PLA este clasificat ca un poliester "termoplastic", iar denumirea are de a face cu modul în care plasticul răspunde la căldură. Materialele termoplastice devin lichide la punctul lor de topire (150-160 grade Celsius în cazul PLA). Un atribut important pentru termoplastice este că pot fi încălzite până la punctul lor de topire, răcite și reîncălzite din nou fără o degradare semnificativă. În loc de ardere, termoplasticele cum ar fi acidul polilactic se lichefiază, ceea ce le permite să fie ușor turnate prin injecție și apoi reciclate ulterior. Dimpotrivă, materialele plastice termo-rigide pot fi încălzite o singură dată (de obicei în timpul procesului de turnare prin injecție).
1 da
2 da
3 da
4 ia de aici:
https://www.emag.ro/......DZKXTMYBM/
5 da si ia d-aici
https://www.emag.ro/......manta+3d/c
Se printeaza cu filament de plastic în general *( sunt mai multe tipuri ABS, PET, PLA. )
Sunt cu 1 sau 2 capete de printare! Diferite culori de filament!
Soft-ul de modelare 3D nu sunt chiar asa simplu de utilizat pe cât pare!
În afara de laptop, soft, imprimanta & role de filament nu mai ai nevoie de nimic!
Adică spuneți că totuși nu oricine poate modela în acel soft?!
Mă gândesc că fiind 3D, cam e nevoie de acea vedere în spațiu formată bine?! Pe care eu una chiar nu o dețin.
Altfel întrebat. Dacă nu mă pricep și la desenul ăla în spațiu, aș cam achiziționa degeaba o imprimantă de genul?!
Deși poate o duc la școală și pot face elevii mei modelele ) Oricum tot pentru școală aș fi vrut-o. ) Ca să facem tot felul de ornamente și chestii.
Mersi, măi, Sierra.
Dar firele alea ce se vrea a fi?! Cu alea lucrez la imprimantă sau cum?!
Depinde de nivelul programului! Unele mai simple altele mai complexe *( nivel ingineresc - proiectare piese prototip )
Tutoriale pe net *( scrise & video ) pe YT sunt destule DAR necesita timp de câteva luni *( 6 -12 ) pentru învățare ca au multe funcții!
Blender este un program gratuit pentru modelare/ animații 3D în care se pote forma " ochiul " și îndemânarea în modelare DAR NU poate exporta fișiere utilizabile pentru imprimare 3D!
blender.org de acolo se descarca pentru Windows sau Mac.
Îmi este greu sa cred ca niște elevi de școală primara *( parca la școală primara spuneai ca predai ) cunosc geometrie în spatiu sa poată lucra cu asa soft-uri 3D!
Apoi trebuie mare ATENTIE sa nu își ARDA degetele la capul de printare care trece de 125 ° C IN timpul utilizării!
Cam toate tipurile de filament se topesc în capul de printare și picura pe placa la temperaturi între 105 - 125 ° C!
Glumiți, nu?! ) Topire, temperaturi peste 100?! Really, chiar așa funcționează această imprimantă?!
Credeam că e doar o cerneală ceva și cu obiecte ceva sau orice altceva decât ardere și topire?!?!?!
Dar stați că deja acum îmi e și mai dubios... o pot folosi măcar în propria casă, fără să risc să ard ceva?!
Acum că mi-ați dezvăluit toate astea, nu prea-mi mai surâde ideea de a mai da bani pe așa ceva.
Nu glumesc! Toate tipurile de plastic se topesc la temperaturi peste 105 ° C! ABS, PLA, PET!
Altfel CUM sa se depună picături de plastic pe placa și sa formeze un model DACA NU prin topire?
Fa un experiment! Ia un dop de la o sticla de plastic *( PET ) care are cam aceeași consistenta cu un filament de printare îl prinzi intr-un clește și îl expui la flacăra de aragaz! Se topește și picura! Pui o folie de aluminiu in jurul ochiului de aragaz sa nu îl murdărească!
Poți utiliza o suflanta cu aer cald dacă ai sau un feohn *( uscător de par ) dar nu știu dacă degaja temperatura atât de mare cât sa provoace topire și picurare!
Aici este doar un exemplu! Temperaturile variază mult în funcție de tipul de plastic *( filament ) utilizat la printare dar oricum toate trec de 105 -120 ° C in principiu!
Realizarea de diferite produse printate 3D este o afacere pentru o persoana cu niște noțiuni solide de proiectare - modelare 3D dar și îndemânare în utilizarea unei asemenea imprimante! Totul se învață cu timpul...
anonim_4396 întreabă: