| bybyu a întrebat:

Hey, cine imi spune si mie niste metode de a te demachia fara demachiant, ulei de nuca de cocos sau ulei de masline happy
Eu am mai citit undeva ca merge si cu servetele umede, dar n-am incercat niciodata
funda :*

2 răspunsuri:
| Ashadow a răspuns:

Cel mai usor e cu peria de sarma.

| gellalbie4ever a răspuns:

Intr-adevar,merge cu servetele umede dar iti trebuesc mai multe si trebuie sa freci mai tare sau iata cateva trucuri pe care le foloseam eu la teatru etc.


1).Există o metodă de îndepărtare a machiajului care se foloseşte destul de des în teatre pentru îndepărtarea machiajului încărcat, dar foarte mulţi o folosesc pe post de curăţare în profunzime a tenului, aş numi-o în română Curăţare pe bază de ulei.

În principiu se face un amestec de două uleiuri din care unul trebuie să fie neapărat ulei de ricin, iar celălalt poate fi orice tip de ulei, personal folosesc ulei de sâmburi de strugure, puteţi folosi ulei de măsline, ulei de şofrănel sau orice alt ulei doriţi. Deşi există reţete şi cu ulei de floarea soarelui, nu vă recomand să folosiţi ulei de gătit, ci doar un ulei de floarea soarelui folosit în cosmetică. Proporţiile de ulei sunt pentru ten gras 1/3 ulei ricin; ten uscat 1/10 ulei ricin; ten normal 1/5 ulei ricin. Puteţi modifica după preferinţe, acestea sunt proporţii de informare.

Curăţarea se face în felul următor: Turnaţi uleiul obţinut în palmă, frecaţi palmele pentru a încălzi puţin uleiul, apoi masaţi încet uleiul în piele, inclusiv în zona ochilor, folosind mişcări circulare blânde. Când credeţi că aţi îndepărtat tot machiajul (depinde de ce fel de machiaj aţi avut, iar dacă nu aţi avut machiaj puteţi masa în jur de 2-3 minute), udaţi cu apă fierbinte un prosopel, stoarceţi-l bine şi apoi aplicaţi-l pe faţă. Nu frecaţi, doar lăsaţi-l pe faţă până se răceşte. Dacă este nevoie, udaţi din nou prosopelul cu apa fierbinte şi aplicaţi-l pe faţă stors foarte bine, lăsaţi-l până se răceşte.

La sfârşit pielea o să fie curată şi catifelată. În continuare faceţi ce trebuie sa faceţi dupa orice demachiere obişnuită şi anume să vă spălaţi pe faţă cu un produs solubil în apă.

Recomand ca această metodă să fie folosită de maxim 2-3 ori pe săptămână.
2).# Cand iti demachiezi ochii, supravegheaza-ti miscarile - nu freca pielea, nu insista pana se inroseste epiderma, pentru ca acest lucru constituie un factor de agresivitate - pleoapele si pielea din jurul ochilor sunt zone extrem de sensibile si, procedand astfel, risti ca nu peste mult timp sa observi ca au aparut riduri fine. Oricum, se va intampla si acest lucru, mai devreme sau mai tarziu, dar de ce sa "dai o mana de ajutor"?


# Ochii tai se vor simti foarte bine si rasfatati daca, in fiecare dimineata, aplici pe pleoape, timp de 3-4 minute, cate o compresa imbibata in lapte rece. Vei observa cum privirea ta este de doua ori mai luminoasa...

# Nu cadea in capcana de a folosi prea multa crema hidratanta in regiunea ochilor, sau un produs extrem de gras. Nu vei reusi sa redai supletea epidermei din aceasta portiune, ci doar vei suprasolicita tesuturile si ochii tai nu vor avea nici un beneficiu. Cateodata, mai putin inseamna mai mult.


# Daca ai ochii umflati, aplica, timp de 15 minute, doua comprese caldute, imbibate in infuzie de ceai negru.


# Pleoapele lasate se pot corecta, intr-un stadiu incipient, fara a fi nevoita sa apelezi la chirurgia plastica. Problema aceasta apare de obicei ca urmare a slabirii muschiului pleoapei superioare, in coroborare cu efectul fortei gravitationale. Daca iti masezi pleoapele cu regularitate, exista sanse ca muschii specifici sa-si recastige tonusul si vitalitatea.