| andreeacatalina92 a întrebat:

Hello. Am si eu ca tot omul cateva intrebari ( posibil penibile pentru unele persoane, dar asta e) legate despre viata de oras, tin sa mentionez ca pana cum nu prea am facut contact cu oras, eu locuind intr-o comuna in apropiere de Bucuresti. Curand incepe facultatea si ma voi muta in Bucuresti, unde nu prea cunosc mai pe nimeni, asa ca va trebui sa ies cu colegii prin anumite bar-uri, pub-uri, cluburi, terase etc. Eu am cateva nelamuriri cu aceste locuri, daca cine vrea sa mi raspunda la cateva intrebari, fara sa fiu luat peste picior, multumesc :
1. Cum ii faci semn ospatarului sa vina la tine la masa, sa iti ia comanda, in cazul in care nu te-a vazut, sau vrei sa mai comanzi si altceva?
2. Iesi cu mai multi colegi la un suc, si nu vrei se platesti tu si consumtia lor, se face o cheta, nu? cine merge sa plateasca?
3. Vrei sa ceri nota, cum chemi ospatarul? Poti sa mergi si la bar sa platesti?
4. in legatura cu consumatia, sunt unele cafele au meniul foarte scump, trebuie sa faci consumatie mare? sau poti merge sa bei doar o cafea sau un suc, un ceai, sa faci consumatie de 10-15 lei? big grin
Pun aceste intrebari, pentru ca nu vreau sa ma fac de ras sau sa fac vreo gafa. astept raspunsuri big grin merci!

6 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Vad ca ai planuri mari, in legatura cu viata la oras happy

| Jipa95 a răspuns:

Fi tu insuti, nu trebuie sa stii cum sa chemi un chelner sau chestii de genu' si in localurile scumpe chiar nu trebuie sa faci consumatie mare, un suc sau o cafea este de ajuns, ai drepturi.

| Wøodenpints a răspuns:

Și tu crezi că cei din orașe s-au născut învățați cu "abilitătile" de-a chema ospătarul și de a ști câtă consumație să facă?

| OoBunnyoO a răspuns:

1. De obicei vine ospatarul, va ofera meniul si va lasa cateva minute. Dar daca uita de voi poti ridica mana subtil in timp ce te uiti la el (nu ridici mana ca la scoala), oricum ii poti vedea pe cei de la alte mese.
2. In cazul unei chete lasati toti cat sa va platiti partea si banii ii lasati in plicul care are nota de plata, nu trebuie sa asteptati chelnerul sau sa il duceti undeva. Puteti sa plecat dupa ce lasati banii in plic.
3.La fel cum il chemi la inceput. Ridici mana si te uiti la el. De obicei iti va aduce el nota de plata.
4. Pretul pentru cafele, sucuri, orice este standard. Daca pe hartie scrie ca o cafea este 15 lei atat costa, nu poti cere mai putina cafea la un pret mai mic. Oricum nu este niciun restaurant/cafenea care sa iti impuna o consumatie. Te duci si cheltuiesti cat te tine buzunarul. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Nu avea grija ca oa sa vina el la masa voastra, mai ales daca sunteti mai multi, ai cade si lui o spaguta mica
2.Asta se stabileste inainte de iesire, nu incerca sa te lasi pacalita de ceilalti cum ca maine ar face ei plata, iti faci un calcul cam cat ai avea tu nevoie sa cheltuesti si atat le spui ca aiwinking
3.Mare treaba sa te scoli in picioare si sa mergi dupa el..."Sefu' ne luati si noua banii sau platim mainerea viitoare?"
4. O cafea, un suc, un ceai, o apa, sunt obligati sa-ti dea, dar trebuie sa te simti sa nu ti masa ocupata o ora doar ca iti bei tu ceaiulwinking
6. Asta e de la mine, pentru haleala nu-ti faci grijilaughing vorba aia..mancarea e fudulie, bautura-i temelie" laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Te uiti urat la el, la mine functioneaza laughing. Sa vezi ce supus e pe urma, nu mai pleaca de langa masa ta. Dar de obicei, nici nu te asezi bine si iti aduce meniul, deci nu trebuie sa-ti faci probleme.
2. Chemi ospatarul, iti face nota, puneti banii in chestia aia, bye.
3. Poti sa mergi la el, dar de ce sa te obosesti? laughing Ti-am zis, uita-te urat la el.
4. Sunt banii tai, ii bagi in ce vrei. Acum, daca te pui la masa trebuie sa comanzi ceva, dar poti sa-ti iei si-un cola la 6 lei, nu-i problema lor, important e sa nu ocupi locul degeaba.

kiss nu iti face griji ca te-ai putea face de ras, nimeni nu s-a nascut invatat.