| irinuk28 a întrebat:

Am nevoie de multe sugestii sau sfaturi de la voi!

E un subiect legat de școală sau mai concret, liceu. Deci, practic când vin acasă de la liceu sunt epuizată și fizic și psihic, EPUIZATĂ nu obosită. Când mă trezesc dimineața devreme pentru a mă pregăti de școală, sunt extrem de morocănoasă. Oricine mă întreabă ceva, îi răspund sec, pur și simplu nu am chef să vorbesc cu nimeni. Apoi când ajung la liceu și intru în clasă, mă arunc în bancă și de obicei ascult muzică în căști sau mă joc pe telefon și nu am chef să vorbesc cu nimeni, până și cu colegele mele nu prea am chef să discut sau să glumesc, dar încerc fiindcă sunt prietenele mele. Bine, știu că o să ziceți că mulți mai fac/faceți asta, dar pentru mine nu e ceva normal, eu nu sunt așa, firea mea nu e așa. Dar simt o oarecare stare de plictiseală, anxietate când sunt în clasă sau la liceu în general, pur și simplu nu mă simt în largul meu și n-am chef să vorbesc cu nimeni și unii cred că sunt închisă în mine, dar repet, eu nu sunt așa. Sunt foarte, foarte glumeață, rebelă, pozitivă în general, dar la liceu parcă nu sunt eu iar când ajung acasă abia îmi reintru în starea mea bună sad. De epuizată psihic nu mai vorbesc; parcă vin de la un antrenament greu.

Când profii' mai fac o gluma cu mine, mă uit la ei ca la niște proști; mă enervează și parcă mă stresează...

Poate e și din cauza orarului: toate orele mai grele sunt puse ultimele sau penultimele și vă dați seama at wits' end.

Ce credeți că ar trebui să fac sau cum să procedez, fiindcă știu că nu e bine să fiu așa dar pur și simplu nu pot să "ies" din starea asta!?!

Am 17 ani, dacă ajută cu ceva!

Orice sfat e bine venit.

Mulțumesc anticipat!

5 răspunsuri:
| AtateaConditii a răspuns:

Monotonie îmi sună mie. Încearcă să faci ceva nou, să adaugi ceva nou la liceu, de exemplu data viitoare când te duci la școală mută-te în altă bancă, vorbește cu colegii pe care nu prea îi bagi în seamă de obicei. Ieși în pauze și plimbă-te prin școală singură.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai iesi afara la aer curat, mai fa un sport ceva ca o sa devii leguma. am inteles partea cu "epuizata" dar de aia esti asa.

| SkyPilot a răspuns:

Muzica in casti te oboseste mental. Nu stiu de ce, si eu ascult multa muzica la casti si imi dau seama ca dupa 2-3 ore sunt obosit mental, nu mai am chef sa fac anumite lucruri mai neplacute.
Incearrca sa renunti la jocuriile pe telefon si calculator. Te fac sa pierzi intr-o mare masura contactul cu realitatea si sa te refugiezi in ele in loc sa te confrunti cu problemele tale.
Incearca sa mananci sanatos. Muta dimineata masa principala a zilei. Incearca sa faci un pic de sport, poate 30' de alergare zilnic. Iesi in pauze in curtea scolii daca vremea e frumoasa. Se poate sa ai un pic de depresie, soarele te va ajuta.
Sunt doar cateva idei, ciiteste tot ce ti se spune si culege idei care crezi ca te-ar ajuta.

| ThatsTheSpirit a răspuns:

Aşa sunt şi eu dacă nu dorm după-amiaza. Încearcă să dormi puţin când vii de la şcoală, poate te ajută şi pe tine. happy

| Mayar a răspuns:

Te-ai gandit vreodata sa incerci, dupa ce ajungi acasa, mananci si mai faci cate ceva, sa si dormi vreo ora asa, de dupa-masa? Ia incearca.