| Pe_Viata_Anonim_1994 a întrebat:

Hei TPU.Pot sa ma mut la alta scoala dupa ce dau corigenta?

Răspuns Câştigător
| AvalohAlyn a răspuns:

Da,bineinteles ca poti, daca te accepta liceul /scoala noua si daca iei corigenta.Nu te tine nimeni cu forta intr-o scoala in care tu nu mai vrei sa inveti asta in mod normal. Dupa ce iei cirigenta, trebuie sa faci cerere de transfer la liceul nou si trebuie sa te accepte directiunea de la liceul la care vrei sa te duci, iar cei de la actualul liceu trebuie sa iti elibereze actele, dosarul si foaia matricola, cel mai bine e sa te interesezi la cele 2 secretariate.Dar stiu sigur ca se poate fiindca eu in urma cu vreo 7-8 ani m-am transferat asa in situatia ta.Dar m-a acceptat liceul nou si am dat niste examene de diferenta(le dai doar daca o sa schimbi profilul actual)Si boneinteles trebuie sa treci corigenta cu brio.Mai e putin si incepe anul scolar, trebuie sa umbli mai mult dupa corigenta in vederea transferului adica sa faci demersurile, sa te grabesti.Dar legal stiu sigur ca se poate transfer alt liceu/scoala dupa ce treci corigenta. Daca e scoala generala si nu liceu nu mai trebuie sa dai diferente ca nu ai profile dar daca e vorba de liceu da.Succes iti doresc!

1 răspuns:
| AdiZNoni a răspuns:

Nu. Corigența este ca o restanță la facultate. Nu ai trecut la materia respectivă și trebuie să redai un test ca să poți trece în anul/clasa următoare.

Dacă treci, rămâi în școala respectivă în anul următor.
Dacă pici, rămâi în școala respectivă și repeți anul în care ai fost.

Întrebări similare
Întrebări recente