajuns la concluzia ca esti fata? Cum ti-ai dat seama?

| NLS a răspuns:

Traim in secolul XXI, de ce naiba ti-ar pasa de cei care nu te inteleg si nu te accepta? Ar trebui sa intelegi ca familia nu poate accepta usor ceea ce vrei tu, pentru ca apare toata treaba cu credinta, moralitatea si bla-bla...
Insa un prieten care se indeparteaza de tine din acest motiv, scuza-ma, dar numai prieten n-a fost.
De ce sa mori pentru atata lucru? Ar fi indicat sa vorbesti cu un psiholog, si sa dai timp lucrurilor sa vina de la sine. LA 18 ani o sa ai libertatea de a face mai multe alegeri, mai bine spus, de a le materializa.
Dar o sa si gandesti altfel decat acum, cel mai probabil. Intre 13-16 ani cu totii trecem /am trecut printr-o criza a pubertatii, care uneori implica o cautare a propriei sexualitati. In cazul tau, daca e adevarat ce spui, a inceput inca din copilarie. Dar iarasi nu-i un capat de lume. Daca si dupa 18 ani nu o sa iti schimbi ideile, poti face ce doresti cu infatisarea ta, daca asta te face implinit ca persoana.
Cat despre cei din jur, daca te iubesc, te accepta oricum ai arata, iar daca nu, paguba-n cafea: vezi avatarul meu.

| AlexSalling a răspuns (pentru NLS):

Adevăr mai mare, nici eu nu puteam să spun. Bravo!

| RainmakerX a răspuns:

Pozele respective nu se mai pot vedea asa ca o consider ca arati ok ca fata, asa cum au zis si ceilalti. Ideea este ca daca esti rusinos sau ai anumite caractere predominante la fete, asta nu inseamna ca esti fata. Toti avem si o parte feminina, diferenta este ca la unii baieti caracterul masculin este mai accentuat.

Tu probabil ca ai fost nedespartit de sora ta, ai crescut cu o fata si ai dezvoltat comportamentul uneia. Nu este nimic ciudat in asta.
E chiar normal. Copiii se dezvolta in functie de exemplele din jurul lor.

Totusi... nu esti fata. Sexul este dat (sau cel putin ar trebui sa fie) de ce ai in pantaloni. Pana la urma cam asta e si ideea cu sexele - reproducerea. Faptul ca tu crezi ca esti intr-un fel (introvertit, extrovertit, bun, egoist, calm etc) nu are nicio legatura cu sexul.

Mi se pare o mare prostie... sa-i spui cuiva sa se comporte intr-un fel numai pentru ca este fata sau baiat. Sexul inseamna reproducere. Atat.

Poti sa te comporti ca o "fata" chiar daca e prost spus si tot sa gasesti persoane care sa fie alaturi de tine, care sa te iubeasca etc. Bine, nu o sa poti alerga pe strada imbracat in rochie (depinde cat de mult semeni cu o fata) dar in principiu nu exista lucru pe care fetele il pot face si tu nu. (excludem reproducerea) Urmeaza-ti pasiunile si gaseste o cale de mijloc. Nu ai cum sa devii o fata fizic dar asta nu trebuie sa-ti schimbe caracterul.

Nu cred ca ai de ce sa-ti alarmezi parintii. Este o perioada mai grea si sunt convins ca o sa treci peste. Persoanele care sunt alaturi de tine acum o sa fie si in continuare. Asa functioneaza prietenia/iubirea adevarata.

In alta ordine de idei, ti-as sugera sa mergi la un psiholog, nu pentru conflictul dintre caracterele tale, ci pentru dificultatile prin care ai trecut in ultimul timp. Poate ca te ajuta putin la moral.

| anonim_4396 explică (pentru RainmakerX):

Nu, eu sunt fata din totdeauna, crede-mă nu vreau sa stau cu băieții adică vreau prietene fete stii...nu mi se pare corect ca tu sa fii fericit sa ai o viața fericita și eu nu, de ce nu pot sa fiu eu, sa fiu liber nu va inteleg

| anonim_4396 explică (pentru RainmakerX):

Https://imgur.com/Jeb7cbn https://imgur.com/rnpdSYi https://imgur.com/wWT4lHh https://imgur.com/K20EMcP
Asa arat cu o peruca si o sapca, fara machiaj sau ceva

| NoName56 a răspuns (pentru RainmakerX):

Eu în secunda asta am 3 lei în pantaloni și un telefon, la ce categorie intru, fete sau băieți?

| NoName56 a răspuns (pentru RainmakerX):

În plus, pentru cultura ta generala nu exista numai 2 sexe,nu susțin eu teoria asta, ci psihologii, doctorii, oamenii de știință, sexologii și antropologii.Așa că, înainte sa vorbesti și sa te iei de o persoana care suferă și sa i zici ca nu e bine și ca trebuie sa mearga la psiholog, documenteza-te.

| Superior a răspuns:

Ce. acum imi doresc sa cada din cer un revolver cu un glont...si sa mi-l trag in cap...

| AlexSalling a răspuns (pentru Superior):

De ce?

| Superior a răspuns (pentru AlexSalling):

Pentru ca... nu stiu.

| Nilsson a răspuns:

Imi pare rau pentru tragedia din familia ta.
Eu cred ca pierderea surorii tale te-a marcat si acum te identifici cu personalitatea ei.

