| kami10000 a întrebat:

Heii! Am mare nevoie de ajutor.Să încep cu începutul.Eu sunt clasa a 12 a,la profil pedagogic, iar fratele meu este clasa a 8 a.Am decis cu familia ca în iulie, când și eu și fratele meu vom termina o etapă a vieții noastre să plecăm în străinătate.Nu știm încă sigur unde, cert este că aici nu mai facem față din punct de vedere financiar și nici emoțional căci nu trecem printr-o perioadă prea bună a vieții noastre. Întrebările mele sunt următoarele:
1.Ce țări cunoașteți unde există școală în limba română pentru ca fratele meu să și continue studiile acolo? Și cum se face mai exact transferul sau înscrierea la liceul.
2.Eu va trebui să dau titularizarea acolo ca să devin învățătoare? Sau o pot da aici și mă pot transfera?
3.Studiile mele sunt luate în considerare acolo?(atestatul,liceul vocațional etc)Pun întrebarea asta, căci știu că în unele țări nu sunt valabile
4. Există facultate în limba română?
Repet, nu știm exact unde vom pleca. Aștept întâi sugestii în legătură cu tările unde pot găsi ceea ce caut.
Scuzați greșelile de ortografie în cazul în care mi-au mai scăpat.

2 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Nu cred ca exista scoli sau facultati in limba romana in alte tari!
Terminati aici scolile, va invatati profesiile apoi limba tarii respective, apoi puteti merge acolo si va angajati! Asta e procedura!
Sau o procedura mai grea: cereti o dovada sau diploma ceva de la scoala unde invatati ca aveti xy clase apoi mergeti in tara respectiva unde vreti, va stabiliti legal intr-un oras, va inscrieti la o scoala unde sa invatati limba tarii apoi va inscrieti la scoala normala... dar veti pierde minim 1 an de invatamant pana invatati limba tarii! Nu e chiar atat de simplu pe cat pare...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nu există. 2. Titularizarea de aici nu este valabilă în altă țară.
3. Unde acolo? 4. Nu.