anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Heii TPU. pe data de 12 martie am avut contact neprotejat, fara a se termina inauntru. Mie trebuie sa imi vina menstruatia pe 16 martie dar a venit pe 13. A fost normal ca si culoare si toate cele. Sa imi fac griji pentru o presupusa sarcina? Am nevoie si de alte sfaturi. Dau funda va rog. Stiu ca am mai pus intrebarea dar sunt panicata. Multumesc

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Incearca sa te linistesti fiindca in conditiile descrise nu ar trebui sa ai absolut nici un motiv de ingrijorare. Insasi faptul ca s-a produs menstruatia dupa contactul sexual intretinut demonstreaza IMPOSIBILITATEA existentei unei sarcini in astfel de conditii. Producerea menstruatiei si manifestarea acesteia in mod similar, asemanator cu sangerarile anterioare ca numar de zile, cantitate, culoare, miros, flux de eliminare, etc. reprezinta GARANTIA ca in proportie de peste 99, 9% in ciclul menstrual anterior, abia terminat, nu a avut loc fecundarea ovulului de catre un spermatozoid si din acest motiv se elimina din organism ENDOMETRUL imbatranit si degenerat, devenit inutil, prin transformarea acesteia in menstra. In consecinta este IMPOSIBIL sa poata exista o sarcina intr-o astfel de situatie. In concluzie NU ar trebui sa mai ai nici un motiv de teama, panica sau ingrijorare. Multa sanatate!

| Annamaria21 a răspuns:

Daca ti a venit normal nu ai de ce sa iti faci griji, fa ti un test de sarcina peste o lună, acum daca ai fii însărcinată ar fi prea mica sarcina ca sa iasă la test