Nimeni nu te poate ajuta sa treci peste aceasta trauma decat tu insuti.
Trebuie sa te accepti in totalitate, inclusiv corpul tau, nu trebuie sa existe un conflict intre mintea ta si trupul tau, sunteti un intreg.

E un mit faptul ca transexualiatea e innascuta, orice tip de sexualitate se formeaza la inceputul adolescentei, si din pacate a fost o perioada tulbure pentru tine din prisma bolii de care a suferit sora ta.
Si eu cand eram mic mai purtam tocurile mamei mele si ma dadeam cu ruj, dar asta e normal, orice copil incearca sa imite personalitatea celor din jur iar in cazul tau ai avut mai multe modele feminine.

Sunt convins ca sora ta si-ar fi dorit sa te vada cum cresti si sa ajungi un barbat atragator pe care sa il placa fetele. Fizicul te ajuta, majoritatea barbatilor sunt urati ca naiba, ai putea sa faci o cariera in modeling.
Merita macar sa lupti un pic sa iti dezvolti latura masculina, ai putea sa iti lasi o barba ingrijita si conturata pentru ati explora mai mult sexualitatea innascuta.

Daca nu-i sa fie, macar esti cu inima impacata ca ai incercat, esecul nu e un motiv sa recurgi la un gest extrem, ar fi prea dureros pentru parintii tai sa te piarda si pe tine, eu am incredere ca vei trece peste daca ai credinta.
Mult succes! happy

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Inteleg perfect prin ce treci si ceea ce simti. Eu sunt exact ca tine doar ca mi-au trebuit 46 de ani ca sa realizez asta, la aproape 48 mi-am inceput tratamentul hormonal, ieri am implinit 51 si ma simt foarte bine asa. Exista rezolvare pentru orice, fa-ti cont de Facebook si cauta-ma: https://www.facebook.com/andreia.iosif.167
Pot sa te pun in legatura cu oameni de varsta ta, si fete si baieti, care sunt in aceeasi situatie. Si cu parintii exista rezolvare, scrie-mi sa vorbim direct. Curaj!

| BlackRose03 a răspuns:

Nu conteaza ca vrei tu sa fi fata.
Adevarul nu se va schimba,esti si vei fi întotdeauna un baiat.
E o mare diferenta intre ce vrei tu sa fi si ce esti,si nu poți schimba ceva.
N-am nimic impotriva LGBT, dar din cate am citit aici nu esti un om prea inteligent si clar imatur.
Inainte sa iei o astfel de decizie gandeste-te la consecințe ca sa nu regreți mai tarziu.
Poți pur si simplu sa fi mai feminin.
In schimb, daca vrei sa devii femeie o sa ai parte toata viata de batjocura celor din jur si iti va fi dificil sa duci o viata normală cand toti vor stii ce-ai facut.
Cum a zis si Alex Jurjescu, daca vrei operatie pentru schimbarea sexului fa-o in strainatate si rămâi acolo.
Romania e plina de incuiati si vor fi mereu persoane care sa te judece.
Pe moment nu ai vagin ci penis, iar acesta te face bărbat, mentalitatea si dorintele tale n-au nicio legatura.
Nu poți fi femeie nici pe interior ca fara organul ala dintre picioare pe care trebuie sa-l ai ca sa ai dreptul de a te numi astfel e inexistent.
Sexul pe care-l detii inca de la nastere tine doar de reproducere, nu de suflet si de ce ti-ai dori tu sa fi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din pacate statusul junior, nu-mi permite sa-ti trimit mesaj inapoi. Daca nu ai, fa-ti un cont fals pe Facebook, si nu vom intampina restrictiile TPU.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai vrei sa vorbim?

| NoName56 a răspuns (pentru anonim_4396):

Buna.Știu că este nasol acum și crezi ca nu ai nici o speranță, dar crede-mă că într-o zi nu vei mai sta cu parintii,o sa fii la casa ta unde îți iei propriile decizii și o sa poți sa începi transformarea aceasta. Sfatul meu pentru tine în legătură cu parintii este sa nu le spui dacă nu te simți confortabil și dacă crezi ca vor reacționa urat.În plus, dacă mai târziu când o sa le spui, atât părinților și prietenilor, și ei nu te accepta atunci e pierderea lor și sa nu te superi pentru ca tu ai pierdut niște persoane care erau toxice pentru tine, în timp ce ei au rămas fără o prietena pe care se puteau baza, și care este prea buna pentru ei.
Sa știi ca și eu trec prin ceva asemănător ca tine, și eu fac parte din LGBTQA+, și dacă vrei sa vorbești cu cineva doar spune-mi?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai zis ca nu ai prieteni baieti, se poate ca asta sa fie problema deoarece doar de la ei poti invata cum sa fi unul. Daca ai fost inconjurat doar de femei asta te-a facut sa-ti incurci sexualita, acum poti face ce crezi dar gandeste-te ca esti inca tanar sa nu regreti mai tarziu.

| PumpkinDoll a răspuns:

Esti transexual frate....sau sora, nu stiu cum sa-ti zic(nu fac misto), e cam greu aici, unde multi au ramas prinsi in Evul Mediu, oricum..cu toate astea nu baga in seama ce cred altii, fii tu si oricum indiferent de ce ai face sau cum ai fi, mereu va fi cineva sa te judece, succes

| AlexSalling a răspuns:

Si eu vreau sa te bucuri de viata, nimeni nu-i nimeni sa-ti ia asta, crede-ma.

| anonim_4396 explică (pentru AlexSalling):

Mă bucur foarte mult ca sunt și persoane ca mine, care mă inteleg. Dar eu nu vreau sa mă duc in alte locuri ca sa fiu acceptat, vreau sa mă accepte familia, prietenii vreau sa fie cum e acum doar sa fiu fata intelegi..Hai sa vorbim in privat te rog mult

| AlexSalling a răspuns (pentru anonim_4396):

Va trebui sa fie pe Facebook, caci nu pot sa trimit mesaje fiind junior. https://www.facebook.com/JurjescuAlex717

| anonim_4396 explică (pentru AlexSalling):

Am vazut de ce nu-ti pot trimite mesaj inapoi, de la setarile contului tau, permite primirea mesajelor de la toti mebrii TPU.

| AlexSalling a răspuns (pentru anonim_4396):

Acum chiar ca nu mai inteleg nimic. De ce mi-ai dat blocaj pe Facebook? Te-am suparat, am zis ceva ce nu trebuia, ce s-a intamplat? Ai sters si intrebarea(nu s-a sters dar nu mai apare ca-i-a ta), ti-ai sters prietenii de aici, de pe TPU. Ce s-a intamplat? De ce reactionezi asa? Eu, la fel ca mai multi de aici, am vrut si vrem sa te ajutam. Nu mai inteleg nimic.

| andreia67 a răspuns (pentru AlexSalling):

Stai linistit Alex, si mie mi-a respins cererea de prietenie pe TPU, pe FB i-am trimis doar mesaj. Probabil a cazut iar intr-o depresie urata, nu ma mira deloc la ce raspunsuri a primit de la unii de pe aici, din pacate mai mult nu o putem ajuta, trebuie sa ne caute ea atunci cand se va simti in stare. Pubertate + disforie de gen e o combinatie ucigatoare la propriu, e perioada cand ideile de sinucidere pot fi puse in practica, din pacate unii chiar reusesc.

| BlackRose03 a răspuns (pentru andreia67):

Este un el din moment ce are penis, nu vagin.
Dupa cum.am spus,sexul il ai din nastere si asta iti decide genul,nu dorinta ta de a fi altceva.
E o diferenta intre a vrea si a fi.
Accepta si nu mai spune "ea".
Poate intr-un viitor,dupa mai multe proceduri va reusi sa-si schimbe sexul si sa fie o femeie,dar momentan este un EL,un bărbat.
In orice caz,sa ai atractie pentru acelasi sex sau sa te afli intr-un corp de bărbat cand pe interior esti femeie este un blestem in opinia mea.
Compatimesc aceste persoane si le apreciez ca au curajul sa spună cine sunt.
Se vede ca a avut traume in copilărie si acestea posibil l-au derutat.
A fost atasat de sora lui si mereu a stat cu fetele,deci isi confunda genul si crede ca este altcineva.
Deci te rog,nu-l încuraja.
Daca este doar confuz in urma acelor evenimente nefericite nu-i baga mai mult in cap ideea ca este ok sa-si dorească asta ca va ajunge sa faca probabil o alegere gresita.
Mai sunt ceva ani pana va realiza daca a fost doar confuz sau chiar vrea sa fie femeie.
Cei din LGBT dupa cum stii duc o viata destul de dificilă.
Transexualii trebuie sa treacă prin numeroase proceduri si unii se si nenorocesc pe viața pentru a-si schimba sexul,sunt nevoiti sa trăiască cu batjocura celorlalti, sa-si schimbe identitatea, trebuie sa înfrunte reactia urata a părinților si posibil neacceptarea lor(asta in multe cazuril).
Nu am nimic cu ei, ci ii compatimesc.
Ma bucur ca eu nu fac parte din aceasta categorie.
Nu e ceva cu care sa-ti fie rusine, dar nici ceva cu care sa te mandresti.
Tot ce urăsc la o parte dintre aceste persoane e faptul ca favorizează asa ceva si se mandresc cu asta.
De cand orientarea sexuala e un motiv de lauda sau ceva ce trebuie sustinut si favorizat?
Nu inteleg de ce exista organizații LGBT si isi fac reclama(din nou, nu toti).
Este ca si cum un homofob ar face asta.
Si nu e nimic special.
Nici voi n-aveti nimic special.
Sunteti oameni normali.
Deci de ce atata reclama si atatea susțineri pentru LGBT din moment ce sunt oameni normali care doar au o alta orientare sexuală?
Pur si simplu nu inteleg.
In orice caz, din moment ce a avut parte de astfel de întâmplări ce posibil l-au derutat nu cred ca trebuie sa i se spună ca ar trebui sa devină fata pentru ca asta ii va complica cu mult viata.
Daca chiar isi doreste si asta e felul lui de a fi nimeni nu-l opreste.
Dar pana sa ajungă la o concluzie mai sunt cativa ani cand va fi destul de matur sa stie ce doreste cu adevarat.

| 1231242 a răspuns:

Dacă îți revii până la 20 de ani, e doar o criză a adolescenței, dacă nu... sper să te descurci.

| AlexSalling a răspuns (pentru 1231242):

Sa isi revina? Dar din ce?

| Victoria18 a răspuns:

Tu ai tulburare de personalitate. E ceva normal la adolescenti. Cine stie ce evenimente negative te-au influentat. Un psiholog daca nu un psihiatru te-ar ajuta cel mai bine sa te simti bine cu sexul pe care il ai si sa scapi de dorinta de a fi fata.

| anamariarot a răspuns (pentru Victoria18):

Ai studii care să-ți permită să pui diagnostice de tulburări de personalitate?

| anonim_4396 explică (pentru Victoria18):

Nu stai liniștită, am fost fata din totdeauna, când eram mic îmbrăcam cu fustele surorii mele.Si îmi doresc sa devin fata.

| anonim_4396 explică (pentru anamariarot):

Oricum nu am nicio tulburare de personalitate cum zice Victoria18, e ceva cu care m-am născut n-am cum sa schimb asta și nici nu vreau sa rămân baiat e foarte greu pentru mine, plus ca sunt foarte emotiv.Am văzut pe YouTube multe fete transcenderea și arată bomba și chiar au o viața frumoasa ca de exemplu Chloe Arden

| Mădă0611 a răspuns (pentru Victoria18):

De fapt e doar chimie. E vorba de hormoni. Toti embrionii sunt feminini in primele zile de existenta, apoi unii devin masculini sau nu. Se intampla uneori ca gena masculina sa se activeze tarziu, si fatul se dezvolta ca organism feminin, dar primeste insusiri masculine. Asta e homosexualitatea. Banuiesc ca el e atras de baieti, sau de fete masculine.

| AlexSalling a răspuns (pentru Victoria18):

Nu-i mai spune ca are "tulburare". El este perfect normal, ca toata lumea. Este dorinta lui, tu nu ai ce sa-i spui diagnostic. Si eu am sa-ti pun tie un diagnostic, homofoba.

| AC4S4 a răspuns (pentru anamariarot):

Nici parintii nu sunt medici dar stiu sa spuna cand ai febra.
Victoria18 spune adevarul, iar voi vreti numai sa ascundeti adevarul.

| anonim_4396 explică (pentru anamariarot):

Mulțumesc mult ca mă înțelegi, nu o sa îmi schimb gândirea nici dacă o sa mă duc la psiholog deci degeaba încearcă oamenii asta care zic ca e o boala. tulburare cum vor ei sa zică.ei nu inteleg.De asta ma gândesc ca și parintii mei poate o sa gândească așa ca e o boala ca vreau sa devin fata fizic ( ca psihic sunt) și mda e greu

| anamariarot a răspuns (pentru anonim_4396):

Să știi că e greu. Multe persoane care au trecut prin ce treci tu au întâmpinat aceleași dificultăți, dar cu multă răbdare, cu multă cercetare din partea lor și expunerea unor surse științifice și părinților, au reușit să-i facă să-i accepte.
Auzisem de cazul unei fete care inițial n-a avut un răspuns pozitiv din partea mamei, dar au fost împreună la psiholog și ulterior a avut chiar susținere din partea ei.

| AC4S4 a răspuns (pentru anamariarot):

Ceva e gresit in tot ce spui acolo. Daca are comportament mai feminin, inseamna ca e fata? Exista fete mai "baietoase", si invers.
In loc sa il faci sa inteleaga ca fiecare om e diferit si ca doar pentru ca nu e la fel de masculin ca altii, asta nu inseamna ca nu e baiat, tu il indrumi spre transsexualitate.
Nu este o remarca urata. Poate ca nu are tulburari de personalitate. Dar o vizita la un psiholog nu strica, sa discute despre ce simte. La varsta adolescentei multi trec prin probleme la acest capitol. Trebuie ajutati, nici batjocoriti, dar nici lasati asa cu problemele lor.

| AlexSalling a răspuns (pentru AC4S4):

Dragul meu, nu compara. A avea febra este o boala, a fi gay/lesbiana/trassexual este o forma de a fii. A fi orice inseamna LGBT, nu inseamna a fii bolnav, dar unii ca tine au convingerea ca a fii gay este o boala, un pacat. Gresit. A fi un criminal este un pacat, ati bate nevasta/copii este un pacat, a omora un suflet este un pacat, a-ti bate joc este un pacat. A fii gay/lesbiana/transsexual este un dar, o binecuvantare. Nu ce crezi tu, care ai ochelari de cal si vezi doar in fata.

| anonim_4396 explică (pentru AC4S4):

Eu îmi doresc sa am un iubit nu o iubita ce nu intelegi? Îmi doresc sa am fiu fata sa mă trezesc dimineata și când mă uit in oglinda sa mă văd fată, nu am comportamentul unei fete acum dar ascund cu greu asta

| MilesAway a răspuns (pentru AC4S4):

Crede-ma. Singura problema reala este mentalitatea de tip "asta este o problema, fuga la psiholog sa te ajute". Cand de fapt, cum a zis si rot, un medic (de oricare) profesionist nu va face decat sa o ajute sa isi accepte atat sexualitatea cat si gandurile si sentimentele in aceasta privinta. Chiar sa o indrume pozitiv cu sfaturi utile in ceea ce priveste schimbarea de gender, in acel sens.

| AC4S4 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bine, poti sa iti doresti orice, dar asta nu schimba ca acum tu ai niste probleme specifice multor adolescenti. Se pot rezolva, daca tu doresti, desigur.

| AC4S4 a răspuns (pentru MilesAway):

Primul pas spre rezolvarea unei probleme este sa recunosti ca ai o problema. Voi il incurajati ca nu are nimic, deci sansele ca el sa realizeze ca are o problema sunt mici.

| anonim_4396 explică (pentru MilesAway):

Exact. mulțumesc

| MilesAway a răspuns (pentru AC4S4):

Asta e o problema, aia e o problema, si ailalta e o problema si asa mai departe. Pare-mi-se ca unora dintre voi va vine prea usor sa aruncati cu verdicte in stanga si in dreapta ca si cum ati avea raspunsul la orice. Dar in fapt nu stiti nimic.
Normalitatea este o iluzie, nothing more.
"What's normal for the spider is chaos for the fly".
Nu poti impune setul tau de gandire si altora. De-aia se si spune "a mea/gandirea mea".
Daca singurul argument cu care poti veni in vederea sustinerii propriilor afirmatii de mai sus este si ramane "pentru ca asa a dat Dumnezeu" atunci considera aceasta conversatie incheiata inca de pe acum.
Hell, I have better things to do with my time than this.

| PumpkinDoll a răspuns (pentru anamariarot):

Nu te obosi,ca pe site-ul asta dai numai de chirurgi, psihologi, savanti, filozofi si astronauti...a da, sa nu uitam de aia cu puteri magice

| AC4S4 a răspuns (pentru MilesAway):

Nu-i pot impune. Dar nu o sa zic anormalului normal de dragul societatii.

| LoveSleep a răspuns (pentru MilesAway):

Tipul se îmbrăca cu hainele lu' soră-sa când era mic și nimeni nu i-a explicat ce trebuie să poarte el. Îmbracă-ți tu copilul în haine de fată și vezi cum o să se dezvolte de acolo. Dar nu e doar asta. El a suferit probabil niște șocuri sau traume când a murit sora lui, pe care zice că o iubea foarte mult. De unde știi că lucrurile astea nu l-au afectat?
Deci asta cu "fuga la psiholog", e o idee bună. De fapt, e singurul lucru pe care ar trebui să-l facă, momentan. De-aia e psiholog, să te asculte și să te ajute. N-o să-i zică nimeni că e greșit ceea ce face și ar trebui să se prefacă băiat. În plus, tipul se taie pe mâini. Tot mai crezi că nu are nevoie de psiholog?
Dacă mâine fac o tulburare psihotică și cred că sunt Iisus, ar trebui să nu fac nimic doar pentru că cine suntem noi să spunem ce e normal și ce nu? Normalitatea e o iluzie, lăsați oamenii să se creadă ce vor ei.
Te crezi prea deștept, ia-o mai ușor.

| LoveSleep a răspuns (pentru AlexSalling):

