anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci.
Inainte programul meu era cam asa:
cand nu eram la scoala ma trezeam pe la 11-12, beam o cana de ceai de menta si mancam putina paine, (cam o felie, maxim 2) apoi mai mancam seara tot putin, stateam la pc cam thinking 12 ore... si ma culcam pe la 3-4 dimineata. (programul asta mai ales in vacanta). Ahh. am uitat sa spun de dulciurile pe care le mancam. cipsuri, cioco, bla bla. In fine. in ultima perioada m`am cam stresat si am tras 2 sperieturi. ei bine in momentul acelor sperieturi a inceput povestea. de atunci, cand ma sperii tremur fara sa vreau, in minte imi trece, nu imi mai este frica dar, corpul meu parca ar gandi singur straight face tremur, am palpitatii la inima, temperatura scade. am zis ca poate este o raceala. am mers la medicul de familie, apoi la cardiologie, sa`mi fac analize, etc. toate au iesit bune, doar ca mi-au spus ca este din cauza ca sunt mai emotiva. si din cauza programului si stresului. iau aspenter (o pastila pe zi), ceva de raceala ca acum chiar am racit straight face si cand imi este rau iau un calmant pe baza de plante. De cca. 3 saptamana am renuntat la dulciuri, mananc f multe fructe, mancare mai bine, carne, lapte, beau ceai f mult, ultima data cand mi-a fost rau a fost parca mai bine. temperatura scazuta, palpitatii dar parca nu la fel de puternice ca in celelalte 2 dati, am luat si calmantul ala si a fost ok. Am inteles ca ar putea fi si din cauza lipsei de magneziu. Deci. cum credeti ca pot face sa imi treaca? Oare o sa treaca?
PS: chestia asta mi se intampla de prin 20 Dec. 2010

Răspuns Câştigător
| sandulachedragos a răspuns:

Un raspuns de student la medicina. ATENTIE! e doar o parere! e interzis sa prescriu retete sau sa zic ceva oficial...
vezi ca daca ai inceput sa mananci mai mult si sa renunti la dulciuri e mai ok? cat poate sa reziste organismul? are si el o limita.
incepe cu: somn regulat... mai baga-ti picioarele in ele de filme. vorbit pe mess si altele; pe la ora 22, maxim 22. 30! sa fii in pat. un somn de nota 10 e de 7-8 ore minim! cele mai importante ore din noapte si cand organismul se reface e pana in ora 24!
mese regulate, dimineata preferabil cereale inmuiate in suc natural. De evitat laptele dar si el e ok(scoate calciu din oase.)
fara cafea, tutun si alcool. daca eviti carnea si bagi tare pe fructe si legume si in curand nu vei mai avea nevoie de pastile. evita-le
apa multa, minim 2-3 l. E bun si ceaiul.bravo
nu vad de ce a zis de lipsa de magneziu. oricum, pentru astea, le poti lua din "buruieni"=marar, patrunjel, radacinoase.
temperatura si palpitatiile sunt de la sperieturi/socuri puternice. asta e cauza stresului intens si mult, concentrarii intense si in principal slabirii organismului.
concluzie: optimism,(melodiile de la voltaj te vor ajuta) youtube-relaxing music, muzica clasica-mozart, bach. beethoven.
incearca sa nu mai pui la suflet tot si sa nu te mai lasi in fluentata de nimic. incearca sa iei totul superficial si usor= ca o joaca de copii! in rest, sanatate si succes!