| MountainRiver a întrebat:

Hei, TPU, știți de ce taburile de la melodiile comerciale nu sunt așa exemplificate, ca gen, să arate fiecare notă pe fiecare coardă ci doar arată niște acorduri basic?! (La mine la curs, proful ne dă partiturile cu atât notele muzicale, cât și taburile standard), nu înțeleg pe net de ce nu sunt tot așa?!

Ca spre exemplu asta :

https://www.tabulaturi.ro/acorduri/spin/nimeni-pe-drum-9 149

Din ce am încercat să redau la chiatară, exact cum arată aceste taburi (acum dacă le-am și descifrat corect) nu sună a această melodie când cânt aceste taburi de aici. Și la melodia asta spre exemplu nu găsesc alte taburi, decât pe astea :( Dar nu iese melodia cu acestea. :(

Iar pe YTB la un băiat, arăta cum cânta n note și-i ieșise melodia, însă eu cum se presupune că aș interpreta melodia dacă nu am notele și taburile?! :(

Deci știți vreun site sau vreo aplicație pe magazin play care să aibă taburile complete la toate aceste melodii comerciale (atât românești, cât și internaționale)?

3 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Te-ai apucat și de muzică?
Nici eu n-am înțeles tab-urile și am avut un prof nașpa, așa că m-am lăsat.
Un profesor bun îți poate explica tot ceea ce nu înțelegi.
Pe net sunt diferite variante ale melodiilor, majoritatea fac propriile versiuni și de aia sună diferit una de alta. Dacă ești la început, oricum nu îți va suna bine.Trebuie să ai răbdare.

| MountainRiver explică (pentru J0B0MAT):

Tu chiar ești JoboMat?! happy

Dar oricum, am un prof chiar profi happy doar că proful m-a învățat abia 2 cântecele, pentru că eu învăț mai greu laughing) și oricum alea sunt scrise de el, nu cântecele vreau să zic (ci taburile făcute în așa fel încât să fie cât mai simple) însă eu tot ascult muzica mea favorită și vreau să cànt si altele + că aș dori să citesc și eu unele cântece independent, dar nu pot și de aia mă termină psihic treaba asta, deoarece, dacă voi cânta doar ce ni se dă la curs, simt că e în zadar, e ca și când doar urmez niște pași și după ce se termină cursul ce mai e?! Nada!

Mai ales că vreau neapărat să pot cânta acest cântec. E unul din cântecele adorate de mine. Deci aș vrea să-l descifrez. Dar cum?!

Nu pricep nimic. Vezi când spun de destin?! Destinul îți trasează bordul în viață, orice ar fi. Deci faptul că fac un curs de chitară, nu mă va face automat nici mai fericită și nici mai smart. Ba din contră, îmi arată cât de incapabilă sunt și cât am de tras în viață comparativ cu alți oameni (care au fost înzestrați cu mai multe capacități și aptitudini). Și dacă e așa, cum să nu fii supărat pe tot și pe destin?!

Dar în fine. Mersi, am priceput ce ai zis, deci nu e originalul și presimt că nici nu o să-l găsesc.

| J0B0MAT a răspuns (pentru MountainRiver):

Nu ai nicio șansă să înțelegi totul din prima.Ai răbdare, fă ce zice proful, iar mai târziu îl poți ruga să îți arate și un cântecel care îți place ție.
Eu nu mai am timp să reiau chitara, am rămas la acordurile de la Metallica și alte câteva rock.Dar am pianul și deși nici acolo nu excelez, pot să cânt cam orice și e un hobby excelent. Ai răbdare, perseverență, un instrument muzical necesită ani ca să îl stăpânești.