Toate împreună arată un creier dereglat, dar dacă persoana se descurcă altfel în viață, nu poți pune diagnosticul de nebunie.
Inseamna ca ar fi cazul sa se duca la doctor. Sau sa fie dus. Sau sa se controleze. Si eu vorbesc singur de multe ori, dar nu fac urit si daca e sa fac urit, nu fac urit in public.
Evident că nu este normal.
Consumul de droguri are consecințe nefaste asupra creierului.
E clar ca are ceva probleme de natura neurologica. Simplul fapt ca "face foarte urat" este un motiv sa crezi ca nu e chiar ok cu nervii.
Inseamna ca ar avea nevoie de ajutor sa isi canalizeze furia.
Am o vecina care careodata vorbeste singura are studii superioare terminate. De consumat narcotice nu se pune problema nici macar de alchool toti copii ei au faculta terminata, se pare cred eu ca moartea mamei ei si singuratarea o afectato dar cand vin copii ei in vizita vorbeste ca un om normal si cu vecinii, femeia da are unele momente cand vorbeste singura la ea in camera eu o aud deci ce ai scris tu in intrebarea ta nu are legatura neaparat cu drogurile, nu e o regula, nu toti care vorbesc singuri sau tipa sau se enerveaza usor au consumat droguri. ei sunt asa ca unele evenimente iau marcat si nu au trecut peste acea trauma, sau sufera de boli mintale
Si da, daca te droghezi iti afecteaza sanatatea mintala in unele cazuri pentru totdeauna de aceea e bine sa ne rezolvam singuri probleme asa cum putem si sa le invingem ci nu sa ne asediam pe droguri. drogurile distrug vieti!
Noi vorbim singuri tot timpul în mintea noastră. Când vorbim singuri în mintea noastră, așa se zice că dacă se pun senzori de activitate pe corzile vocale și pe limbă și buze se simte o minimă activitate a acestor mușchi. Astfel când vorbești singur cu voce tare este doar o amplificare a unei activități normale.
Eu am avut relatarea unui militar român care a luptat singur într-o pădure, junglă, undeva, cândva, cu un inamic invizibil care îl putea omorî înorice clipă. Mi-a relatat că avea nevoie să vorbească în șoaptă cu el însuși ca să reușească să nu fie copleșit de panică.
Eu personal am fost singur ne însoșit într-o excursie pe cont propriu în RDG, Germania comunistă. Acolo timp de 2 săptămâni am vorbit și am gândit numai în limba germană. La sfârșitul acestui sejur, fiind încă acolo, când eram singur am simțit nevoia să vorbesc scu voce tare câteva cuvinte în limba română, ca o modalitate de a-mi regăsi propria identitate. Astfel nu toți cei ce vorbesc singuri sunt nebuni. Este o modalitate de a te concentra pe o realitate interioară din nevoi psihologice ale momentului.
Cand vorbesti singur clar esti nebun punct. Un om normal stie ce spun. va urez o dimineata placuta
Dacă te crezi tu psihiatru acreditat să pui diagnostice pe bază de indicii și simptome punctuale, nu comentez.
Așa scrie la spitalul de țimbiri bimbiri pe uși. Nu contraziceți bolnavul. Nu contraziceți nici pe dl doctor. Cele două notificări nu se contrazic. Eu recunosc că nu sunt un om normal, am și fost internat acolo 10 zile, și totuși știu ce spun. Îți urez și eu o dimineață sănătoasă și mai ales normală. Să ne revedem deseară din nou pe baricade.
Ma refeream in general cand spuneam chestia nu la dumneavoastra. imi cer scuze ca vam deranjat sunteti foarte inteligent si un om cu caracter dati clasa multora dupa acest site numai ca jigniti cand nu e cazul. inca o data va apreciez ca om.si nu nu ma cred psihiatru e cale lunga pan acolo scuze inca o data de deranj.
No problem. Pace.
Eu vorbesc des singura. Inca nu mi-a pus nimeni diagnostic sau banda pe buletin ))
Ai zis bine "inca" te pup, sa ai o zi minunata ca tine