| MountainRiver a întrebat:

Hei, TPU, mai face cineva hipnoză pe aici?!

Cum naiba e de fapt cu hipnoza asta?!

Eu am apucat deja să fac 2 ședințe. Așa ca și cunoaștere și pricepere pe terapie clasică e strong, am observat, terapeuta mea, însă am rămas șocată de hipnoza asta comparativ cu ceea ce mă așteptam eu să se întâmple.

Recunosc că aveam deja o impresie a acestei magnifice hipnoze din filme și vedeam că acolo parcă oamenii sunt picați din lună sau ca în transă. Deci probabil mă așteptam ca și eu să pic în transa aia, însă în astea 2 ședințe de fapt eu am fost super conștientă de tot și ba chiar toate acele întrebări pe care mi le-a adresat terapeuta, la toate i-am răspuns conștientă de ele. Deci care-i baiul cu hipnoza asta?!
E doar o farsă, necesită dacă nu un timp mai îndelungat și mai multe ședințe până ajungi la acea transă, ca cea din filme sau pur și simplu hipnoza e doar o stare de relaxare și atât, ori terapeutul e low?!
Chiar am rămas dezamăgită de aceste ședințe de hipnoză. Cum am spus, nu de terapeuta mea, deoarece îmi place de ea, dar hipnoza mi se pare slabă pe lângă ceea ce am văzut în filme și la ce așteptări aveam eu de la această hipnoză.

10 răspunsuri:
| Cinic a răspuns:

Hipnoza este o farsa la fel ca si terapia. Ambele fiind complet inutile si fara nici o valaoare de natura practica sau utilitara. Daca vrei sa iti rezolvi problemele aplica cauza / efect. Daca esti suparat ca esti sarac, mai ia-ti un job. Daca ai probleme in dragoste si vrei un partener de calitate incearca sa slabesti. Barbatilor frumosi si bogati nu le plac grasele. Sau cauta'ti un barbat gras sau mai sarac. Daca ai probleme care nu sunt in controlul tau sa le poti rezolva, accepta pur si simplu ca ai pierdut o batalie, nu'i nimic rusinos in asta toti avem neîmpliniri. Deci cauza / efect este raspunsul, nu terapie. Dupa terapie tot gras, sarac si neatractiv vei fii si rezultatele in lumea reala nu se vor schimba. Acelasi lucru si cu gandirea pozitiva, zodii si astre, vibaratii si alte rahaturi de care se agață normălaii ca sa evite realitatea brută.

| MountainRiver explică (pentru Cinic):

Grasele?!
Dar ce naiba ai dumneata cu grasele?!
Mă simt grasă și frumoasă, restul pentru mine nu contează.
Și cine a zis că doresc musai un bărbat bogat?! Și cine a zis că nu caut gras ca și mine?!
Deși mai grav, de unde știi dumneata motivul pentru care merg eu la terapie?!
Statut social, bărbat bogat sau chiar și ultimul bărbat de pe fața pământului, bani și case sau chiar joburi de bogotani, mi se rupe de toate, sincer. În acest moment mi se rupe de toate și sincer, nu știu de restul, dar eu una am ajuns la concluzia că dacă, dar numai dacă găsesc și pun mâna vreodată pe un job în care să pot lucra solitar fără oameni, dar și mai important de acasă, din propria casă, eu aș rămâne o viață întreagă aici, fără să mai calc vreodată pe stradă, singură în casă, pentru că după n lupte cu viața, dar chiar fix după n fugi de acest fel de a fi, solitar, am aflat că în final, nu e nimic mai fain, ca a sta în casa ta, sanctuarul tău, a-ți face micile plăceri ale vieții (cât îți permit perimetrul), dar și a pune capul liniștit pe pernâ în fiecare seară sau dimineață și a te bucura de timpul cu tine, de pur și simplu a trăi, decât a exista și munci pentru oricum 5 oase pe care le mai păstrezi după moarte, căci și bogat și sărac, tot acolo ajungi, sub pământ mâncat de șobolani și gândaci deci la ce folos să mai trag pentru ceva lumesc de aici?! Și mai ales în lumea asta sălbatică, ipocrită, meschină, perversă, nebună, când poți să te bucuri doar de timpul cu tine, care în final, doar ăla contezi. Fiecare pentru fiecare, doar el contează. Deoarece chiar și de să zicem ești mai sociabil și mai afiliat umanității ăsteia, adevărul e că, testele vieții tot singur le dai. Așa că nici nu mă mai interesează ce spui dumneata aici. Însă dacă merg la terapie prin hipnoză, e pentru că am atins limita adicției și vreau să mă vindec. Deci nu mă pot vindeca doar stând evident în casă și da, lucrez eu cu mine, dar chiar și așa, nu am scăpat de adicția mea.
Și ai grijă când faci o femeie grasă, urâtă sau cu*vă sau orice i-ai mai vrea adresa (mă gândesc că eu sunt mai norocoasă că sunt doar grasă, dar probabil și pe altele mai nenorocoase le-ai etichetat) că nu știi dumneata ce cruci poartă aceea pe spate. Judecă mai puțin, și înțelege mai mult.
Și eu urăsc bărbații de moarte sau i-am urât, că între timp am obosit și să-i mai urăsc, dar mereu m-am purtat exemplar chiar și cu aceștia, adică, chiar dacă nu am fost prea darnică din naștere cu vorba, tot le-am spus o vorbă bună sau le-am adresat respectele mele acestora, dacă viața m-a pus face to face. Iar dacă m-au criticat, pur și simplu tot i-am respectat, am luat critica și am plecat. Deci nu mă jigni, te rog, dacă nu mă cunoști.

