Vei învăța chestiile de bază din latină, deci dacă urmărești manualul cu atenție este foarte ușor. În orice caz, nu se va pune accent pe latină fiindcă vei face cu profesorul de română, iar în clasa a VIII-a româna este mult mai importantă. În mod sigur veți renunța la câteva ore de latină pentru unele de limba română.
Succes în noul an școlar.
Depinde,mie una mi s-a parut grea si urata(ca toate limbile straine)dar oricum nu o sa faci mare lucru pentru ca te va lasa sa inveti pentru teze.
Eu am trecut pe-a 9a anul asta... Latina, daca o faci cu profesoara de romana, fii sigur ca o sa se transforme in ora de romana.
Nu prea mi-a placut, poate si pentru ca mie nu-mi plac limbile latine, sunt mai mult pe engleza, germana, limbi nordice.
O sa fie texte simple in latina pe o pagina iar pe cealalta vocabularul cu toate cuvintele. La gramatica o sa va invete pe parti de vorbire chestiile esentiale, gen terminatiile verbelor, cum se conjuga, etc.
Nu e grea. Pe noi ne lasa sa dam teste cu cartea deschisa si nu ne punea sa invatam
Latina,pe langa ca e foarte simpla, e si foarte frumoasa.Pentru mine, cel putin Limba latina a fost si va ramane frumoasa. Timpurile si conjugatul verbelor ce sunt mai grele, dar si astea sunt usoare daca inveti ce ti se preda.
Mie personal latina mi se pare oribila dar si foarte grea.Eu cel putin nu pot s-o inteleg.Iar in afara de latina nu se mai adauga nicio materie
Este ca orice limba straina. Seamana cu franceza, dar trebuie invatata incet, pas cu pas de catre profesor. Bafta, va rog funda
Nu se mai adauga nicio materie, mie una.latina mi se pare destul de usoara. faci probabil cu profesorul/profesoara de romana. la mine s-a pus mai mult accent pe romanadar nu-i grea:*stai linistita:*
MIE latina mi s-a parut foarte usoara fata de franceza sau engleza.plus ca seamnaa foarte mult cu romana.
Latina s ffffffffffff frumoasa mi-a scapat doar un 9 la latina in a8a am adorato trebuie doar sa-ti placa alte materi nu se mai adauga doar ca vei face mai multe ore d romana shmate, cate 2 ore/saptamana d istorie sh geografie sh doar o ora d biologie?(ecologie).te sfatuiesc sa inveti mult lla romana sh mate faza cu subordonatele
Nu este grea deloc, insa daca vei nimeri un profesor fara interes, o sa ti se para inutila.Nu se adauga alte materii din cate imi amintesc.Si nu stiu, eu am facut cu o profesoara care preda doar latina, romana cu profa de romana samd.Depinde de profesor
Draga mea, latina nu ee grea mie mi se pare foarte usoara mai usoara ca franceza, daca invetzi o sa-ti fie foarte usor fundita?
Latina nu este grea! De obicei lectiile sunt niste texta iar in pagina din reapta ai cuvintele din text traduse! Alte materii nu se mai adauga! Civica aia cred ca e si n a 7a no
adrybubuok întreabă:
AngelMiley_8855 întreabă:
LisaJulie întreabă: