anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, dau funda celui mai util raspuns! Sunt la scoala si am foarte, foarte mult de invatat pentru examene! Mereu imi spun ca o voi face "de maine". Nu ma ambitioneaza absolut nimic! N-am deloc putere si chef de munca intelectuala, desi de dorit imi doresc, intampin probleme atunci cand vine vorba de a incepe o actiune dorita si mereu tind sa aman. Ori, daca incep, nu imi pot focaliza atentia si imi ia, fara sa exagerez, ore ca sa citesc 10 randuri, neintrlegand nimic! Ce pot face? Cum ma pot ambitiona si cum pot sa ma concentrez? Va rog, am reala nevoie de ajutor, simt ca decad! Ma intristez rau la gandul ca a mai trecut o zi, iar eu sunt la acelasi nivel, nici imaginea cu mine cu note de 4-5 nu ma activeaza... si constientizand asta, tot nu am putere, chiar deloc! De memorat, nu e problema... Daca vreunul dintre voi reuseste sa ma miste, macar si putin, e un real talent, la cat de delasatoare si slabuta ma stiu, mai ales c-am apelat si la un consilier psihologic.

Răspuns Câştigător
| danay72 a răspuns:

Ești ce alegi sa fii. Ești mai puternica decât o stare de moment,de letargie. Ideea e sa înveți când ești odihnita. De exemplu, ai putea sa dormi puțin, apoi sa te apuci de invatat. E important sa înveți într-o camera luminoasa,sa stai la un birou pe scaun,nu în pat și sa nu ai nici un lucru care te-ar putea distrage,cum ar fi muzica, televizor. Sa fie un loc liniștit. Apoi ca sa înveți, ai putea folosi un pix cu care sa îți subliniezi doar ideile cheie din ce înveți, sa le repeți și sa încerci sa faci legătura dintre ele și capitol, subtitlu, întrebări și asa îți va fi mai ușor. Apoi, discuta cu alți despre ce ai învățat și din când în când recapituleaza.Nu uita ca înveți pentru tine și aceste clipe nu se vor mai repeta.Meditează la ce înveți, lasa-te absorbit de ele și vei vedea ca progresul tău va fi evident.

4 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Mie îmi place munca intelectuală dar atunci când ai prea multă materie nu ai cum să îți facă plăcere, căci munca intelectuală cel mai bine se face într-o mai multă lejeritate fără să te preseze timpul sau materia. Nici eu nu am chef de nimic și am de învățat exagerat de mult. Habar nu am ce să fac. Oricum suntem obligați să o facem, nu avem încotro. Cât despre ce citești, trebuie să te chinui să înțelegi că de aia ai creier. De aia ți s-a predat materia. Baftă.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Multumesc! happy

| syd a răspuns:

Doar tu te poti ambitiona, si poti face asta doar prin exercitiu. la un moment dat o sa te obisnuiesti pentru ca o sa ti se para rutina, nu ceva istovitor. poate sa-ti zica oricine ce vrea, daca nu faci tu o schimbare nu rezolvi nimic.

| anonim_4396 explică (pentru syd):

Multumesc!

Întrebări similare