| MountainRiver a întrebat:

Hei, TPU, ca să ieși inginer cu acte doar Poli trebuie să termini?

Și la Politehnică orice alegi de acolo ieși inginer universal sau și acolo in funcție de ce ramură alegi doar pe acea ramură poți lucra?!

Iar la Poli și toată această inginerie implică matematică, right?!

Deci dacă ești un antimatematică, ai vreo șansă să intri la o astfel se facultate și să ieși inginer de acolo?! Măcar la o facultate din provincie?!
Întreb de mate în ideea că ea adică nu e doar o materie pe care o studiezi la facultă apoi pa, doar faci aplicații, nu, și nu mai ai nicio treabă cu ea, cum e spre exemplu statistica la psihologie?
Sau matematica e esența ingineriei?!

Dar dacă faci meditații asiduu la mate, ai șanse vreodată să devii un inginer cu viziune?! Sau e în zadar?!
Și asta întreb și pentru potențiale joburi pe viitor?! Adică dacă spre exemplu te apuci la 30 și ceva de ani de Politehnică și termini undeva la 40 faculta, mai te angajează cineva la 40 în domenii de inginerie?!

Și cam care ramură a ingineriei ar fi cea mai mare care să ți lase frâu liber și imaginației, adică pe ce ramură ai șanse cele mai multe ca să devii un pionier și un inventator și nu doar un om într-o fabrică?!
Iar dacă nu dorești să urmezi Politehnica, dar ai vrea să studiezi pe barba ta treaba asta și apoi să lucrezi gen în "laboratorul sau subsolul tău secret" la proiecte de inginerie ai șanse, iar mă leg de matematică, mai ales dacă nu-ți place matematica și doar citește niște cărți și apoi aplici niște ideii, ai șanse să devii un brevetator de idei doar citind cărți de inginerie sau asta e doar pură ficțiune ce întreb eu aici?! happy

3 răspunsuri:
| Whitte a răspuns:

Pentru inginerie, doar Politehnica.
Iar acolo, alegi sectia in functie de specialitatea dorita. Nu exista "inginer universal".
Matematica, la maxim si inca ceva pe deasupra. Matematici superioare. In unele specializari si desen tehnic care are la baza tot matematica. Matematica aia o aplici si in practica. Nu exista inginerie fara matematica.
Inginerii sunt cautati in toate domeniile.
Dar la cum pui intrebarea nu m-am gandit ca ai 30 de ani ci cel mult 9. Odata ajuns in clasa a 8-a, a 9-a, deja stii cu ce se mananca toate astea.

| Frank51 a răspuns:

Este foarte mare ficțiune ce spui acolo. Sunt inginer și am terminat Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor în Brașov.

Profesez de aproape 3 ani dar specificul jobului (inginer de sistem informatic), nu prea are niciun fel de potențial cu privire la invenții. De altfel, marea majoritate a lucrurilor au fost deja inventate în toate domeniile și subdomeniile de activitate, în principal când vorbim de domeniile care implică tehnologia.

Jobul de cercetător se potrivește mai bine cu descrierea ta, așa cum este spre exemplu Cristian Presură la Philips.

| MistarGoGu a răspuns:

Dacă începi politehnica la 30 sau 40 de ani poți face consultanta tehnica sau proiectare independent *( PFA sau SRL )!
Fără mate și fizica cam greu la Politehica!
În orice domeniu tehnic este greu fără cele 2!
Am absolvit în 2003 Academia Tehnica Militara și mate real *( în practica ) am folosit maxim 30 % iar fizica vreo 60 %!
Mecatronica / Robotica sau Inginerie Aeronave / Aerospațiala sau Navala sunt de viitor!