| Cinic a răspuns (pentru MountainRiver):

Eu vorbeam fix despre cauza si efect si despre faptul ca astea trebuiesc aplicate, nu terapii si hipnoza. De unde era sa stiu eu ca esti tu grasa?! laughing si este valabil si pentru barbati! Exista si barbati grasi si urati ca dracu. In principuiu am vrut doar sa ating principalele cauze pentru care oamenii se duc la terapie.
1 au ghinion in dragoste. Dargostea nu este atceva decat atractie sexuala si aceasta este generata exclusiv de your looks! Asa dar looks = dragoste. Deci daca vrei dragoste, indiferent ca esti barbat sau femeie trebuie sa investesti in aspectul tau fizic ca doar asta conteaza cel mai mult.
Oamenii mai se duc la terapie pentru ca nu au bani. Dusul la terapie nu o sa iti rezolve problemele financiare. Doar munca multa sau afaceri sau chestii ilegale iti pot aduce bani multi. Si tot asa! Cauza / efect si se poate aplica la orice substrat al realitatii. La fel ca barbatii care se vaita ca sunt virgini la 30 de ani. Sunt virgini ca sunt urati degeaba se duc ei la terapie

Sunteți misogin și rău, din câte observ. Asta nici măcar nu e sinceritate, e răutate pură.
Clar oamenii care nu au banii nu au cum să meargă la terapie, e la mintea cocoșului. Apoi nu totul se rezumă la frumusețe. Mai ales pentru oamenii sensibili, pot exista orice fel de motive, cum ar fi critica, judecata socială, obsesiile, chiar uneori workaholismul, adicțiile, multe altele.
Și nu pricep de ce toată lumea are o obsesie cu frumusețea asta, sincer?! Că observ că în secolul 21 totul e doar despre asta.
În realitate, oamenii naturali, naturali de la mama natură sunt și și. Nu le au pe toate, ca să știți. Iar de cei frumoși, acei zei de care vorbiți, de cele mai multe ori, da, au muncit pentru frumusețe, dar în final nu e una naturală, care până la urmă cândva, va muri și aia. Oricum dacă m-am convins de ceva, este că fiecare ajunge la moarte, indiferent de statutul social sau de dotări.
Și care este problema dv cu băieții virgini la 30 de ani?! Deși sincer, aberați, oricum, arătați-mi mie virgini la 30 de ani că eu mai caut un virgin la 30 de ani, ca să fiu sigură că dacă mă mărit sau mă îndrăgostesc de un prost, nu se dovedește un mârlan căsătorit și cu copil, care să mă târască în iadul lui și să mă mai facă să păcătuiesc ca fiind cea care "a destrămat o familie". Așa că arătați-mi mie virgin la 30 de ani și eu mâine îl iau de soție.
Aberați și ne mai și jigniți pe toți.

Stimata domnisoara!
Te asigur ca nu am avut intentia sa jignesc pe nimeni si cu siguranta nu sunt misogin si nici rau. Sunt doar cinic si realist si un ferm sustinator al determinismului genetic. Si nici body shamer nu sunt pentru ca :
1 eu sunt pitic si dolofan, nu pot sa scap de burta asta nenorocita laughing
2 sunt indragostit pana peste urechi de o fata grasa. Socant nu-i asa?! laughing
Acum sa revenim la mica noastra conversatie!
1 nu poate exista dragoste daca hormonii si biologia nu se activeaza in corpul femeii. Si ca hormonii sa se activeze pentru acest lucru barbatul trebuie sa posede sfanta treime, adica FHB ( fată, înaltime si corp face hight body). Toate aste a inseamna gene superioare si asta isi doresc in primul rand femeile! Barbat genetic superior! Femeia este conditionata biologic sa isi doreasca cel mai bun material genetic pentru al oferii viitorului copil si barbatul este conditionat biologic doar sa se impercheze. Si de aia barbatii si'o baga in oricine ca niste porci laughing
Deci tu te-ai indragostit de acel barbat insurat pentru ca acel barbat detinea sfanta treime si implicit material genetic superior. Tu te poti indragostii exclusiv doar de barbati frumosi pentru ca asa te-a facut evolutia homosapiens. Hoardele de barbati pe care i-ai refuzat, i-ai rfuzat deoarece acestia fie erau prea scunzi, fie erau prea grasi, fie aveau o fața nasoala. Si acum sa iti spun si de ce urasti barbatii. Stimata si distinsa domnisoara tu urasti batbatii pentru ca intodeauna te-au atras doar barbatii atractivi ( si asta este biologie, nu este vina ta si nu esti superficiala) dar acei barbati atractivi nu te voiau pe tine! Aia aveau optiuni mult mai bune si de la tine voiau doar sex in cel mai bun caz.
Acum sa vorbim despre barbatii de 30 de ani virgini. Ii gasesti aici pe TPU, este plin de ei. Spre exemplu era un baiat pe aici care nu a avut niciodata o iubita chiar daca dupa spusele lui, avea job bun, masina si casa... a si six pacs laughing ce nu intelege el este ca toate alea nu poate genera atractie sexuala ( love) si ca orice ar face tot urat este. Sixpacs, masina, jobul, hainele de firma functioneaza doar daca esti atractiv, daca esti urat nu-i pasa nici unei femei de tine si de personalitatea ta si de preferata mea... energia ta pozitiva laughing si multi il sfatuiau sa se duca la terapie. bro! No therapy for your face! laughing pai si ce daca se ducea la terapie, tot urat cu spume era si dupa 100 de sedinte de terapie si realitatea era tot aceiasi. Cauza efect!
Imi cer scuze daca te-am jignit, te asigur ca nu asta a fost intentia mea. Poti nega realitatea dar ea nu te va nega pe tine.
Looks= love
Money = power
Status = respect
Zi frumoasa iti doresc happy

