Sa fii sensibil este ceva minunat, nu toti oamenii pot fii sensibili.Eu cred ca nu trebuie sa te schimbi si ca esti atat de sensibila pentru ca ai un suflet foarte bun.
Daca asa este firea ta, va fi mai dificil, dar nu imposibil. Putin "antrenament" in sensul asta ar trebui sa fie util: confrunta-te cu stimulii respectivi cat de des poti: filme, melodii, carti etc. triste/ tragice si incearca sa faci apel la partea rationala a mintii. Gandeste-te ca e ceva normal, desi situatia sau factorul respectiv nu este una/unul "de bine" sau o alta varianta ar fi sa te gandesti la altceva (de preferat ceva placut) in momentul in care te confrunti cu lucruri de felul acesta si sa te detasezi. Se poate sa reusesti, daca te straduiesti o vreme.
Vino-ti in fire... ce-o sa te faci cand o sa ai probleme reale? filmele sunt fictiune, melodiile triste la fel, iar cand vezi pe cineva plangand mai bine cauta o solutie sa il faci sa zambeasca!
Caracteru omenesc greu se schimba, in unele cazuri e imposibil.Ti-l poti schimba doar atunci cand o sa te loveasca realitatea (cand o sa dai de greu si o sa ti se rupa inima cand nimeni n-o sa te ajute) poate atunci o sa dobandesti Taria de caracter
PS: sa plangi e ceva firesc, sunt oameni care vor sa planga si nu pot
Nu e așa rău să fii sensibil. Și eu sunt sensibilă. Dar nu e bine să arăți asta în public, ca te vor crede slabă și unii își vor bătea joc de tine. Mie mi-ar plăcea să pot plânge la comandă, asta chiar ar fi de folos uneori. Dar și când sunt tristă, parcă lacrimile nu vor să-mi curgă. Eu te sfătuiesc să nu te schimbi, nu prea mai întâlnești persoane ca tine.