I deci atunci dacă menstruația unei femei este distrusă, ea rămâne infertilă pe viață?
Lunar, cam o dată la 28 de zile, ovarele femeii produc un ovul. Acesta după 14 zile moare dacă nu este fertilizat. Ca să nu putrezească acolo înăuntru, niște vase de sânge din zonă emit timp de câteva zile un flux, o scurgere de sânge care antrenează și elimină ovulul mort. Aceasta este menstruația. Dacă nu există menstruație, înseamnă că, sau un ovul a fost fertilizat, și urmează să se nască un copil. Din acel moment până se naște copilul nu se mai produc ovule, deci nici menstruație nu mai este, căci nu este necesară. Sau, nu a mai fost produs nici un ovul, așa că nu este necesară scurgerea de sânge. Acesta este un semn că femeia este infertilă.
O femeie este fertila înainte de menstruație și după... Adică fix la mijlocul perioadei dintre menstruații.
Nu, dacă ai menstruație neregulata nu înseamnă că ești infertila. Poți să îți testez perioada de ovulație cu diverse teste
Teste?
Ce fel de teste?
Ca cele de sarcină sau covid?
Asta chiar nu știam.
Iar până acum ceva timp chiar credeam că o femeie poate rămâne însărcinată mereu. )
Chiar aflu chestii noi sub soare. )
Dap, exista o "perioada fertila", dar in general este estimata ochiometric si poate sa nu corespunda cu perioada fertila din realitate.
Ochiometric?
Adică din cauza asta rămân cât mai multe femei gravide? Că această fertilitate este ochiometrică?
Anyway! Mersi domnule Doctorandus. Doar ca informare, că nu strică. Acum mna, nu sunt eu fană fertilitate și nici procreere, dar e bine de știut pentru noi femeile, oricum ar fi. Oricând un viol ne poate lua prin surprindere și deci tot e bine să știm.
O să citesc și eu pe net, deoarece am aflat că știu atât de puține despre ceva ce poate oricând să i se întâmple unei femei. E mai bine să fim pregătite, orice-ar fi.
Si cit de greu era sa cauti frumos "metoda calendarului" pe Gogu' ca sa afli ce si cum cu perioada fertila?
Eu de unde să știu de această metodă "a calendarului", domnule Gabi?
Acum știu. Deci chiar voi cerceta și acest aspect mai deep pe nenea Gogu. )
De pe internetz. Din cultura generala, ffs.
Salut! Despre menopauză cred că vorbești (pe scurt, nu mai ai menstruație și da, înseamnă că nu mai poți să fii fertilă)
Cât despre celelalte întrebări, o femeie este fertilă înainte de menstruație
___Enzo întreabă: