| MelissaAdela a întrebat:

Hei iubiricilor.Maine sustin examenul oral la limba si literatura romana.As vrea sa stiu cum pot scapa de emotii.De pregatit, pot spune ca m-am pregatit insa nu stiu cum o sa fie si sper sa nu ma pierd in momentul in care voi intra in sala.

Răspuns Câştigător
| MissHoran a răspuns:

Ceea ce vrei se poate realiza daca vorbesti mult prin casa cu mama/tata. Iti trebuie exercitiu de vorbit in fata persoanelor. Stiu cum e sa stii ceva foarte bine si sa te incurci din cauza emotiilor... Ajuta fffff mult daca tu crezi in ceea ce zici si faci raspunsul tau sa para o poveste (adica sa para ca tu stii bine ceea ce zici, nu e doar toceala).

40 răspunsuri:
| SilentRain a răspuns:

Bea un pahar de palinca

| Drimmero a răspuns:

Nu e cine stie ce, tu vei scrie pe foaie rezolvarea subiectelor, si le vei citi tot de pe foaie,, atunci cand iti va veni randul. E pistol cu apa proba asta, la fel si Bac-ul in sine.

| T0T a răspuns (pentru Drimmero):

Iubiricule laughing

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Cam bine dispus mai esti pentru o zi ca asta))))

Da-o dracu de zi asta e. Maine am examen si va fi si mai rau. Nu mă simt niciodată bine că mă simt bine.

Corect, fotbalul e cam pe locul al 3-lea in viata.
Succes, mancuniene, treci tu si de tracul asta/

De-ar fi singurul. Mi s-a spus că cică sigur iau 10. Eu sper să iau peste 7 acum. Pot însă să iau și 5. Depinde ce ne dă. E ultimul examen greu de pe semestru. Sper să nu o dau în bară. Nu de alta dar îmi prind bine banii.

| MelissaAdela explică (pentru SilentRain):

As bea dar nu-mi place alcool-ul laughing

Ehe, si uite de ce n-am dat eu la facultate, stres mult, bataie de cap,, mi-am vazut mai departe de viata.

Il iei, te duce bibilica, trebuie sa fii pe subiect. Presupun ca esti buget, daca da... trage cu dintii.

| MelissaAdela explică (pentru Drimmero):

Asa imi zic toti...dar mna.e panica aia care te cuprinde in momentil in care intri in sala de examen

Da, sunt pe bursă. xD 6 milioane juma pe luna. Și ăștia se tem de un examen oral la română cu calificative laughing

| MelissaAdela explică (pentru MissHoran):

Multumesc mult! Chiar ma ajuta metoda pe care mi-ai zis-o tu. Sper sa fie totul ok

Bravo! E, asa mai merge. Un motiv bine intemeiat sa tii de locul de pe buget si sa-ti tii banii in buzunar.

La competentele astea treci oricum...

| Drimmero a răspuns (pentru MelissaAdela):

Stai linistita, treci mai departe si daca nu spui un cuvant... ti-o zic la modul cel mai serios, n-ai de ce sa te stresezi.

Să știi că și la astea îmi era pe timpul ăla frică. Dar acum când dau într-una examene din astea aș prefera de 10000000000000 ori prostiile astea. Chiar dacă sunt mai inutile decât ce fac, nu vorbesc practic. Și a zis o metodă bună cine a spus, e bine să vorbești și astea cu cineva sau chiar cu tine să știi cum să abordezi subiectul. La noi ne-a dat și o temă. După ce dăm examenul ne cheamă pe fiecare și corectează cu noi acolo și se uită și peste temă și trebuie să vorbim. Cică metoda e să nu îl lași să vorbească, să vorbești mult că dacă te prinde el în întrebări nu mai termină laughing

Dupa cate imi vorbesti aici, e dificil rau de tot facultatea la care esti, ceva imi spune ca esti axat pe ceva mate-fizica.

Eu si acum tin minte ca am avut la competente niste subiecte in care sa vorbesc despre viata si moarte))) si ceva de iubire.

Daca nu zic nimic e posibil sa-mi puna calificativ "incepator" sau "mediu"
Am si eu o intrebare.voi imi vedeti poza de profil? laughing mie mi apare doar cand intru in "Oracolul TPU" ..in rest deloc.Am pus-o de ieri si nu inteleg ce de intampla

Eu nu mai știu despre ce am vorbit. Dar mi-a fost frică că acolo era profesor un văr de al fostului iubit al soră-mii și o profesoară pe care nu o prea suportam, la română zic.
Da să vezi examenul trecut. Ne-a dictat subiectele 20 de minute cred...nu se mai oprea. Mă bufnea râsul. Am scris 14 pagini în lucrarea aia și tot nu am făcut cine știe ce. Noroc că ne-a mai umflat notele că altfel probabil treceam doar vreo 3 maxim.

| Drimmero a răspuns (pentru MelissaAdela):

Nu ti se vede, trebuie sa-ti fie aprobata,, de maine incolo o sa ti se aprobe.

