Macar sa te fi dat jos din masina sa vezi cat de grav era animalutul ala, nu sa-l lasi in agonie pe sosea si sa pleci nepasatoare. Puteai sa-l fi mutat pe marginea soselei, dar nu ai avut inima, ori sa-l iei in masina si sa-l duci acasa la tine, daca nu aveti spital de animalute in oras, ca tu l-ai adus in starea aia. Ma rog, este tardiv acum...
Ai mare grija ca viteza si neatentia la volan iti vor aduce numai probleme in viata! Azi ai lovit un caine si nu ti-a pasat, dar maine poti lovi un om...
Nu avea cum sa fie om, oamenii nu sar asa in fata masinilor.Animalele sar, nu stiu cum sa reactioneze si se intampla.
nu exista lege pentru ce spui tu, animalele domestice, canii, pisici, trebuie tinute in casa, nu sa fie lasate sa alerge de unele singure pe strazi.
Daca stapanii le lasa, atunci este responsabilitatea lor. Iara tu ca si femeie, sau ca si barbat chiar, sa mergi sa ajuti un caine adult, daca ala na murit cum spui, te musca, no sa te lase sa pui mina pe el, eventual sa suni la protectia animalelor, sa vina aia, sa se ocupe.
Dar cum in Ro astia cu protectia animaleleor nu prea sunt asa echipati, nu stiu de ar veni careva.
Deci nu-ti mai fa procese de constiinta ca oricum nu puteai face nimic.
Daca intr-adevar ar exista ceva asociatii de astea care protejaza animalele, ar fi trebuit sa ai numarul, apoi sa suni, dar mai intai sa verifici daca animalul era in viata, ca da era mort deja, nu mai are rost sa suni.
Daca ai oprit de ce nu te-ai dat jos sa vezi, mai este acolo, misca sau doar l-ai lovit si a fugit, fara sa pateasca ceva.
Animalele de regula is mai elastice, chiar daca le lovesti nu le poti rupe asa de usor oasele, doar daca l-ai fi calcat cu roata, atunci da, nu mai are scapare.
Daca iti pasa asa de mult, cauta si tu ceva legat de protectia animalelor, citeste, vezi daca au numere unde sa suni, intrebi daca suni, ei vin, chestii genul asta.
Mai multe nu poti face si guvernul nu se implica in asa ceva, mai ales cei din RO ii doare pe ei undeva de animale, ei isi urmaresc interesele, adica sa caute ei sa fure banii statului, nu sai bage in protectia animalelor.
In SUA de exemplu exista asa ceva, de la guvern, cit si asociatii de astea private care vin si ajuta animalele in orice situatie.
Doamne, logic că era câine, măi Relian, asta am spus și eu, doar am spus clar că am lovit un câine, însă acum că spui asta, mă faci și mai paranoid, să nu cumva să cred că ar fi fost un om, dar minion, deci dacă e om am pus-o. O să aflu în curând de la poliția ce e pe urmele mele. Deci lasă-mă că deja am traume cu faza asta. Am avut o noapte chiar albă cum am tot visat că o să fac, dar asta chiar o fost albă cu multe remușcări și nebunii. Deci nu mă fă să devin și mai paranoică decât sunt deja, chestia aia era micuță, am văxut și xum sărea, so, clar era câine, animal nu om.
Însă ce spui tu aici cu America, evident că doar în America poate exista așa ceva reglementat și pentru animăluțe, în rest, legea junglei, măi Relian. Lanț trofic și cam atât. Cine e mai puternic sau mai rău rezistă, cine nu, se duce dracu. Deci știu ce spui. Doar la noi se poate așa, doar la noi.
Acum cât de dat jos, am spus, eram mujer undeva la 12 noaptea singură (mă rog cu amica mea în dreapta, dar deci doar 2 mujeres) ce s-ar fi dat jos pe strada cea mai creepy din orașul ei, e dacă vrei precum centura din București, strada asta de care-ți spun eu, la mine în oraș, unde- fabrici doar, cimitire, ceva restaurante doar, și în rest doar tiriști și multe mașini stricate și fiare vechi, deci ia închipuieți cum ar fi fost văzută treaba asta, ca eu, femeie singură, să umblu noaptea pe la ora aia pe acolo, ieșind din mașină și bântuind pe drum chiar creepy, acum nu că na, nu oi avea vreo reputație mai sucks pe la mine prin oraș și nici de-a naibi nu pricep de ce am transmis treaba asta, doar pentru câ chipurile mă plimb nopțile pe-afară dar pe străzile principale ale orașului sau doar că ies la alergat nopțile, dar în fine, e problema lor, dar una e să aibă ei o percepție proastă despre mine, dar totuși să fiu cât de cât safe, și cu totul alta e să mă expun la astfel de străzi tulburi, dubioase și să mă trezesc că am primit un bully pe viață. Deci nu, mulțumesc. Și din păcate, da, nu cred că aveam nici electroșocul, nici lanterna de câini, dacă aș fi avut-o poate doar așa mă puteam da jos, ca să verific. Cert e că, eu una nu am vrut, dar s-a întâmplat, însă cred că totul e cu un motiv în viața asta și Domnul cred că mi-a dat chestia asta tocmai ca să mă mai potolească din a mai căuta adrenalina în prostia asta numită condus. Poate m-a avertizat ca să am grijă la ce m-aș putea expune dacă o continui așa ori eu să mor, ori doamne fere în locul la câinele ăla, mâine să fie un om și clar rămân cu sechele pe viață. Deci după seara asta, mi-am jurat că în afară de zona câmp, unde, poate doar când sufăr enorm o să mă mai aventurez la câte o cursă de asta așa cu viteză mai mare și muzică mai tare, în rest o să-mi văd doar de 2 drumuri principale și doar pe alea mă voi duce și doar cu viteza melcului, chiar și de ar fi să mă înjure toți în trafic și anume, drumul muncă-casă, drumul casă-Kaufland, singurul loc unde mă mai duc eu cu mama când facem cumpărături mai multe și cam ăla e singurul loc mai departe de casă, unde mă duc cu mașina, dar și singurul loc unde pot parca drept, așa cum știu eu. În rest nu mă prea aventurez în alte părți ale orașului cu mașina, că fiind orașul full și parcări speciale, unde trebuie să faci garare, parcare laterală sau trebuie să ai parcare specială și eu nu mă pricep la astea, nu mă prea aventurez, cum spuneam, decât la Kaufland unde am parcare mare și pot intra gen pe două parcâri ca să o pun dreaptă mașina sau chiar la școală, unde la fel, școala fiind în sat, noi o parcăm mașina chiar pe drum, în șir indian și eu mereu o parchez în spatele ultimei mașini venite ) și rare ori o mai parchez prin parc sau alte locuri unde la fel, am parcare dreaptă și pot pune moț undeva pe dreapta drept. ) Deci așa că, s-a zis cu așa zisa mea pasiune "șofat" după seara asta, chiar mi s-a tăiat și m-am convins că nu e pentru mine condusul, nu mai mult decât un strict necesar și doar de nevoie mare, pe drumurile învățate deja. Aia e, nu a fost să fie nici asta pentru mine. Cred că rămân la statul în casă și cel mult la ieșitul nopțile pe-afară și doar datul în leagăn și privitul în gol. Cred că doar astea mi se potrivesc mie. Aia e, bine că măcar acolo nu o fost un om, că acum nici măcar leagănul de lângă casă nu-l mai vedeam, nici chiar buda mea, ci doar 4 gratii reci și hard. Deci e ok, o să-mi revin și după asta. O să dau și de pomană pentru sufletul acelui câine, așa cum a zis amica mea, o să mă și rog pentru el o să mă port până și mai frumos cu alți câini vagabonzi în amintirea stimabilului animal și aia e. Voi da răspundere pe lumea cealaltă și aia e, viața merge înainte.
Ce ai, am spus ca nu avea cum sa fie om, omul nu sare in fata masinilor, era animal ca animalele sunt asa inconstiente, au reactii neasteptate, ele nu stiu cei aia masina ce le poate cauza, asa ca stai linista era animal sigur.
Asta am spus ca nu putea fi om, am spus clar Nu putea sa fie om.Mai citeste odata, citeste cu atentie ce scriu, nu te mai ambala
Păi ce ai spus am și înțeles, Jesus. Dar da, acum, dacă acolo era un om, îți dai seama că cine mai scria aici ar fost poate doar mama, căci oarecum știe că eu pierd vremea pe aici și că mi-am făcut chiar și prieteni TPUistici deci dacă era să fi murit eu de la șoc, acum mama v-ar fi invitat la priveghi ori doar ar fi mai răspuns pe aici fantoma mea sau cel mult, dacă mă purtam frumos măcar la mititica și aveam acces cumva la net, acum v-ar fi răspuns gardianul, dar da, doar dacă acolo ar fi fost un om. Deci stai liniștit că și eu sunt convinsă că o fost un animal. Ca spre exemplu, e 1 ceas, m-am trezit deci nu a venit încă nicio poliție la ușă. Deci nu a fost om. ) Dar mna, încă mai am o stare nașpa până mă obișnuiesc cu noul meu statut. De vătămătoarea de animale. ) Ne vom întâlni pe lumea cealaltă, ce să mai zic. Să-i fie țărâna ușoară, orice-ar fi.
Dar tu ai permis si masina? Nu te stiam cu chestii de astea, sau poate te incurc, la cate adrese v-ati schimbat pe aici cine sa va mai stie care si cine mai sunteti
mODIN întreabă: