anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, sunt fata transgender, am 16 ani. Vreau sa stiu atunci cand o sa incep tratamentul cu estrogen, parul de pe fata (barba) o sa incetineasca din a creste? Am auzit ca nu dar vreau sa fiu mai sigura. O sa trebuiasca sa fac epilare cu laser?

27 răspunsuri:
| LoveSleep a răspuns:

Lasă-mi și mie un mesaj dacă ajungi să arați ca o tipă, aș vrea și eu o relație cu cineva care arată ca o femeie dar gândește ca un bărbat. Nu e o fantezie, e un vis.

| Dismally a răspuns (pentru LoveSleep):

Te cred, este o utopie nu o fantezie big grin

| anonim_4396 explică (pentru LoveSleep):

Daca nu stii de inseamna transgender de ce mai comentezi? Sunt fata transgender nu baiat transgender, in fine nu stau sa ma complic cu oameni ca tine.

| LoveSleep a răspuns (pentru anonim_4396):

Pff, retrag ce am zis.

| Donsavas a răspuns:

Da,o sa înceteze să mai crească.

| andreia67 a răspuns (pentru Donsavas):

Din pacate nu, creste in continuare si epilarea definitiva e o necesitate.

| SG1995 a răspuns:

Eh deși e scump îți sugerez si o vaginosectomie. Nu de alta, dar cel puțin pe mine nu m-ar inhiba faptul că tipa a fost un tip cât faptul că are un penis. (Aici vorbind de o eventuală relație amoroasă nu amiciție).
Revenind la subiect: Da, e foarte posibil ca să fie nevoie de utilizarea laserului.

| anonim_4396 explică (pentru SG1995):

Vrei sa zici vaginoplastie nu vaginosectomie si daca mi as face cu siguranta nu o sa o fac in Romania sunt prea putine persoane care au facut asta si e riscant

| Dismally a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici nu cred ca se face in Romania, de fapt se face doar daca il ai ca doctor pe Ciomu big grin

| RoCkKiD a răspuns:

Cresterea parului este influentata de hivelul de testosteron din sange din cate stiu deci sansele sunt de partea ta.

Iti sugerez sa lasi TPU, intra in contact cu cei de la MozaiQ si Accept. Ofera consiliere pe probleme de genu si au oamnei care chiar stiu ce zic.

http://mozaiqlgbt.ro/
http://www.acceptromania.ro/

| andreia67 a răspuns (pentru RoCkKiD):

Din pacate la parul facial nu se aplica. Odata crescut, acolo ramane. Cel mult creste un pic mai incet si un pic mai subtire. Eu aveam niste fire foarte groase si extrem de bine infipte. Doar cu electroliza am reusit sa scap de ele aproape complet.

| Nilsson a răspuns:

Ar mai fi o varianta mai putin costisitoare si stresanta: sa iti accepti adevarata identitate masculina cat inca esti tanar si personalitatea e inca in formare.
Pana si multe fete zic ca e mai bine sa fii baiat ca n-ai nicio grija iat tu vrei sa fii fata?

| Bondarel99 a răspuns (pentru Nilsson):

Cine esti tu sa ii spui cum sa isi traiasca viata? Nu poti sa dormi noaptea daca stii ca exista persoane transgender?

| Nilsson a răspuns (pentru Bondarel99):

Voi nenorociti niste tineri nevinovati care trec prin perioada confuza a adolescentei cand le spuneti ca nu sunt ceeea ce sunt si ca e perfect ok sa se automutileze pe viata prin operatii de schimbate de sex.

| Bondarel99 a răspuns (pentru Nilsson):

Eu nu i-am zis nimic, ea a decis cu mult inainte sa puna aceasta intrebare.
Ii nenorocim pentru ca ii intelegem?
Sunt foarte multi copii in situatia asta. Vazusem un documentar despre o fata trans Jazz care acum are 18 ani si inca nu a renuntat la idee dupa atatia ani si mama ei care o sprijinea spunea "prefer sa am o fiica in viata decat un fiu mort". Asta pentru ca foarte multi copii si adolescenti ajung sa nu isi mai doreasca sa traiasca din cauza acestei situatii.

| Drimmero a răspuns (pentru Bondarel99):

Cand marii intelepti au zis ca omenirea o va lua razna, nu greseau cu absolut nimic...e mai gresit sa sprijini decat sa ideea in cap,, asta ca fapt divers.

| Bondarel99 a răspuns (pentru Drimmero):

Noi nu stim ce e in mintea lor si nu o putem schimba, asa cum nu putem schimba nici ceea ce gandesti tu, asta asa ca fapt divers.

| Nilsson a răspuns (pentru Bondarel99):

Stiu ca ai intentii bune dar nici eu nu pot sa stau indiferent pentru ca imi pasa, nu am nimic cu cei care se considera transgender.
Stiu de asemenea la ce ganduri sunt predispusi iar procentele transgenderilor care au stari depresive sunt la fel de ridicate atat in tarile tolerante cat si in cele mai putin tolerante, deci starile vin din interior.
Tocmai de a aceea il incurajez sa lupte si sa se accepte asa cum e, nu sa isi urasca corpul cu care s-a nascut, oamenii sunt la fel de valorosi indiferent ca sunt fete sau baieti, identitatea nu este data de gen ci de felul in care esti ca persoana.
Nu o sa regret niciodata ca i-am spus cuiva sa fie un luptator.

| Drimmero a răspuns (pentru Bondarel99):

Sa intelegi ca incurajezi astfel de lucruri?

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Persoanele transgender nu o iau razna. ok? nu sunt nebune.Crede-ma ca e foarte greu sa fii transgender, doar imagineaza ti cum ar fi sa te pui in locul meu, crezi ca pot sa accept ca sunt fizic baiat si sa traiesc asa? Nu, normal ca nu. Vreau sa incep tratamentul cu hormoni cat mai devreme sa nu ajung la 25 de ani de ex si sa regret ca nu am inceput mai devreme.Si zici ca e mai gresit sa sprijini o persoana ca mine, pai daca familia nu m ar fi sprijinit mai mult ca sigur m as fi sinucis.Mai bine sa fiu o fata decat un baiat mort.

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu unul nu as sprijini asa ceva, dar nu e corpul meu asa ca faci ce vrei. Daca parintii te sustin...da-i bice, daca asta te face fericit/a.

| Yeefuckinghaw a răspuns (pentru Nilsson):

Wow! Ce ignorat ești! Ai auzit de "dysphoria"? Chiar crezi că alegem sa fim așa?

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Din pacate parul facial o data crescut nu dispare de la sine la inceperea tratamentului hormonal. Trebuie sa faci epilare definitiva cu laser si/sau IPL/SPL pana dispare complet (pot fi si 15 sedinte) apoi 1 sedinta anual pentru intretinere. Asta e valabil pentru parul negru. Daca este nuanta deschisa sau alb nu mai merge fotoepilarea, trebuie electroliza, sper sa nu ai nevoie, eu am facut peste 100 de ore in timp de 1 an si ceva.

| andreia67 a răspuns (pentru andreia67):

IntoyouA nu reusesc sa iti trimit mesaj. Facebookul meu e Andreia Iosif https://www.facebook.com/andreia.iosif.167

| aumih16 a răspuns:

Daca asta iti doresti! e alegerea ta! dar numai sa nu regreti! alegerea facuta! nu e adevarat ce zici spui tu! ca parul incetineste! tocmai ca daca ai luat estrogen de exemplu! el dispare de pe fata! inclusiv de pe corp! e posibil sa numai ai nevoie de epilare cu laser! daca se intampla asta!

| GulubuntzBudulush a răspuns:

Poți să te epilezi definitiv pe față dacă asta e problema. Nu e greu și nici extraordinar de scump. Poți să porți haine normale. Unisex care le poartă și băieții și fetele. Acum am o întrebare:
1. De ce îți dorești să devi fată?
2. Ești o persoană atrasă de fete normal sau ești de băieți?
3. De ce vrei neapărat să fii altfel decât te-ai născut?
4. La ce vârstă ți-au venit gândurile că e mai bine fată.
5. Eu vreau numai să fiu de ajutor.
www.homosexualitate.ro (au ajutat și persoane care nu sunt homo și care sunt numai ca tine adică nu se simt bine cu genul lor)