Helicobacter Pylori este o bacterie care infectează mucoasa stomacului şi a duodenului. Denumirea ei provine de la forma de helix, formă care se pare că este responsabilă de adaptabilitatea şi capacitatea de infectare în mediul puternic acid de la nivelul stomacului.Helicobacter pylori este bine adaptat la aceasta nisa ecologica, avand caractere unice, care ii permit intrarea in mucus, atasarea la celulele epiteliale, evitarea raspunsului imun si in consecinta colonizarea persistenta si transmiterea.
Dupa ce este ingerata, bacteria trebuie sa eludeze activitatea bactericida a continutului gastric si sa patrunda in stratul mucos.
Cum se raspandeste?
Interuman. Prin respiratie, prin sarut, prin folosirea aceleiasi toalete, acelorasi haine, cuverturi, prin apa contaminata, prin absenta unor masuri de igiena esentiale cum ar fi spalatul pe maini.
O data fixata in stomac, ea continua sa se raspandeasca pe toata durata vietii, uneori fara sa fie observata si fara sa determine consecinte negative asupra sanatatii persoanei infectate.
De cele mai multe ori insa, H. Pylori provoaca o inflamatie cronica a stomacului numita gastrita cronica, afectiune ce evolueaza lent si persista toata viata, daca nu este tratata. Aceasta se poate transforma treptat, de-a lungul a mai mulor ani, in ulcer sau chiar cancer.
Mersi mult sahsa, dar chestia aia am citit si eu pe net.si nu stiu exact deci se ia nu se ia ca pe unele site-uri scrie ceva, pe alte site-uri scrie altceva.
Dar poate am noroc si poate este careva care citeste si care are si el/ea helicobacter pylori pentru a'mi da si mie mai multe informatii.ca nu stiu ce sa fac ca daca chiar asa asa este ca se ia aceasta infectie mai ales prin sarut ar trebui sa nu ma mai sarut deloc sau sa evit? nu stiu ceva de genu as avea nevoie de detalii si niste informatii asa despre helicobacter pylori.please mult de tot
anonim_4396 întreabă: