| Andwta a întrebat:

Hello! Incep clasa a XII - a si am emoti si sunt si stresata. Pentru voi cum vi s-a parut? Profesori repetau intr-una : " Bacalaureatu e la usa "?! laughing. Cand aud acest cuvant ma streseaza ingrozitor. Fiind o fire mai timida nu imi place sa vorbesc in fata a mai multor persoane. Cum depasesc aceasta situatie? Sfaturi, va rog! Multumesc!

9 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

A trecut foarte repede anul ala pentru mine,, nici nu stiu cum a zburat, a fost cel mai ciudat an dintre toti, m-am despartit de colegi, cu unii chiar ma intelegeam perfect, frati din alte mame.

Examenul a fost mai usor decat ma asteptam, eram stresat ca nu stiam ce ma asteapta,, era necunoscutul ala, dar cand am fost in fata faptului implinit am observat ca ma descurcasem bine.
E intr-adevar un an complicat pentru ca e examenul si despartirea de scoala, dar nu e ceva imposibil de trecut.

| Andwta explică (pentru Drimmero):

Multumesc! Anul acesta a schimbat Bacalaureatul. Cea mai mare frica a mea e atestatu cu competentele.

| Drimmero a răspuns (pentru Andwta):

A, da? S-a schimbat mult formatul?

Stai linistita, competentele alea sunt mizilic,, doar vorbesti in fata profesorilor, trebuie sa fii pe subiect, le treci si fara sa iei punctaje bune, se dau calificative, doar daca nu te prezinti nu avansezi, deci nu ai de ce sa-ti faci griji.

Ps Sa cresti mare!

| Andwta explică (pentru Drimmero):

Oo mersi mult chiar ma bucur sa aud asta. La Bac sub I sunt intrebari legate de text, dar trebuie sa fi foarte atent ca te induce in eroare.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Bafta deasa si mult succes! incearca sa mergi mai des in tabere si sa le vorbesti colegilor, cu fermitate. incearca "sa iei cuvantul" in grupuri mari de cunoscuti. Succes!

| Andwta explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Multumesc, dar nu am prea mare incredere in mine.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Teama de a nu gresi este una dintre calitatile oamenilor intelepti! Succes!

| Caro34 a răspuns:

Pai, ai putea face ca, dupa ce ai invatat pentru scoala o lectie, sa mergi in fata oglinzii si sa o spui cu voce tare de mai multe ori si asa inca cateva zile. Dupa o sapt. de repetitii, vei putea sigur sa ai mai multa incredere in tine. Vorbeste mai des cu tine in oglinda, apoi imagineaza-ti ca vb. cu altcineva caruia ii explici ceva din lectiile tale de la scoala, cu voce tare, clar, fara emotii fiindca tu le stii cel mai bine; "persoana" nu cunoaste asa bine problema. Numai bine!

| Andwta explică (pentru Caro34):

Aici ai nimerit bine ca sa invat o lectie imi trebuie rabdare si mult timp pentru ca cand sunt acultata ma pierd.