| minime3 a întrebat:

Help! Voi v-ati simtit vreodata inferiori cand ati mers in locuri luxoase, sau mai bine cotate, mai de bun gust, decat in viata de zi cu zi? Sau cand vedeti oameni mai bine imbracati decat voi va simtiti mai nesiguri? Cum treci peste complexul de inferioritate? Voi cum va raportati concret la astfel de situatii? Uneori te simti mic si neputincios!

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Absolut deloc, chiar nu am avut niciodata vreun complex de inferioritate si am avut destule ocazii sa fiu invitata la gale simandicoase, sau la strangere de fonduri cu oameni cu adevarat bogati, nu parveniti.
M-am simtit foarte bine si relaxata, fiindca la sfarsitul zilei nu haina face pe om, ci inteligenta.

Un om cu adevarat bogat nu va fi niciodata interest sa vada daca tu poti haine de marca sau nu, fiindca nu trebuie sa dovedeasca nimanui ca el este bogat si nici nu va concura cu tine, pe cand unul care pretind ca este bogat, se va interesa intotdeauna ce poarta oricine si se va simtii prost ca nu-si expune emblema cu marca hainei pe strada.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mă doare in posterior de cat de bogăți sunt alții. Bravo lor. Știu că sunt mulți care ar vrea sa fie măcar ca mine.

| relian a răspuns:

Daca tu este genul de de om care gandeste ca haina il face pe om, atunci de aia te simti asa cum spui.
Sa te simti inferior ca ce anume? Inferior sigur esti comparativ cu alte minti luminate, cu alti miliardari cu mai stiu eu ce oameni, dar asta nu trebuie sa te faca sa te simti mic, sau inferior.

Daca cineva este mai destept ca tine, te simti inferior? Daca altul are mai multi bani ca tine te simti inferior? De ce? Fiecare om are cit poate sa duca, sau cit o mostenit si alte genul asta, nu vad cum de te simti inferior.
Daca atit ai, atit arati, cu aia te imbraci, toate sunt haine, nu umbli pe strada gol, adica ca un animal, sa spui ca ai fi inferior cuiva.

Te simti uneori mic si neputiincios, cand nu poti realiza ceva, cand ceva la nivel de societate nu poate rezolva o problema, nu ca vad pe unu ca umbla imbracat cu nu stiu ce haine, ma doare undeva de hainele lui, sau de masina lui.

Tu trebuie sa traiesti liber, sa fii relaxat, la nivelul la care esti tu si sa nu-ti pese de cei care au mai mult ca tine.

Sa te simti neputiincios cand ai scula mica si stii ca nu tio poti face ca de cal laughing chiar de ai avea bani, sau daca cineva are o boala si nu prea sunt bani sa poata merge sa rezolve, atunci da, uneori te simti mai slab.
Eu as intreba pe cei care au, oare cum se simti cand multa lume rad de ei.
Uite cazul lui Becali, lui Hagi multa lume rad de ei, chiar daca au bani, sunt foarte slabi ca gandire, nu stiu sa vorbeasca, oare ei cum se simt cand stiu ca rad de ei milioane de oameni, ba mai au curaj sa apara si public.

Eu cred ca ei nu simt nimic, or fi de astia nesimtit, daca atit poate sai duca capu, asa ca tu de ce sa te simti naspa, sincer nu vad.

| TimberWolf a răspuns:

Faptul ca te simti asa cel mai probabil ai avut ceva probleme in relationarea cu parintii in copilarie, te-au facut sa te simti inferioara, ti-au bagat pe gat ideea ca tu nu poti mai mult.

| StoicAnalysis a răspuns:

Ma simt putin ca un "plebeu" cand ma regasesc in situatii de genul, dar asta doar pana incep sa vorbesc cu persoana respectiva. Ca atunci imi dau seama ca suntem tot oameni. Aici totul depinde si in ce cerc social te invarti.
Eu unul sunt un om mediocru in ceea ce priveste statutul meu social si financiar. Bine sunt si la inceput de drum. Am abia 26 de ani. Dar cercul meu social mi-a permis putin sa vad si patura sociala cu oameni mai instariti. Si diferentele sa stii ca sunt doar la bani, ca in general comportamentul si modul de a trai, sunt destul de asemanatoare cu al oamenilor mediocri.
Bine asta nu se pune deloc daca esti mai saracacios, gen minim pe economie. Dar si in acest caz poti sa invingi complexul asta de inferioritate, daca studiezi anumite informatii si felul de a te exprima.

| Germanu2904 a răspuns:

Pe mine, de exemplu, nu mă interesează cum sunt îmbrăcați ceilalți sau cum mă compar cu ei. Important e să-mi placă mie cum mă îmbrac și să am grijă de mine. Chiar și într-un loc mai luxos, nu-mi pasă deloc. Astea nu ar trebui să te afecteze; simte-te bine în pielea ta.