| Swetlly122 a întrebat:

Voi ce faceți ca să scăpați de dependenta de telefon și social media? Pt mine e problema grea fiindcă îmi ocupa tot timpul si mă simt așa ca o prizoniera

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

E simplu:
Schimba-ti telefonul pe unul cu butoane.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Trebuie sa intelegi de ce faci asta si ai scapat de problema.
Ce faci pe telefon? Stai si derulezi pe Facebook? De ce, sa vezi poze sau? Cu ce te ajuta asta. Adica chiar te intereseaza ce face toata lumea? Nu, este aboslut lipsit de importanta.

Este ok sa ai si sa folosesti, dar intr-o masura. Vorbesti, mai pui o poza, una alta, un joc. Dar nu mereu. Ceilalti oare ce fac? Merita sa pierzi timp pentru ei?

Esti o prizoniera, toti suntem, chiar daca nu recunoastem. Noi cream lucruri pentru a le controla, dar ele ne controleaza pe noi. Astea sunt vremurile, asta nu poti schimba. Dar nici sa patesti ceva rau ca stai cu ochii in telefon nu e ok laughing

Sa o luam pe rand (din nou). Ce faci pe telefon? Nu prea ai variante. Jocuri, convorbiri sau media. Puneti un program la jocuri, termina treburile tale, ai momentul tau de rasfat, fara sa te deranjeze cineva, incearca 10 minute sa stai sa nu te gandesti la nimic si asa scapi si de convorbiri. Iar media... am spus mai sus.

Nu trebuie sa scapi, ci doar sa diminuezi. Deseori se ajunge la asta din lipsa de ocupatie. Daca ai avea alte activitati sa iti umple timpul, sunt sigur ca nu ai mai putea sta atat pe telefon.

| Sn4k3 a răspuns:

Cauta ceva hobby sau de munca. Ocupa-ti timpul.

| Nemessys a răspuns:

Nu este nimic gresit a folosi telefon mult timp, conteaza doar CE FACI PE EL. Recunosc ca si eu, in trecut, stateam foarte mult, nu neaparat pe telefon si social media, ci mai mult pe jocuri, care bineinteles nu imi aduceau nimic inapoi, era doar timp pierdut. Dar asa este cand inca esti copil, ai mult timp liber si sincer nici nu prea ai ce sa faci cu el si de asta iti permiti sa il risipesti asa. Este exact ca si cand ai avea foarte multi bani. Evident ca ii dai pe unde apuci, fara sa-ti pese si fara sa tii cont de ei.

Dar problema ta care este? Ai vrea sa faci altceva dar social media iti distrage atentia? Daca da, sunt sigur ca acea activitate nu-ti place. Uite. eu, ti-am zis situatia mea cu jocurile. ma jucam ore intregi, insa dupa am inceput sa lucrez. Nu mai aveam acea pofta de jocuri deoarece am descoperit ceva ce mi-a placut mai mult decat jocurile si uite asa am inceput sa castig si banuti. Sfaptul meu ar fi sa incerci sa gasesti alta activitate, mai productiva sau care te dezvolta. Un sport, un joc (nu pe telefon), o activitate, plimbare cu bicicleta, role etc, scris, desenat, citit, orice, daca chiar vrei sa renunti la alea.

| Andrei200202 a răspuns (pentru Nemessys):

Pai si daca te joci pe telefon asta iti face placere si te simti bine in acel timp, nu prea cred ca e timp pierdut. e la fel ca si cum te ai juca un joc de cărți cu prietenii, asta e tot pierdere de timp? La fel iti face placere si te simti bine cu toate ca "nu iti aduc nimic inapoi".

| Nemessys a răspuns (pentru Andrei200202):

Nu am zis ca este greșit dar ți am zis modalitati cum sa scapi de telefon.

| Andrei200202 a răspuns (pentru Nemessys):

Ai spus doar ca e pierdere de timp, nu ca e gresit. Ce inseamna de fapt pierdere de timp pentru tine?

| Seba2013 a răspuns:

Caut mai intai imparatia lui Dumnezeu. Iar asta cum trebuie timp, rugaciune, citire, etc., ma face sa il sacrific pe cel lumesc si astfel imi dedic vremea lucrurilor spirituale, ceresti. Altfel este greu sa renunti la lucrurile lumesti fiindca nu exista o ierarhie, atentia este imprastiata in o suta de mii de lucruri iar ca sa intelegi ceea ce insemna sacrificiu, sau sa ai un obiectiv este foarte greu, pentru ca nu ti-ai format aplecarea, deprinderea, exersarea.

| Jus7t a răspuns:

Îți pui o aplicație gen "My phone time" și vezi zilnic cât timp stai pe telefon.
Apoi te gândești în cazul în care stai prea mult "Ce aș putea face cu viața astfel încât să îmi fie mai bună dacă aș investi în altă parte timpul ăsta?".
Dar uite, dacă de exemplu stai mult pe PC și înveți programare de exemplu nu e timp pierdut.
Iar pe telefon sau tabletă dacă rămâi cu ceva pozitiv din orice faci acolo nici așa nu e timp pierdut.
Dar recomandat e să faci și pauze ca să nu îți strici ochii.

| Welterweight a răspuns:

Te angajezi

| Cleopatra85 a răspuns:

Lucrez 8h pe zi si ma distrage iar daca esti eleva sau studenta iesi cu prietenii la cafea povestiti etc pup viata e frumoasa