Nu există un preț real al lucrurilor. Există preț de fabricație și preț de vânzare. Dacă cumperi de la o fabrică să zicem 1000 de produse ai un preț. Dacă contractezi cu el să le cumperi toată producția pe un an de zile și le dai avans ai alt preț. Comercianții nu îți vor spune aceste prețuri, sunt secretul lor comercial.
Din cate stiu eu magazinele astea fac parte din firma Inditex care vine din Spania si acolo sunt mai ieftine. Poate faci rost de preturile din Spania.
Nu urmăresc să fac rost de hainele acestea ieftin, ci din pură curiozitate mă întreb cât 200% adaugă ei la niște produse obținute foarte ieftin în lumea a treia
Ma refeream ca preturile din Spania sunt mai aproape de realitate. Dar costul productiei e foarte greu de aflat.
"...la niște produse obținute foarte ieftin în lumea a treia"
La firmele serioase exista costuri importante cu cercetarea, proiectarea, testarea, design-ul, controlul calitatii, publicitatea, chirii magazine si nu in ultimul rand cu materialele folosite la fabricarea produselor.
Nu exista diferente procentuale intre adaosurile comerciale ale unei firme care produce geci de 5 euro si una care produce geci de 300 de euro.
Diferentele apar la haine incepand cu 2-3000 de euro/buc, dar acolo e vorba de serii mici, si e normal sa existe adaosuri mai mari, dar si cumparatorul devine posesorul unui produs de top si pe care nu multi il detin.
Cipi1212 întreabă: