anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o intrebare pentru voi... puteti sa imi spuneti(daca stiti) ce firma de aparate foto digitale este mai buna dintre Nikon si Canon. Nu conteaza pretul sau numarul de MegaPixeli ci doar care firma este mai buna si de calitate. Va multumesc. -Funtita-

Răspuns Câştigător
| Simon a răspuns:

Ambele sunt bune(sau toate 3 - vezi denisse). Nu e vorba care e mai buna, sincer e vorba de pasiunea ta pentru fotografie. Ca si exemplu iti pot da trei camere foto foarte bune: Canon 1000d, Nikon d60 si Sony Alpha a200 (obiectiv 18-55mm). Toate 3 camerele foto sunt foarte bune in ceea ce priveste raportul calitate-pret, nu exista diferenta mari intre ele. Ce conteaza foarte mult este primul aparat pe care-l vei avea, pentru. ca daca vei alege Canon spre exemplu (ca si alegerea mea big grin) mai mult ca sigur vei continua cu Canon. Ca sa achizitionezi o camera foto (mai ales un DSLR ca si exemplele date de mine) trebuie sa te gandesti mai intai ce vrei sa faci cu ea. Daca vrei doar sa faci niste poze, poti alege orice, sunt atatea modele si firme (Fuji, Samsung, Benq etc) bune pe piata, dar daca vrei sa faci fotografii artistice si sa continui pe acest plan atunci vei avea nevoie de un DSLR mai mult ca sigur. Intre Canon si Nikon nu se prea poate spune care e mai buna pentru ca ambele sunt foarte bune in acest domeniu, doar ca daca intrebi un Nikonist (d-aia am zis mai sus ca va conta foarte mult cu ce incepi) va spune ca Nikon e mai buna, si daca intrebi un Canonist, va spune invers, valabil si pentru. Sony big grin. Ca o concluzie daca vrei sa achizitionezi o camera foto, gandeste-te ce vrei sa faci cu ea si orienteaza-te in functie de pret. Eu trag cu Canon, dar am incercat si Nikon, si ambele sunt minunate tongue. Te astept cu o fotografie big grin

1 răspuns:
| lala178 a răspuns:

Dintre cele 2, Cannon, dar dupa parerea mea si mai bune sunt cele de la Sony.