Am dat niște sfaturi pe aici în legătură cu agățatul fetelor. Cred că ți-ar prinde bine. Oricum, nu ajută dacă faci pe avocatul. Spune-i direct că îl placi. Sau o, nu se știe în zilele astea. Și nu mai insista cu vorbitul, sufoci săraca băiat. E un lucru bun că ai șters răspunsurile alea, te făceau puțin cam obsedat. Dar e ok, n-a observat nimeni, șhh.

| AlexSalling a răspuns (pentru LoveSleep):

Dragul meu? Dar cine ti-a spus tie ca mi-e imi place de el? Sau ca as fi homosexual? Nimeni. Nu mai trage concluzii, fiindca dragule? Aici cel cu o problema esti tu. Tu esti homofob. Stii, mai toti romanii se comporta ca Hitler cand vine vorba de homosexualitate, adica toti sa fim la fel, hetero. Hitler vroia ca toata lumea sa fie blonda si cu ochii albastri. Si tu vrei ca toata lumea sa fie la fel ca tine. Vorbind de traume, ai fost tu langa el sau langa milioane de homosexuali ca sa spui de traume? Este o forma de a fii, dar unii ca tine au niste frumosi ochelari de cal. Adica, vezi doar in fata, nu stii ce-i aia diversitate si nici nu te pot obliga. Si vorbind despre acele cateva raspunsuri in care doream sa vorbesc cu el si pe care tu le-ai notat, in primul rand el mi-a spus ca doreste sa vorbeasca in privat cu mine, in al doilea rand trecusera aproape 30 de minute si nu ma contactase, imi era frica ca a facut o nebunie. Asa ca dragul meu, ramai tu frumos cu heterosexualitatea ta si lasa-i pe alti sa face ce vor cu sexualitatea lor. Esti o farama de nisip in mediul acestor 7 miliarde de persoane de pe glob, la fel ca mine, la fel ca toate lumea. Nu esti cu nimic mai bun.

| andreia67 a răspuns (pentru AlexSalling):

Frumos spus dar te rog nu confunda persoanele gay cu cele trans. A fi gay e o orientare sexuala, a fi trans e o problema de IDENTITATE care nu are legatura cu sexualitatea/orientarea sexuala. De fapt persoanele trans pot avea orice orientare sexuala. O fata trans atrasa de baieti nu este un baiat gay ci o fata straight, la fel una atrasa de fete nu este un baiat straight ci o fata gay (lesbi). Nici pe mine nu m-a cautat, eu astept, sigur a fost un efort pentru ea si sa posteze aici, trebuie sa-si faca iar curaj. Stiu ca nu e simplu, am trecut si eu prin asta si aveam 46 de ani, nu 16.

| AlexSalling a răspuns (pentru andreia67):

Nu confund Andreia, sa nu crezi. Cand vorbesc despre a fi gay, ma refer la orice inseamna LGBT, dat fiind ca a fi trans intra in aceiasi categorie chiar daca inseamna practic hetero. Eu am vorbit cu ea chiar la o ora dupa ce a pus intrebarea, i-a durat ceva pana ma contactat si am vorbit vreo 2 ore, asta ieri de pe la 1 pana la 3 dimineata. Dupa mi-a spus ca ma contacteaza ea din nou seara asta care a trecut, pe la 11, 12 dar nu mai a facut-o. Imi zisese sa nu-i scriu eu, caci mama ei ii verifica telefonul. Am vazut totusi ca a fost pe Facebook, dar nu a spus nimic. Nu stiu ce s-a intamplat.

| AlexSalling a răspuns (pentru andreia67):

Ma gandesc ca ai auzit de Sorina Ratiu, prima femeie trans din Romania. Mama mea a cunoscut-o, mama mea lucra undeva si Sorina venea toata ziua pe la ea. Asta, de la inceputul lui 1999 pana la final, cam 11 luni. Din pacate, de Sorina acesti romani si-au batut joc. Mai e o chestie, Sorina in acel 1999 nu se imbraca in femeie, se imbraca in barbat. Spunea ca-i gay la toata lumea, chiar daca i-a recunoscut mame-i mele ca si-a facut schimbare de sex, dar mama mea nu a crezut-o. Din ce cauza, ca Sorina nu avea bani, era saraca practic, bine imbracata dar saraca. Asta-i Romania din pacate, i-am spus si ei (FocusOnMe), cand va fi majora sa nu ii dea prin cap sa-si faca operatia de schimbare de sex aici, in tara. Altundeva nu-si bat joc de tine. Anul trecut, deja vorbisem cu mama mea despre Sorina de prin 2015. Acum vreo 5 luni, vad pe net un reportaj de la AccesDirect si m-am gandit, cate Sorina pot exista in Romania asta? I-am aratat la maicamea, a cazut in cap. Nu i-a venit sa creada ca Sorina chiar isi relizase schimbarea de sex in Romania in 1996, cand inca, a fi orice inseamna LGBT era o legenda. Mama mea s-a dus sa o caute dar n-a gasit-o. Nu stiu daca tu ti-ai realizat deja operatia, dar daca nu, nu o fa aici. Doctorul Lascar a macelarit-o pe Sorina.

