| Djlsghtnquuw a întrebat:

Hei, peste cateva zile, o sa primesc o pisica sau un caine, ca si cadou de ziua mea, dar de la un prieten. Familia nu e prea incantata sa am un animal in casa, deoarece am mai avut un porc de guineea, si nu am prea avut grija de el.Eu stau doar cu bunica si cu sora mea geamana in casa, deci, nu prea se bazeaza familia pe noi.Intrebarea e, cum sa ii fac sa ma lase sa pastrez animalul? mersi, si funda :*

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un caine sau o pisica in viata familiei poate avea efecte terapeutice pe termen lung, de imbunatatire a comunicarii dintre membrii familiei, de detensionare in momente dificile, iar pentru copil va fi primul prieten adevarat. E o comunicare empatica foarte valoroasa pe care un copil o invata atunci cand este inconjurat de dragostea unui animal – care, de regula, este foarte loial stapanilor ce au grija de el.

Este recunoscut faptul ca animalele de companie ii pot ajuta pe copii sa fie mai putin agitati, ca vor fi prietenii lor necuvantatori de suflet, carora copilul le poate impartasi trarile sale cele mai adanci, supararile si emotiile intr-o maniera pe care o poate comunica mai greu sau chiar deloc parintilor.

Copiii manifesta spontan un interes deosebit pentru animale si acestea predomina atat in jocurile lor imaginative, cat si in visele lor nocturne. Precum ai remarcat, copilul e fericit, alearga si se joaca bucuros. Este o prietenie unica intre cei doi, foarte frumoasa si care pe copil il ajuta enorm sa-si exteriorizeze trairile, sa socializeze, sa fie mai responsabil, sa fie mai increzator.

A avea un animal in casa implica niste eforturi in plus - hranirea, plimbarea, ingrijirea -, responsabilitatea si iubirea unei vieti pretioase pe care o ai langa tine.

| Djlsghtnquuw explică:

@Cucu,pot cauta si eu chestii de genu pe net,ce reprezinta un animal in casa, bla bla, eu vreau doar sfaturi cum sa ma lase sa il pastrez. happy