anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei! Ma simt ca naiba deoarece ma gandesc ca nu mai am niciun scop in viata. Paintii mei sunt dezamagiti de mine, vad lucrul asta la orice pas fac. Problema e ca am cazut la unul din examenele de la bac, toata lumea se astepata de la mine sa trec....chiar si unchiul i-a reprosat mamei ca a botezat prosti. Ce sa fac sa fie totul bine? nu zic ca nu e vina mea ca nu am trecut, pentru ca mi-am dat toata silinta insa nu stiu ce s-a intamplat cu mine, nu m-am concentrat cum tebuie. Acum incerc zi de zi sa invat sa trec cu bine in toamna dar ma tem de un nou esec si atunci chiar mi se duc toate sperantele...ai mei vor sa ma inscriu la facultate in a doua sesiune dar eu nu ma vad asa pregatita desi imi doresc de kica sa devin educatoare. Acum vreau doar sa trec cu bine etapa asta de maturizare si sa ma gandesc ce o sa fac cu viata mea. Multumesc ca ati avut rabdare sa cititi si sa imi dati un sfat. Va pup.

Răspuns Câştigător
| Machetuţă a răspuns:

Eu ma gandesc in felul urmator: tu esti foarte dezamagita de tine pentru ca nu ai reusit la BAC. Intr-un fel e bine ca te simti asa deoarece imi dau seama ca esti o persoana ambitioasa care stie ca poate mai mult. Pune-te pe invatat in timpul care a mai ramas pana la BAC-ul din toamna si nu asculta descurajarile celor din jur. Daca tu stii ca esti capabila de mai mult o poti demonstra. Ideea e sa nu pui la suflet rautatile.

Si in legatura cu unchiul tau. Ma scuzi, dar daca a zis ca "a botezat prosti" e un mare nesimtit. Nu asa se procedeaza intr-o familie.

Mult succes iti doresc!

4 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu ai suficientă încredere în tine.
Nu poți mulțumi pe toată lumea, fii tu însăți!
O consiliere psihologică te ajută să înțelegi unele lucruri și să le tratezi cu maturitate.
Succes pe mai departe!
Pa, pa.

| Lamaitzza a răspuns:

Pai.daca parintii tai sunt genul de oameni care nu pot fi multumiti sau care nu-si arata multumirea chiar daca tu te arunci si in cap. e timpul sa incepi sa te gandesti mai mult la tine. E frumos din partea ta ca vrei asa mult ca ei sa fie multumiti, stiu cum te simti, dar esti si tu un om si n-ai reusit asta e..Ai nevoie de sprjin, iar " am botezat prosti " nu numai ca e o jignire urata si de prost gust dar e si una care. pur si simplu nu o spui.
Oricum, tu ce vrei?
Nu mai ai niciun scop in viata? Viata insasi e un scop! Adica.pur si simplu respira si concentreaza-te, pentru tine nu pentru ei, ce vrei tu sa devi? Du-te la facultatea la care vrei TU nu ei, esti destul de mare sa iei atitudinte. Iar apoi, munceste si fi rabdatoare, o sa fie bine daca iti doresti asta si. nu stiu, cand esti jignita asa ar trebui sa le si spui. Nu cred ca ei au avut doar realizari in viata, asta e, esti pe o scara si te-ai impedicat si tu putin, n-ai murit, sa fim seriosi.
Multa bafta!

| yekto a răspuns:

Daca iti va fi teama ca ai sa pici si in toamna sunt toate sansele sa se si intalmple ceea ce crezi.
ce cred altii despre tine nu e neaparat si adevarat.
conecntreaza-te, adune-te, invata si acorda-ti ceva incredere.
in viata mai avem si esecuri la fel cum sunt si succese. daca succesele te incanta dar dupa un timp revii la viata normala nu lasa esecurile sa te doboare mai mult decat e cazul. un sut in fund nu e decat ajutorul pentru un pas inainte.
gl

| greyhound a răspuns:

Gandeste-te la satisfactia pe care o s-o ai in fata celor care te acuza acum, in momentul in care vei promova examenul si vei intra la facultate. Sa te gandesti atunci ca ai reusit pe cont propriu impotriva rautatilor.
Si astia batranii, lasa-i ca asa sunt ei mai capcauni, au impresia ca critica asta a lor e constructiva dar e tocmai invers, insa cine e puternic si inteligent trece peste.