Exagerezi. Ceea ce ai spus tu e legat doar de financiar. Adică potent, ca teorie în sine, că da, prin ADN ul nostru uman, merge totuși și ADNul strămoașelor noastre care își luau bărbați vânători pentru ca să asigure masa în timp ce doamnele stăteau și îngrijau de casă. Însă până și asta s-a mai schimbat între timp. Deși funny e că, da, în secolul 21, cam dacă nu ai bani, nu prea poți supraviețui, deci asta e realitatea. Adică tocmai de aia grașii de care amintești dumneata tocmai pentru că majoritatea sunt bogați, au parte de aceste femei frumoase sau extra frumoase, pentru că și le "permit" și uite așa fetele grase ca mine, rămân fără pretendenți. Însă și aici unele domnițe s-au deșteptat sau mă rog, toate ne-am deșteptat deși unele încă își mai asumă, că tot realitatea e că, bărbatul bogat e și cam macist și oricâtă educație bună a primit la prima vedere, animalic vorbind, bărbatul cu bani, va tinde să privească femeia ca pe proprietatea dumnealui, ceva ce de altfel se poate întâmpla și la cei mai săraci, însă tocmai pentru că banul și puterea avute, îi oferă deja altă putere bărbatului, cel de a fi stăpânul femeii. Iar cele care sunt și oleacă independente sau chiar cele care își doresc să fie originale și să nu se piardă pe ele, automat nu se vor înhăita la așa ceva. Sau se vor înhăita o perioadă, cum spuneam, conduse de ADN-ul nostru până va proba nițel din viața de cuplu, apoi și va vedea cine va avea ultimul cuvânt mereu.
Deci femeile s-au mai deșteptat între timp. Plus că, acesta este unicul timp al nostru, al femeilor care în sfârșit putem alege cu inima și cu sentimentele noastre, dar mai ales putem alege noi pentru noi, deși de vreo 2000 de ani încoa și chiar mai mult, ne-au decis alții soarta căsniciei și familiei noastre. Deci eu zic că având acest privilegiu astăzi, multe femei au început să aleagă cu inima și cu capul, ce-i drept, dar mai mult cu inima, decât să rămână încapsulate în tiparele, de cele mai multe ori ale taților sau ale membrilor familiei.
Și niciodată nu mi-au plăcut oamenii frumoși. Ba chiar bărbații frumoși sau cei care se gândesc doar la se* m-au oripilat mereu. Dar eu nu am cunoscut mulți bărbați oricum care să mă fi plăcut și crede-mă că și cei care m-au abordat, nu au făcut-o cu intenții că musai mă plăceau, oricum nu văd ce e de plăcut la mine. Așa că, vorbește în numele cui vrei, dar nu în al meu.
Iar terapia o fac musai, ca să pot să accept ideea că da, bărbații care mă curtează de fapt, mă plac, pentru că aici e problema mea cea mai mare, nu pot vedea că un bărbat m-ar plăcea. Mă rog, asta, acumulat cu multă ură la adresa dumnealor.
Și eu nu am ieșit niciodată cu un bărbat căsătorit, citiți mai bine ceea ce scriu. Am spus tocmai că prefer un virgin la 30 de ani, tocmai în ideea că aș fi mai safe de a fi târâtă de unul căsătorit prin tot acel proces social și comunitar de judecată publică și de a păcătui, în cazul în care da, prind încredere vreodată în vreun bărbat și acel bărbat se rezultă doar un farseor cu nevastă și copil acasă. Deci, unde spui că e virginul ăla TPUistic la 30 de ani?!
Deși am mai spus, că nu cred totuși în iubirea asta TPUistică. Dar dacă e virgin la 30 de ani, e ok, măcar să-l cunosc. Deși oricum în online, nu prea e bine să ai încredere. Dar ca fapt divers, acum chiar mai frapat. Unde e băiatul ăsta virgin la 30 de ani?!

| StoicAnalysis a răspuns:

Hipnoza facuta de un psihoterapeut nu e ca in filme. E o stare indusa de calm si de subceptibilitate de catre practicant asupra pacientului/clientului. Cand intri in starea respectiva, efectiv iti lasi "garda" jos, cum s-ar zice, si esti mult mai deschis si ascultator. In felul asta, iei in considerare si pui in practica fiecare sfat sau ajutor primit de la psihoterapeut.

| MountainRiver explică (pentru StoicAnalysis):

Really?! Doar atât?!
Adică, îmi spui că de fapt tot ce am văzut în filme e o mare farsă, minciună?!

Tot observ că am învățat lucruri eronate din filme. Ca pe unde naiba ies copiii, ca despre a crede că știu cum sunt bărbații, ca despre a crede că iubirea e o pacoste, ba chiar misterul, până și de noțiunea de mister mi s-a tăiat, după ce am observat că în filme misterul este revelat la final, eu și azi am o experiență misterioasă pe care nici azi nu am deslușit-o, iar acum, măi Stoic, îmi spui că nici hipnoza nu e așa cum e în filme?!

Deci nu pricep. În ce lume am trăit până acum?! Că văd că pe lumea asta, nu prea. Chiar mă simt dezamăgită de aceste filme, să știi.

Pe undeva ai dreptate si gresesti in acelasi timp. Pana la revolutia industriala din secolul 18 marea majoritate a femeilor nu aveau unde sa lucreze si ca sa supravietuiasca trebuiau sa se marite. Nu exista un patriarhat care sa le oblige sa se marite, efectiv nu existau benzi tehnologizate de productie si nici diversitatea de joburi din ziua de azi. Fie erai fermier sau miner, metalurg sau lucrai pe linii de asamblare care necesitau forta fizica bruta pe care femeile nu o aveau in mod evident. Astfel barbatii aduceau banii in casa si femeile aveau grija de barbat si copil. O femeie nu isi permitea sa stea cartof de canapea pentru ca barbatul muncea toata ziua si vena noaptea acasa de pe camp, mina, fabrica etc. Astfel intre barbat si femie exista o relatie simbiotica. Atentie! Sunt de acord ca foarte multe femei erau abuzate de sotii lor si batute and stuff. Asta este un adevar pe care nu il neg! Pe de alta parte si barbatii aveau de infruntat probleme cum ar fi lipsa unui teren arabil. Cuvantul prost provine din valaha vulgara care inseamna efectiv barbat fara pamant. Deci cand il faci pe cineva prost inseamna ca razi de el ca nu are pamant laughing
Alte chestii cu care se confrunta barbatii ar fi razboiale in care sunt obligati sa lupt. World war 1& 2 si acum ucaraina, minamar, congo, armenia, israel. Aceste razboaie sunt pe baza de recruti nu de soldati profesionisti adica barbatii aia nu au incotro trebuie sa lupte si sa riste sa fie spulberati de bombe sau drone cu napalm sau daca sunt norocsi de un 556 sau 545 sau 308 in tampla sau inima. Apropos nu vad prin media pe nimeni care plange de mila acelor barbati sau mai ales la ucrainieni care vor sa scada varsta eligibila de razboi la 18 ani! 18 ani frate, copii practic. Again nu vezi la stiri ca le plange careva de mila. O alta problema cu care se confrunta barbatii este stautul social. O femeie saraca nu va fi judecata ca nu are bani in schimb un barbat sarac va fi intodeauna catalogat ca ratat sau lenes sau prost ca nu a fost in stare sa faca bani. Iti spun toate astea ca sa vezi ca ambele sexe sau confruntat si se confrunta cu probleme in societate. Este greu si ca barbat si ca femeie. In ziua de azi daca esti un barbat normal practic esti invizibil. Ca sa ai succes la femei ori esti frumos ori bogat. Cat despre faptul ca femeile sunt independente si ca pot alege cu inima sunt de acord cu mentiunea ca nu cu inima aleg ele ci cu hormonii si biologia. Pt ca o femeie nu va alege niciodata un batbat pentru persinalitatea lui sau pentru sufletul lui ci intodeauna va fi ales pentru cat de bine arata ( face, hight, body) sau pentru bani si statut. O alta chestie in care as vrea sa te contrazic si iarta-ma pentru cinism, este afirmatia ta conform careia tu decalri ca nu existau barbati care sa te placa. Ba da! De' a lungul vietii tale foarte multi barbati te-au placut indiferent cat de grasa ai fii tu! Doar ca aia care te placeau pe tine nu-i placeai tu pe ei pentru ca alora le lipsea sfanta treime ( face, hight, body) astfel hormonii tai nu se stimulau si nu aparea sentimentul pe care normălaii il numesc dragoste. In schimb intodeauna ti-au placut barbatii aia care poseda sfanta treime dara aia frumosi nu te placeau pe tine pentru ca aia voiau la randul lor femei fit si atractive la fel ca ei. Deci nu esti single pentru ca nu te plac barbatii sau ca barbatii si-au batut joc de tine, esti single pentru ca nu ai vrut barbati de acelasi nivel fizic ca si tine iar aia atractivi de care iti placeau tie nu te placeau ei pe tine. This is relality my friend! Sunt o gramada de femei grase care au barbati si copii dar alea au avut asteptari realiste de la un potential partener.
As vrea sa imi cer scuze ca te-am acuzat de faptul ca ai fost intr-o relatie cu un barbat casatorit, iarta-ma nu am citit cu atentie. Deci concluzia mea cinica si finala este ca poti foarte usor sa gasesti un barbat care sa te respescte si sa te iubeasca daca mai iti cobori din standarde. Cat depre baietii virgini de pe TPU stai geana pe categoria dragoste si sex ca este imposibil sa nu mai apara cate unul sa se vaite ca are 30 de ani si este virgin. Iti doresc o zi faina si imi cer inca odata scuze pentru cinismul meu.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru MountainRiver):

Din cate se pare, ai multe de invatat de la viata laughing

Tot ce vezi in filme/desene, sunt exagerari si mituri. Ele sunt menite pentru a te deconecta de la realitate si de a te relaxa. Problema apare atunci cand te uiti atat de mult la filme, incat te rupi de realitate straight face. Avem nevoie in viata noastra mai mult de interactiuni interumane sa putem evolua in lumea asta happy

Întrebări similare