Eu zic sa te lasi de rock pentru ca si eu am o colega care toti o cicalesc si striga dupa ea: emo emo, ai lame la tine ca sa-ti tai venele . Pai nu te imbraca deloc ca si rockerii si altfel colegii n-o sa mai aiba treaba cu tine. Eu as zice sa stai si cu colegii tai ca dupa ce termini scoala sau liceul n-o sa-i mai vezi.Si sa stii ca rockerii si emo sunt dispretuiti de toti deci mai bine revii la viata ta. Sau macar fi rocker in secret si numai prietenii tai rockeri sa stie ca esti rocker
Eu nu as spune ca ai o problema. E foarte bine ca nu esti ca ei si ca asculti ceva ca lumea. Si pur si simplu fii tu insati si nu lua in seama toate aberatiile lor. Bineinteles ca o sa iti spuna ca esti emo, fiindca majoritatea de pe aici inca nu pot face diferenta intre goth, emo, punk, rock si altele. Parerile lor nu ar trebui sa insemne nimic pentru tine. Important este cum te simti tu si ce iti place tie. Daca nu iti place sa stai cu ei, nu sta. Nu e nevoie sa le dai nicio explicatie, e alegerea ta si gata. Iar daca totusi mai vrei sa stai si cu ei, atunci stai si nu te preface ca esti altfel, fii asa cum vrei sa fii. Sper ca te-am ajutat. Succes!
Ei sa va anunt si eu o chestie. E adevarat, lumea confunda rockerii cu emokizi, dar maxim 5%. Acum vine faza interesanta, pentru ca una e sa fii metalist furios si alta sa fii gothic, mai gay asa. Daca tu te lasi si accepti ca aia te fac emo, iar tu nici macar nu incepi sa iei fiecare ruda in parte si sa o treci prin toate nivele iadului, asta e, soarta e oarecum facuta de tine. Chiar si manelisti deosebesc un emokid sau goth ( ambele cazuri imi sunt egale sau mai prejos decat alte "ramuri" ) de un "roacker" d-ala iritat in permanenta. Imi cer scuze am uitat sa specific o nelamurire, esti baiat? Daca da, cu greu concep faptul ca iti pasa macar de ce ar spune altii. Another thing... asculti Paramore sau TH? Mai mai si un Blink sau Linkin Park?
Ii numesti "copilarosi" pe cei care te fac emo.
Dar tu de ce te simti jignit ca te fac emo? Oare nu esti si tu cam copilaros? Daca nu ai fi, nu ti-ar pasa de ce ar zice lumea si ti-ai vedea de muzica ta. Un rocker adevarat il doare in cot de ce spun ceilalti sau de parerile celorlalti.
Iar daca ai pana in 15-16 ani si mai asculti si trupe gen Green Day, Evanescence si alte asemenea, te mai exprimi si in limbaj de messenger atunci negresit o sa fi catalogat "emo","pokemon" sau "scene kid". De ce? Pentru ca sunt multi pusti care asculta si ei cateva trupe rock si gata sunt mari rockeri dar nu fac macar diferenta dintre "rock" "metal" si "gotic".(Cam greu combini rock-ul cu goticul dar ma rog...sa fie ca tine.)Nu stiu sa scrie bine si e cam greu de crezut ca stiu ei despre ce se canta in versuri si sa simta ce transmit acele cantece. Dar asculta si ei asa ca e "pa trend". In plus multora le trece "rockaiala" asta in 2-3 ani.
Ivana, mai bine nu deschideai gura (la figurat vorbind), m-ai orbit cu inteligenta ta!
De ce te-ai imbraca 'mai "gotic" ' doar pentru ca stai/umbli cu rockeri? In fine, sa zicem ca o sa te simti mai libera in a te exprima, ca doar aveti preferinte comune, cel putin in materie de muzica. In ceea ce priveste emoneala, toti se cred destepti. Orice misca si e negru e emo. Chiar nu vad de ce te-ar preocupa ce zic altii de tine. Le explici situatia, inteleg, bine, nu inteleg, problema lor. Nu ii lua in seama si poarta-te normal, altfel doar le vei face pe plac. Dupa o perioada de timp se vor plictisi si te vor lasa in pace, crede-ma.
Heii.st kryss.nu trebnuie sa iti peste.pe mine la sclumea ma face emo, pana si copii de cls a2a, insa va trebui sa te obisnuiesti cu criticile, si cu privirile insistente.eu ma simt in largul meu cand plang, sunt trista si sufar.imi place chiar, pentru ca m-am obisnuit si am ptiti multe.nu trebuie sa iti peste de altiiiar cu ivana nu sunt de acord nici in ruptul capului. daca vrei sa faci un lucru il faci, trebuie sa fii asa cum esti tu cu adevarat>
Pentru tine, a te imbraca mai "gotic" inseamna sa te imbraci in negru cred. Si nu trebuie neaparat sa se vada ca esti rocker. Rocker'ilor adevarati nu le pasa de vorbele celor din jur si unii nici nu arata ca sunt rocker'i. Colegii tai nu sunt copilarosi, ci doar nu cunosc semnificatia cuvantului "emo" care vine de la emotional. Copiii "emo" sunt acei copii care au probleme emotionale, provocate de certuri in familii, despartiri si etc., si nu toti rocker'ii au parte de asa ceva. De la a fi rocker pana la a fi emo e o distanta foarte mare. Eu una ascult rock, metal, hard metal de prin clasa a 5'a, cand nu se vedea deloc ca ascultam. De prin clasa a 7'a am inceput sa ma imbrac ca un rocker, nu mai gotic. Si normal ca atunci toti colegii mei ma catalogau emo. Dar acum, o zic doar in gluma asa, dar foarte rar, ca s'au obisnuit cu stilul meu, si nu au ce sa mai zica, si in plus s'au tot plictisit dupa un an sa zica aceeasi chestie "Emo, emo, emo". Si daca tu zici ca stand cu mai multi rockeri o sa se observe ca asculti rock, este parerea ta. Oricum,eu cred ca daca ai incerca sa stai si cu "copilarosii" tai colegi ai vedea ca nu sunt asa de copilarosi cum i'ai catalogat tu. Eu sunt rocker'ita si nu am prieteni rocker'i sau umblu/stau cu rocker'i, in plus ma inteleg foarte bine cu cei de la mine din clasa, bine nu cu toti la fel dar totusi. Si colegi tai sunt doar rautaciosi. Pur si simplu daca te fac emo zi'le si tu "si ce? Va ofticati? vreti sa va imprumut o lama sau un cutter?" . Dar rocker'i cred ca sunt partea buna a societatii, pe langa rapper'i, hip-hop'eri, cei care asculta alt ceva in afara de Florin Parizer si Vali Furtuna, care le auzi la fiecare colt de bloc, si de'asta ascultam noi, toti ceilalti muzica la casti pentru ca 1. avem bun simt si nu vrem sa deranjam cu muzica pe care o ascultam si 2. nu mai vrem sa auzim tot ce e in jurul nostru, toate porcariile. Tu lasa parerile celor din jur si fa ceea ce simti. Asculta ce vrei, imbracate cum vrei, stai cu cine vrei, Sa nu iti pese de cei din jur care habar nu au de ce asculti tu rock. Have a nice year at school, and