| LilWatamaloon a întrebat:

Hei, am o problema și nu știu cum să gestionez asta. Am o cunoștință care are o boală și este foarte greu pentru ea să renunțe la a gândi negativ, să facă să se simtă mai bine. A aflat recent în urma unui control că boala respectivă a făcut deja ce e mai rău și medicul i-a zis că poate trăi întreaga viață cu dureri minime. Boala acesta a fost creată de ceva ce suferea din copilărie. Părinții nu au crezut-o când spunea că se simte rău și nu a făcut un control medical când era copil.Iar acum părinții au descoperit medicina holistică/alternativă și au început să se simtă foarte pozitivi și super ok și când aud de la copilul lor că încă se chinuie cu boala lui, încep să-i bage pe gât că trebuie să fie pozitiv, să folosească optim timpul, că trebuie să intre și el în treaba asta cu uleiuri esențiale, că-i va schimba perspectiva. Mie mi se pare că vor "să bage sub covor praful" și să nu mai audă că se simte rău și că are o imagine proastă despre el. Chiar nu știu cum să-mi ajut cunoștința și să-i dau sfaturi mai bune. Sincer, mi se pare că părinții lui sunt cam egoiști, iar ajutorul lor e puțin toxic. Ce părere aveți?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand sa aibă rabdare fiindcă lucrurile nu se indreapta de la sine imediat ca prin minune, cu toate ca aceasta ar fi visul oricui și increderea in medicina, medici si tratament ajuta in cazul persoanei respective. Ce ti-as sugera ar fi sa fi alături de persoana suferinda, sa o incurajezi pentru ca asa va putea trece mai bine și repede peste aceasta greutate. Deja a luat o decizie importanta spre vindecre si lucrurile se vor indrepta cu timpul. Multa sănătate si incredere ca totul se va rezolva!

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ca persoana respectica ar trebui sa consulte un psiholog pentru a invata cum sa traiasca in pace cu boala

| LilWatamaloon explică:

CONTINUARE-Părinții acelei cunoștințe sunt oameni ok la suflet, să nu se înțeleagă că e ceva rău cu ei, chiar ajută financiar, dar mi se pare uneori bombardat de unele lucruri care i se spun.