| MilesAway a răspuns (pentru LoveSleep):

Mhm. Okay

Reciteste intrebarea si raspunsurile. Eu am scris ceva, tu intelegi altceva observ.

| LoveSleep a răspuns (pentru MilesAway):

Nu. Dar îți rezum ce ai scris tu. Nu e nevoie de psiholog, oricum dacă s-ar duce, acesta nu ar face decât să-l ajute să-și descopere sexualitatea și-o să-l îndrume pozitiv la capitolul "cum să te faci o femeie de nota 10".

Nu ai zis nicăieri că e ok să se ducă, ai zis doar că dacă s-ar duce, nu s-ar întâmpla ceva ce a zis cel căruia i-ai răspuns. Și mai apoi ai aberat că e ok să fii diferit. Exact ce voia el să audă. Și ghici cine se mai duce la psiholog după ce cineva îi spune că e ok să fii așa cum ești și dacă te-ai duce, oricum psihologul ar fi de acord cu tine? Exact. Nimeni.

| MilesAway a răspuns (pentru LoveSleep):

"Și ghici cine se mai duce la psiholog după ce cineva îi spune că e ok să fii așa cum ești și dacă te-ai duce, oricum psihologul ar fi de acord cu tine? Exact. Nimeni."

Inteleg ce spui, ce nu am bagat eu in seama (acele taieturi pe corp) insa au facut-o altii.
Da, am evitat intentionat partea asta.

| Lion56 a răspuns (pentru anamariarot):

Nu pot sa cred cum puteti indemna oamenii sa se nenoroceasca pe veci. Tratamente hormonale, operatii riscante...ca apoi sa arate, cum am spus, ca o sperietoare de fantome, ca asa arata toti care fac asta.
Sexul nu si-l alege nimeni, e in ADN, si e imposibil sa ti-l schimbi pana nu schimbi toate celulele din corp cu cromozomii sexului opus. Asta e si ideea, ca psihologul sa-l ajute sa-si accepte sexualitatea asa cum e, dar nu asa cum nu e!
Nu noi il cufundam in tristete, ci voi cand ajutati un om cazut in fantana, ii aruncati acolo sa aiba mancare ca sa nu fie trist si apoi puneti capacul sa nu-l mai vedeti? N-ar fi mai bine sa-l ajutati sa iasa?

| anamariarot a răspuns (pentru Lion56):

Interesează-te despre procedurile pe care le aplică psihologii și/sau psihiatrii cu persoanele care se confruntă cu așa ceva. Simt că-mi bat „gura" degeaba tot explicând aceleași lucruri.
Informați-vă singuri și mai renunțați la prejudecățile astea.

| RAY a răspuns (pentru andreia67):

Ai dreptate mare, poti fi atras de fete dar sa nu te regasesti in propiul corp, dar rar cine sa te inteleaga

| andreia67 a răspuns (pentru RAY):

Majoritatea femeilor trans sunt asa doar ca in Romania sunt mai putin vizibile decat in USA.

| AlexSalling a răspuns (pentru Lion56):

Cand mai citesc si asa niste comparatii, parca imi vine sa-mi trag un glonte-n cap c-as roman. Ce ai tu cu homosexuali? Care-i si problema ta, sa incepi sa turui chestii pe care nici nu le intelegi. Sexul si-l poate alege cine vrea, si cu asta am spus tot.

| GulubuntzBudulush a răspuns (pentru Victoria18):

Sora ei știi de leucemie.

| anamariarot a răspuns (pentru AC4S4):

Știu să spună când ai febră, pentru că se simte la atingere. Deslușirea tainelor minții are nevoie de ani întregi de studiu și nici măcar atunci, după îndelungi ore de învățat, cercetat, mintea nu e deslușită decât într-o mică măsură.
O să mă apuc de reparat mașini, doar pentru că știu să conduc. N-are relevanță că nu-s mecanic și că știu doar cum să pun antigel și parbrizol...iar omul nu e o bucată de fier. Mă rog, trecem peste.
Bun, ascundem noi adevărul, dar dacă se duce la psiholog sau psihiatru, ce crezi că o să-i facă? Crezi că o să-i schimbe gândirea și o să i-o transforme într-una echivalentă sexului masculin? NU! Nu o vor face decât să-și accepte sexualitatea așa cum e, să-și înțeleagă sentimentele, să încerce să-i facă și pe cei din jur să accepte și să înțeleagă și va fi îndrumată către un medic care să-i dea tratament hormonal, astfel încât să înceapă transformarea.
Voi nu sunteți conștienți că e o situație delicată? Nu vedeți că omul nu e deloc fericit cu ceea ce e în momentul de față? Venind cu remarci atât de urâte, ce credeți că schimbați? Vă zic eu: absolut nimic; cel puțin nu în bine. Eventual reușiți să-l adânciți în starea de tristețe în care deja s-a cufundat.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Lion56 a răspuns:

Nu pot sa cred cati "inteligenti" de aici te indeamna sa-ti nenorocesti corpul schimbandu-ti sexul. Oricum lucrul acesta e imposibil, deoarece in fiecare celula din corpul tau ai cromozomii sexului masculin. Sexul nu si-l alege un om, sexul e printre lucrurile scrise in ADN pe care NU tu le alegi. Faptul ca ai fost atat de apropiat de sora ta cand inca erai mic a putut influenta modul in care te vei comporta mai tarziu, ea fiind fata. Iar faptul ca ai anumite trasaturi ce sunt "de fete" nu inseamna ca esti fatalaughing. Nu exista trasaturi strict feminine sau masculine, exceptand, cum spuneam, cromozomii pe care nu tu ii alegi.
Ca sa te bucuri de viata, in niciun caz nu trebuie sa te omorilaughing Doar lasii fac asta, iar sinuciderea nu te scapa de suferinta, fiindca tu ai si suflet. Cum au spus si altii, chiar un psiholog te-ar ajuta sa treci peste problemele de acum cauzate de pierderea surorii tale.
Crede-ma, daca iti schimbi sexul sau te imbraci in fata vei arata mai rau ca o sperietoare de fantome. Din moment ce esti baiat, nu poti fi fericit decat asa cum esti tu.

| Zsolt15 a răspuns:

Daca vrei sa fii fata poti fii, esti libera sa faci ce vrei, uneori si eu imi doresc sa fiu fata(doar de curiozitate nu altceva sau permanent)daca te iubeste familia te vor accepta sau vor vorbi cu tine, eu zic ca unii prieteni te vor accepta si veti ramane prieteni(adica daca as avea un prieten si ar vrea sa fie fata nu ar fi problema, tot el va ramane doar ca va fi fata)viata e scurta si trebuie sa experimentam, daca tu asta vrei asa sa faci happy

| anonim_4396 explică (pentru Zsolt15):

Mulțumesc ca mă sustii, mă iubește familia dar nu cred ca vor accepta...îți trimit o poza cum arat ca fata

| Zsolt15 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ti-am cerut sa imi trimiti poza dar daca vrei atunci ok happy

Doar sa îmi spui părerea ta dacă arat bine ca fata happy

Ok,si cum trimiti?

Ba,sigur ai fost baiat? laughing

Da..corpul greșit adică, arat bine ce sa zic laughing nu zici ca sunt băiat nu? Mai bine big grin Mami și tati nu m-au văzut cum arat ca fata deci cred ca va fi un șoc... sau nu stiu va fi greu sa le zic.Numai suport sa fiu baiat

Pai nu ti-ai lasat par peste noapte, ai tai sunt plecati?

E o peruca, a fost a surorii mele pentru ca avea leucemie si i-a cazut parul stii tu.Ea a murit anul trecut in iulie...e foarte greu

A,imi pare rau sa aud

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Chiar arati ok

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Mulțumesc big grin

| Fcsb_Andrey_Tipu_1985 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pot vedea si eu sa imi fac o idee? Ca link-urile alea nu mai mergwinking

| andreia67 a răspuns (pentru Fcsb_Andrey_Tipu_1985):

Merg linkurile dar trebuie sa faci copy /paste in browser pentru fiecare din cele 4. Pe PC e simplu. Si e chiar draguta, doar ca s-a dat la fund.

| Uitdetine5 a răspuns:

Daca prietenii tai nu te vor intelege atunci nu sunt adevarati, explica-le parintilor si in special tatalui tau si cerere ajutorul sau du-te la vreun pshiholog si vorbeste despre asta, daca te simti prost in corp de baiat atungi inceraca sa faci lucruri care te vor sustrage de la aceste ginduri, poti sa incerci singur sa scapi de machiaj si sa devii Barbat,,,,
succese

| PaulGuta2998 a răspuns:

Eu cred ca parintii si prieteni tai te vor intelege daca iti sunt cu adevarat prieteni si parinti nu au cum sa nu te accepte

| Haiduc_Haiduc_1995 a răspuns:

Da, trebuie in primul rand sa vorbesti cu parintii tai sa le explici ce simti tu ca persoana, nu este nimic neobisnuit in problema ta doar ca trebuie sa vorbesti cu ai tai si sa vezi pe viitor ce trebuie sa faci.

| vasileca a răspuns:

Deci.ba capilule dati una peste ceafa si uite te in pantaloni

| Solomon_Valentina_Gabriela_1976 a răspuns:

Esti bine? E ok sa comunici parintilor. Moartea nu e solutia. Leaga viata de un scop, vei vedea ca vei reusi.