Nu stiu cat o sa te ajute asta dar o sa incerc sa iti dau o mana de ajutor in legatura cu retinerea de informatii.
Uite aici cateva metode:
1. Invatarea activa: fi activ in procesul de invatare, fi implicat in procesul de invatare. De ex.: ia notite, scrie, poarte discutii despre subiect cu alti oameni, etc.
2. Repetitia;
3. Invatarea pe bucati mici: Incearca sa inveti informatia pe bucati mai mici.
4. Metode vizuale;
5. Testarea: Atunci cand iti testezi cunostintele, iti poti identifica zonele de slabiciune si iti poti concentra eforturile pentru a le imbunatati.
6. Legarea informatiilor: De multe ori, oamenii retin informatiile mai bine atunci cand le pot lega de ceva ce cunosc deja. Incearca sa faci legatura intre informatia noua si cunostintele pe care le ai deja pentru a-ti ajuta sa retii informatia.
"Brain-based Techniques for Retention of Information"
https://medicine.llu.edu/......nformation
Da,de multe ori uitam amintiri din trecut,de multe ori insa o împrejurare,atmosfera,miros, sentiment ne face să ne aducem aminte de amintiri,, uitate". Cred că creierul nostru are un loc unde se stochează tot ce ochiul a văzut, este mai greu cu accesarea acelui loc, probabil este o zona de protecție tocmai pentru a ne proteja pe noi de amintiri neplăcute, gândește cum ar fi sa ai tot timpul senzația unei traume, experiență neplăcută din viața ta!
Buna, pai ca sa le retinem si sa ne amintim de ele trebuie sa fie mai speciale, putem sa le notam pe telefon sau intr o carte, agenda ceva, tot ce am învățat din trecut si prezent si ne poate ajuta foarte mult pe viitor