| MountainRiver a întrebat:

Hei, TPU, dacă astăzi dându-le elevilor o fișă cu Ziua Recunoștinței și le-am pus la finalul fișei niște rubrici în care ei să scrie mulțumiri pentru tot ce le-a dat Dumnezeu, iar când am corectat am găsit o elevă că-mi mulțumea, mie, dar pentru faptul că nu le dau multe teme, să privesc asta cu ochi buni sau răi?! happy
Adică oare e ok să fii proful care dai puține teme sau să fii proful care dai multe teme? Asta e întrebarea. Care e de fapt binele?

9 răspunsuri:
| LoveSleep a răspuns:

Tu esti aia care isi punea copiii sa zica buna ziua in engleza si au zis "hello kitty"?

| Dragobeta a răspuns:

Ce avem noi romanii cu ziua recunostintei? De ce manipulati voi copiii?

| MountainRiver explică (pentru Dragobeta):

Jesus straight face eu nu manipulez. Eu sărbătoresc până la urmă o sărbătoare americană care e printre puținele care nu sunt sataniste ci ba chiar de mulțumire către God. Dacă ai să citești pe Wikipedia, că tot de acolo am luat și eu info-ul happy, Ziua Recunoștinței e de fapt Ziua recoltei, o zi în care de ceva bune secole și aproape jum de mileniu, americanii sărbătoreau această zi la final de toamnă, pentru că Dumnezeu le dădea roade pământului lor chiar și în zilele aride și secetoase. Iar de aici a luat naștere faimoasă Zi a recunoștinței. Iar ei oricum mai nou la școală au extracurriculare și așa că lună de lună copiii comemorează tot felul de zile, de la Ziua Pământului, până la Ziua fericirii și Ziua x, y. Deci de ce să nu sărbătorim și o zi în care până la urmă mulțumim cerurilor și Domnului pentru tot ce au primit elevii până la această dată?! happy
Plus că nu a fost doar o simplă zi, am adus și mâncare și am făcut party, tocmai ca să comemorăm pe cinste ziua cea mai faină în care mulțumim Domnului pentru roade. Însă neavând curcan, le-am adus pui pe tavă. laughing) Și clătite. Au mâncat și apoi au mulțumit.
Doar că aveam niște pretenții de la ei, ca să scrie corect, dar ei, majoritatea mi-au scris "Muțumesc!" în loc de "Mulțumesc!" Le voi da o pagină întreagă de scris luni cu acest mirobolant Mulțumesc.

| Dragobeta a răspuns (pentru MountainRiver):

Deci, nu esti roman, nu simti romaneste.

Sunt româncă, tocmai de aceea și sărbătoresc această sărbătoare, căci noi avem grâne, am fost fermieri la origini și am trăit din bogăția naturii, a Mamei Naturii, care apropo, e dată tot de Dumnezeu, deci prin Ziua Recunoștinței mulțumesc cerului, Domnului și cui vrei tu, pentru grânele și belșugul din acel an. happy Repet, nu văd nimic rău sau nașpa în a sărbători această festivitate care este foarte rustică și foarte spirituală.

Stii bine ca NU asta inseamna Ziua recunostintei. Iar daca nu stii, mi-e mila de tine si incultura ta.

Păi atunci ce înseamnă Ziua Recunoștinței, dacă știi tu mai bine decât Wikipedia și oamenii care au sărbătorit ani la rândul această sărbătoare?!
Sper că nu-mi spui din teoriile conspirației că pe alea le știu și eu pe toate, dar asta nu înseamnă că până la urmă mă împiedică să aleg o zi de sărbătorit, până la urmă și păgână de ar fi, să o sărbătoresc în stilul meu și în felul meu. Adică și Halloween-ul până la urmă de care toți amintesc ði blamează, sărbătoarea aia o avem și noi și se numește "Sâmbăta morților" sau moșii (de vară, de iarnă) deci mai contează și cum alegi să sărbătorești o sărbătoare păgână. Dacă vrei să o sărbătorești păgân o faci păgân, dacă alegi părțile bune și frumoase din sărbătoare și o sărbătorești fără pic de conotație satanistă, nu văd problema. straight face

Ai citit tu Wikipedia? Atunci de ce ai inteles cu totul altceva decat scrie acolo?

| I0NUTA a răspuns:

Eu zic ca procedezi bine. Cu cat au mai multe teme, cu atat invata mecanic si nu asimileaza nimic. Daca unui elev ii place modul de predare si cum explica profesorul, va prinde drag si de materie.