Stiu ca te gandesti doar la propria persoana si la cei din specia ta,dar si noi oamenii suntem o amenințare in mult mai multe privinte.Cât pentru animale(toate speciile, nu una), Pamant si tot ce cuprinde.
Hai sa omoram cersetorii, somerii, africanii care fac cate 6-10 copii si consuma mult din resuresele Pamantului, sa devenim canibali pentru a economisi o parte din resurse care continua sa scadă din cauza noastra si toata lumea e fericita.
Daca tu esti de acord cu eutanasiarea câinilor pentru ca sunt o amenințare pentru oameni n-ar trebui sa fi impotriva ca aceleasi metode sa fie folosite si pe cei din specia noastra pentru a salva ce a mai rămas din ce am distrus, nu?
Ai dreptate. Mă gândesc la specia mea. Nu mi pare rău că aleg binele propriului copil în locul unei javre. Nu ai decât sa pupi câinii sub coada în altă parte cu atitudinea ta de maimuță mai evoluată mintal și mai open minded cum te crezi. Dacă viața persoanelor e pusa în pericol câinele trebuie ucis și punct. E părerea mea, pe tine poate să te și mănânce de vie că nu mă bag. Iar cu comparațiile pe care le-ai făcut și cu exemplele de mai sus în care ai debitat complet pe lângă subiect pana ai ajuns la canibalism mă faci sa cred ca ai probleme mai serioase decât pupatul câinilor în curr
Noi suntem oameni.Suntem deasupra lantului trofic,deci facem cam ce vrem noi. Sincer,nu-mi pasa daca cainii mor, daca alta specie moare, sau orice ar face "omul" asta.Ok, nu e mereu bine ce facem, dar nici nu imi bat capul deoarece oricum poate mor in 40 de ani.Si in anii astia in care mai traiesc,nu o sa-mi preocup timpul cu proteste impotriva a cine stie ce.O sa ma focusez pe viata mea si atat. Daca o sa am copii, nu o sa imi iau in cap faza "sa le ofer o viata mai buna" din punctul de vedere al planetei pe care traieste. Cum eu am trait, o sa traiasca si el. Daca o sa vrea sa-si preocupe timpul cu salvarea planetei, nu are decat.Dar sa stii ca opinia noatra ca oameni de rand nu conteaza in fata nimanui care e cu doar o treapta mai sus ca noi.
Si nu cred ca daca ti s-ar da un pistol in mana si ar trebui sa alegi sa omori intre un caine si un puscarias, ai omori omul.
iFollowRivers întreabă: