| MountainRiver a întrebat:

Hei, TPU, un om care se simte mâhnit la orice lucru greșit făcut de acesta sau la critică, dar nu doar că-l doare, ci cu fiecare critică, psihicul lui șubrezește, cum poate el să se descurce în viața asta ș-așa destul de nebună și rea?

Ce l-ați sfătui pe un astfel de om?
Cum poate el să-și câștige pâinea și să muncească decent și legal dacă înebunește la orice fel de job, cum spuneam, tocmai din cauză că fiecare critică absorbită, îl ucide încet, încet?
Ce e de făcut în situația unei astfel de persoane?

5 răspunsuri:
| Miruna333 a răspuns:

Terapie, sa lucreze cu acesta, totul vine de la bibilica, daca acolo suntem ok, nu conteaza ce spune X si Y
Poti schimba perspectiva si sa nu lasi sa te afecteze rautatile altora, asta tine de ei, nu de noi. Dar asta nu inseamna sa stai in medii toxice si sa nu spui nimic. Depinde si daca este critica constructiva, unii oameni iau totul mult prea personal.
Sa faca ceva din acest punct de vedere, nu doar sa se planga. Nu se rezolva nimic daca iti plangi de mila, ci doar daca iei atitudine, inteleg ca este foarte greu sa nu iei in seama lucruri, mai ales daca primesti multe critici, dar nu este imposibil.

| Cinic a răspuns:

Mergi sau mori! Asa se spune in legiunea straina. Si eu aplic asta zilnic in viata mea. Am cazut, ma ridic. Am probleme, le rezolv. Problemele nu pot fii rezolvate, accept si merg mai departe. Doar tu te poti ajuta.

| MountainRiver explică (pentru Cinic):

Nu prea pot. Greșelile mă obsedează, critica mă obsedează, mă paralizează practic. Deci cum poate un om paralizat să se miște oare?!

| Cinic a răspuns (pentru MountainRiver):

Iti bagi pwl#@ in toti criticii. Simplu.

| MountainRiver explică (pentru Cinic):

Păi dacă aș fi făcut asta, ce-i drept, poate acum nu mai ajungeam să dorm cu antidepresivele și anxioliticele la cap. laughing) Deci da, unii pot să le pună la fund, alții doar la suflet. laughing) Dar mna, nici nu regret că măcar în zilele alea de durere maximă vine și inspirație maximă. happy
Măcar atât să am și eu bun, după atâta suferință resimțită în viața asta.