| MountainRiver a întrebat:

Hei, TPU, dacă din bulimică doresc să devin anorexică, deoarece am văzut eu ce fel mă ucide mâncarea, deloc. Oare e posibil? Adică ținând cont că stomacul s-a mărit și eu nu o să-i mai dau de mâncare, oare el va putea fi ok așa?! Sau îl voi îmbolnăvi mai tare?! Ideea e că vreau doar să scap de sub jugul mâncării și să simt o altă durere precum foamea, dar nu vreau să pățesc ceva la stomac. Deci e ok să devii din bulimic, anorexic?

Și dacă devii anorexic pierzi din greutate, nu și astfel devii mai slab în musculatură și în putere?! Cum fac să devin mai anorexică, dar mai puternică? De fapt caut tocmai să devin mai puternică, nu mai moartă vie.

Și cam ce înseamnă de fapt anorexic? Înseamnă că nu mai mănânci niciodată nimic sau doar rareori?
Iar dacă nu mai mănânci deloc, mori, nu?
Dar măcar simți durere atunci când ești înfometat?! Vreau să simt o durere imensă, mai imensă decât vidul și borderline-ul meu, ca să pot fi mai vie. Așa, mă simt un mort viu doar. Și nici mâncarea nu mă mai ajută, mă simt mai rău, simt că organismul meu cedează sub mâncare. Dar nici să comit altceva nu am curaj. Deci ar rămâne foamea, mă gândeam.

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Atat bulimia cat si anorexia sunt boli PSIHICE (Mentale) deci NU sunt recomandate dar sunt tratabile, pe langa altele care el ai deja.
Iti recomand sa pui mana sa slabeste sanatos, cu sport si dieta, ca atitudinea asta nu ajuta nimanui, sa pleci dintr-o extrema in alta.
De ce nu te apuci de alergat, de facut sport intens, de facut ceva ce te-ar putea scapa si de frustrarea kilogramelor dar si de celelalte probleme pe care le ai care-s tot legate de mancarea nesanatoasa cu care te hranesti, privandu-ti corpul si hormonii de vitaminele si mineralele, necesare unei functionari normale si echilibrate.
Foamea si infometarea NU este o solutie, dimpotriva, este o problema imensa, fiindca atunci cand scapi la mancare vei manca mai mult si numai ce nu trebuie.