anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey, asta nu e neapărat o întrebare, mai de grabă am vrut să mă descarc și simt că nu pot altfel decât aici căci în preajma mea sunt numai oameni care mă vor critica, stiu că probabil voi fi criticata si pe platforma asta dar doare mai putin decât criticile de la proprii tai parinti adoptivi.

Cum am spus si in alte intrebari am 14 ani si sunt intr-o familie adoptivă, numai că de la centru de unde am venit eu a mai venit o fata de aceeași vârstă și are figuri multe pe ea.

De la vreo lună și ceva mă tot cert cu ea, mereu face miștouri, jignește și bârfește pe la spate. Mă face proastă doar pentru că eu la 14 ani nu umblu după tot felul de tipi dubioși și învăț pe rupte iar ea are numai 2 si 3 in catalog.

Azi cineva mi-a pus gumă de mestecat pe scaun iar eu acum cateva zile mi-am facut ochelari si nu-i aveam la mine azi, ei bine m-am așezat pe gumă și s-a lipit de mine.

Un baiat începea să mă șicaneze și să arunce cu ambalaje în mine, iar eu simțeam că nu mai pot.

Stau liniștita adesea pentru că stiu că voi ajunge in centru la loc si nu-mi va fi bine.

Fata asta Ana care are 2-3 in catalog mă poreclește pulpi doar pentru că am coapsele mai dolofane și de la piept până la trunchi sunt slabă, bun toate ca toate o suport toate orele (6 ore) o las în pace și când dau să plec acasă ea îmi spune
,,Auzi, da vezi când ajungi acasă să faci schimb de fețe cu altcineva că ai moaca de zici că ai venit din mormânt".

O las si de data asta.

Apoi

,,Vezi să cureți guma aia că tare proastă mai esti"

O las si acum.

Se tine dupa mine.

,,Auzi, da tu esti asa proasta de fel? Sinucidete dracu"

O mai las.

,, Du-te dracu de proastă, nu vezi cum ai fata?"
La care eu

,, No dacă mie îmi place cum arăt nu contește părerea ta".

Apoi ea

,, Ești retardată rău" si vrea să-mi pună piedică, bineînțeles că nici eu nu mai rezistam mult si i-am dat o palmă, eu având 1.69 si ea 1.55, nu am dat tare si la acel moment nu mai tineam cont de nimic, mi-am dat seama ca m-am coborat la nivelul ei si am plecat..acum voi cum ati fi reactionat daca una ca si asta ar fi facut atatea figuri cu voi?

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"...i-am dat o palmă...voi cum ati fi reactionat "

cred că 99 dintr-o sută ar fi făcut la fel. Vezi să n-ai martori. Poate așa se liniștește

| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Păi nu am, faza este că nu mi se pare corect să facă așa în condițiile în care eu i-am oferit tot respectul și am aparat-o de băieții si fetele mai mari care vroiau să o rănească...

| Sophieka a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce nu ai apelat la telefonul copilului? Ti-au raspuns mai sus.

| Freya1 a răspuns:

Lucuri de genul se intampla adesea în scoli din prisma educației proaste pe care o au unii, sau din faptul ca suferă de stima scăzută.

Tu trebuie sa înțeleg inainte de toate o chestie, asta ca să nu te afecteze psihic pe viitor.
Oameni ce fac lucuri de genul asta se simt ei însuși inferiori.Adica,în subconștientul lor știu ca sunt varza iar pentru a acoperii durerea încearcă ori sa se ia de cineva mai liniști de care știe ca nu ii va face probleme, ori de cineva mai sus decât nivelul ei/lui pentru as demonstra singur ca e mai bun.Atitudine greșit părerea mea, dar nu prea ai cum sa ii faci sa intelega asta dacă ei nu vor pur și simplu sa gândească sau sa se adapteze.

Alta chestie pe viitor e sa iei atitudine dar nu neapărat intr-un mod violent ci prin replici.Iar în caz contrar sa vorbești cu un adult (părinții profesori) ca să nu îți faci probleme având în vedere situația ta.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa vorbim! Asociatia Telefonul Copilului poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Poti primi ajutor specializat in mod gratuit si in deplina confidentialitate.

Apelul catre 116111 este gratuit din retelele Telekom, Orange si Vodafone, de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente

Daca te simti in largul tau mai degraba in mediul online, ne poti scrie la 116111@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).

Poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra disponibila pe dispozitive android Happygraff http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Noi te ascultam oricand si pentru orice problema!

| AdioTPU a răspuns:

Ai făcut bine că ai decis să-ți împărtășești problema aici deoarece poți primi sfaturi și să te descarci. Din ce spui, tipa asta duce lipsa crasă de educație și inteligența emoțională. Poate sa se autoeduce pe parcurs când probabil se va maturiza. Adreseaza-te cuiva din conducerea centrului, spune-le problema și ei vor lua masuri, o mustrare, ceva. In interacțiunile cu astfel de persoane e bine sa fi diplomat dar totodată să nu te lași calcat în picioare.

| anonim_4396 explică (pentru AdioTPU):

Nu mai suntem in centre noi..ne-am dus în familii maternale și a venit si ea in familia alaturata sta cu o strada mai departe de mine, si azi a cautat cearta, si m-a injurat de morti. Si pe strada mereu striga dupa mine,, pulpii, sarpele, maimuta sau ciorile sunt negre,, faza este că dacă ai o asemenea persoană nu e simplu să stai calm

Sa o filmezi si sa o dai la directiune... Daca nu fac nimic, poti anunta inspectoratul sau politia.Are 14 ani, are buletin, deci poate fi trasa la raspundere.
Nu poti suporta la infinit, altfel nu se va schimba nemernica asta. Ce spun parintii adoptivi de comportamentul ei? Nu le pasa?

| anonim_4396 explică (pentru Sophieka):

O iubesc mult pe sora mea, nu vreau să o rănesc si cred că aș putea murii de 100 de ori pentru fratii mei

Atunci suporta incontinuare toate acestea.