Subiecte de 20 de minute,, 14 pagini...nici olimpicii nu scriu atat la Bac, esti nebun)))

Am avut si eu o tentativa sa dau la facultate, eram intre geografie si istorie, eram bun la ambele, dar pana la urma am renuntat la idee, nu stiu de ce am renuntat, dar voiam sa evit stresul pe care il descriu studentii in sesiuni.

Stai liniștit că anul trecut la Electronică am scris în continuu 3 ore și am scris aproape 20 de pagini. Am luat 9+ prezența=10(deci tot nu era de 10) dar măcar m-o lăudat că a fost cea mai bună lucrare. Mâine tot ceva de electronică dau. Dar nu e genul de examen unde să scriu mult. Aici mai mult să înțelegi dar sunt destule chestii de știut și te poți încurca. Ai zis bine la început, să pic pe subiect sper, adică să fie ceva ce îmi pică pe inspirație.
Eh doar în sesiuni oricum învăț. Mie îmi place mai mult decât la liceu. Nu ești așa constrâns chiar dacă e mai greu ca materie. Ai o lună în care trebuie să înveți calumea, în rest să mai fii atent pe la cursuri seminarii, dar nu te presează în rest așa mult profesorii. Mai sunt și facultăți mai ușoare ce ai putea să le faci. Unul din grupă de la mine mai face o facultate în paralel, ceva de sport și îmi povestea că le dă de învățat doar 3 definiții la unele materii și vin niște fițoase la examen și se plâng că nu au avut timp să învețe laughing

| T0T a răspuns (pentru T0T):

Pentru examenul ăsta m-am uitat pe internet la clipuri cu indieni ca să aprofundez laughing

Examen de 3 ore? Ai timp berechet sa scrii ceva.
Prezenta e foarte importanta la facultate, ce mai raspunzi si pe ore si iti faci un punctaj ceva pentru examen,, te mai orientezi tu sa scrii ceva si iei nota decenta, un 7, sa fii la mijloc.

In sesiuni se invata, daca inveti din timpul anului, pana la examene uiti totul. Eu unul as uita atata materie, le-as lua pe rand/
Sa te plangi la 3 definitii? bwhahahaha

Am inteles.Mersi

Erau cică întrebări de ce trebuie să facă un antrenor. Și se întrebau că ce trebuie să scrii la asta laughing povestise tipul.
În mare ai timp pentru examene, adică nu ai presiunea timpului deși e clar mult mai puțin ca la bac în comparație cu ce scrii. La electronică profu ne zicea că putem sta cât vrem. Au stat unii și 4 ore acolo. La altele ai și 40-50 de minute. Nu e peste tot la fel, depinde de materie și profesor.
Clar dacă aș și învăța mereu aș avea note mai mari dar nu prea îmi arde atunci. Mă mulțumesc să fiu atent. Dar clar e bine să treci pe la cursuri ca să înțelegi ceva că după te uiți ca la chineză. Prezența contează doar la seminarii(e o limită de vreo 3-4 absențe în general) și la laboratoare trebuie să ai full și dacă lipsești poți recupera.

Ce tute...

Cui ii arde sa invete cand poate sa faca altceva, sa se relaxeze de exemplu? Mie-mi zici...ca si eu trageam chiulul de la invatat in multe momente, dar si cand ma apucam, stiam destul de bine.

La cursuri poti sa absentezi, nu se face o prezenta, dar acolo ai materia de examen pe care e mai bine s-o intelegi cand esti pe moment.

Mie mi-e mai ușor să iau eu cursul și să învăț de acolo decât să le iau de pe net. Mai sunt profesori ce ne predau după videoproiector. Ei dau mai departe și doar vorbesc. Iar când mă duc la xerox să îmi scot ce am de învățat scot un teanc mare de hârtii laughing
E nasol așa. Prefer metoda cursului scris decât cel printat.

Evident,cand il scrii tu cu mana ta vei intelege mult mai bine.
Iti mai intra idei in cap cand scrii tu acele lucruri.

Ai avut restante pana acum?

N-am avut. xD.
Sper să ne "auzim" și mâine cu bine, dacă mai apucăm. Dacă iau peste 7 am vorbit cu un coleg că îl ajut pentru un examen deci s-ar putea să ajung târziu.

Am venit acasă, încă-s pe aici văd. Bă mi-a pus 8. Știi ce exagerat era. Doar mi-e silă că știu că o să îl mai văd 2 semestre. Nu știu ce au cu grupa noastră toți, mereu sunt ăștia mai duri și au picat jumate. Mă așteptam să nu fie așa exagera, mereu căuta nod în papură. Era cât paci să iau 9. Eu mă bucur de notă ce pot zice însă nu de atitudinea lui. Bursa o să o am tot anul cică.