| qDorinda a întrebat:

Heii TPU.A terminat cineva facultatea de medicina? Daca da.Va rog sa imi povestiti si mie cum vi s-a parut,ce ati facut in primi ani,ce specialitate ai ales, daca va place ce faceti.
Cel mai frumos raspuns primeste fundita. :*

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Facultatea a fost cel mai intens si interesant moment din viata mea, perioada in care am invatat cel mai mult si am acumulat cel mai mult.
Primii ani sunt mai dificili, fiindca materia este usor abstracta si fiindca nu stii sa inveti ca pentru facultate. In prima sesiune, imi amintesc, imi lua o zi intreaga sa invat 15 de pagini, ulterior am invatat sa invat si invatam cam 50 de pagini in ritm lejer si pana la 65 de pagini cand bagam viteza.
In primii ani faci multa chimie (biochimie), multa anatomie si fiziologie, putina fizica, informatica, statistica. Aveam multe ore si foarte mult de pregatit pentru laboratoare, asa incat deseori amanam citirea cursurilor pentru weekend si mi s-a intamplat sa imi scape cursuri citite doar superficial pana in sesiune. Ulterior, dupa anul 2, programul s-a mai relaxat si am avut mai mult timp de invatat acasa si la biblioteca, ceea ce s-a vazut imediat in performantele mele (adica de la medii in jur de 9.40 in primii ani, din anul al treilea am avut numai 10).
Acum sunt medic anatomopatolog, imi place extrem de mult ceea ce fac, sunt pasionata si foarte satisfacuta de meseria mea si de ceea ce imi ofera. E multa munca, dar si multe satisfactii.

| lolium a răspuns (pentru Brigaela):

Vreau si eu sa merg la aceeasi facultate. sper ca o sa reusesc
si ma bucur ca mai sunt altii care gandesc ca mine, care nu fug de carte sau de anii prea multi de studiu laughing