Eu sunt PFA, am aplicat îmi amintesc și acum cum am terminat de făcut un curs comptia +, plătești taxele
PFA pe ce?!
Adică ce serviciu prestezi?!
Că technician IT dar faza e că prima oara bagi banii,îți vin taxe de platit,tu practic nu știi dacă îți va merge,nu e nimic sigur,gen vara pot merge in vacanta că și alți, nu e ceva sigur asta e adevăraul plus că nu ești sigur de nimic și câștigi mai puțin că la privat, astea se strica mai greu și sunt multi care fac asta uni mai strica piata, eu îți recomand un loc de muncă Intr o fabrică, dacă aș da timpul înapoi asta as face, nu poți trăi din asta
Nu vrei sa te măriți cu mine să scăpăm de probleme, știu că e greu singura
Ray, mamă, ce-ți veni?! )
Da, e greu singură, dar asta ne e soarta, nouă solitarilor. Eu deja m-am resemnat, chiar azi că e Duminică și la mine aici în Sud-Estul României ninge, mă apucase iar așa o stare nașpa, zicându-mi că acum era cel mai romantic și frumos să ieși din casă, dar aia e, mi-am amintit apoi că e Duminică și că vreau să simt o stare de pace și iubire, chiar și singură așa și nu o stare de ură și furie. Așa că, în final mi-am zis că asta e viața mea și aia e. Oricear fi o accept și merg înainte.
Dar mulțumesc, măi Ray, de popunere. ) Am să mă gândesc.
)
Da ciolacu casa și mașina și un milion de euro la nunta
"dacă-mi deschid un PFA pe meditații...pot trăi din ăsta" - sigur că da, uită-te la ex-ul preș, ce de case și-a tras așa
DAR
dacă ieși din invățământ, cam pierzi legătura cu "clienții"
"Ex-ul preș..."?!
Despre cine vorbești?! :/
Păi atâta timp cât e busines, și s-ar presupune că am clienți, ce mă mai interesează clienții de la clasă. De altfel, știi că noile legi nu prea te mai lasă să faci meditații cu copiii de la clasă, plus că nici nu e chiar ok așa, deoarece atunci obiectivitatea actului de evaluare la clasă, se pierde.
Bine, ideal ar fi să, da, am clienți, dar cine știe dacă o să chiar am. Deoarece nu cunosc pe nimeni în propriul oraș în care am crescut și copilărit și trăit. Și nici nu știu dacă se va găsi așa mulți clienți într-un oraș ca al meu. Dar vreau să scap de idioata asta de școală, de toate regulile ei și de toate bullsh care se varsă în capul profesorilor, dar mai ales de părinți.
"s-ar presupune că am clienți" - da, pentru că (încă) mai ai contact cu școala/elevii
"Ex-ul preș..."?! - fostul președinte, desigur
"să scap de idioata asta de școală" - hmmmm, deja mi-am schimbat părerea despre tine!
Ce bussiens îți faci?
Vreau să-mi deschid un PFA ca să fac meditații cu copiii și să mi pot da demisia de la școală. La școală se întâmplă prea multe intrigi și eu nu mai am psihic de intrigi.
I-am plâns mamei aseară că să mi deschidă PFA-ul ăla că dacă nu, mă sinucid. Dar faza e că, ea e contabilă, nu patroană și nu știe nimic despre cum a-și deschide un PFA. Eu nici atât.
Dar vreau dracu să scap o dată de munca asta cu oamenii și părinții, dar mai ales cu mulțimile. Așa dacă făceam cursuri în particular cu copiii, aș fi lucrat și eu doar cu un copil pe rând și nu aș fi mai avut contact cu părinți mulți, cu colectiv de muncă, cu șefi.
Nu ai experiență că profesoara, nu știi să predai, iar visezi
Păi eu sunt profesoară.
Predau. La catedră.
Doamne, voi nu sunteți zdraveni oamenii de pe TPU.
Tu ai auzit că anul ăsta lucrez ca învățătoare? Sunt chiar titular acum și dacă-mi dau demisia acum (ceea ce-mi doresc enorm) voi pierde titularizarea și deci în vară iar trebuie să învăț și să dau de titularizare. Așa, pot sta aici la școala asta 4 ani. Însă am tot întârziat și șefa mea s-a supărat pe mine, m-a certat, dar pe mine m-a afectat, deoarece eu am probleme psihice și emoționale și nu mai pot suporta certurile și critica, de fapt critica nu am suportat-o și tolerat-o niciodată. Și știu că e vina mea, dar va fi vina mea forever. Deoarece eu am bioritmul ăsta lent și dimineața e traumatic să mă trezesc și să mă fac gata la timp ca să pot fi la 8 la școală. Eu am probleme multe, nu mai pot suporta certurile cuiva, deci asta cu directoarea m-a afectat și vreau să mi dau demisia, dar dacă-mi dau demisia pierd titularizare. Și rămân iar și șomeră oricum. Deci nu știu cum să procedez.
Deocamdată, da, voi proceda luptându-mă să ajung la timp la muncă, dar faza e că, eu așa sunt întârziată de fel, lentă, domoală, îmi place să fac lucrurile lent și foarte lent și deci degeaba încerc eu să mă lupt să ajung la timp căci tot voi întârzia și deci, directoarea de fiecare dată când voi întârzia mă va certa sau chiar îmi va tăia din ore. Iar eu nu o să pot trăi așa, cu ea care mă urăște sau nu mă suportă. Eu nu pot. Pur și simplu nu pot lucra cu oameni care nu mă plac sau pur și simplu nu le place ceva la mine, orice ar fi. Nu pot, deoarece e un sentiment nașpa care se pune mereu între voi. Și cum lucrezi tu cu astfel de oameni?! Deci nu pot. Dar nici să mai plec nu pot, deoarece aș rămâne iarăși pe banii mamei și acum o mai avem și pe bunică-mea cu demența plus că avem nevoie și de bani pentru a o plăti pe doamna ce are grijă de bunică-mea deci nu mai pot sta pe banii ei. Însă și dacă să zicem îmi dau demisia și îmi caut în altă parte, eu am tot căutat aici la mine în oraș, dar nu am găsit și sincer nici nu prea ai unde te angaja, deoarece nu prea sunt joburi pe nimic aici la mine în oraș.
Și și chiar dacă, să zicem, prin minune că aș găsi, același tipar s-ar repeta, ori nu vin la timp la program, că întârzii, ori nu răspund la telefon, că și asta mi-au reproșat mereu oamenii, ori chiar găsesc pe altcineva și mai nebun și oricum aș da-o, oriunde aș pleca în lume, la oricare alt job, tot de aceste probleme mă lovesc. Deci unicele joburi la care aș supraviețui și psihic nu aș ceda, ar fi tot ceva unde să lucrez singură. Și asta i-am spus și mamei, dar și mama îmi spune că e prea complicat, că nici ea nu știe ca în lumea asta să existe vreun job fără oameni.
PFA= Persoana fizica autorizata. Poti preda lectii private prin PFA cat timp ai specializare pe respectivul domeniu. In ce priveste asigurarea de sanatate, Pentru asta NU esti asigurata in mod automat doar pentru ca platesi taxe si impozite pe veniturile realizate pe PFA. Trebuie depusa declaratia unica 212 iar apoi sa platesti "din mana" asigurarea de sanatate.
AlexandraAle121 întreabă: