Inteligența și imaginația se forma în copilărie prin intermediul educației părinților care citesc copilului la culc, căruia în loc de telefon îi pun în mână cărți adecvate vârstei. De asemenea, prin a se juca liber cu alți copii diverse jocuri. Nu spun basme, priviți la trecutul omenirii, câte persoane inteligente, geniale existau acum 100 de ani în urmă și câți mai există acum.
Această tehnologie ne-a îndobitocit, ne-a învățat leneși în gândire, creativitate, judecare.
Te nasti asa ceva.
Oare ce exercitii a facut Mozart ca sa compuna primele piese cand avea 5 ani?
Inteligenta = trebuie sa înveți, fa ceea ce iti place. Daca iti place matematica fa exercitii, cate 4/5 in fiecare zi si vei deveni un as al matematicii. Unii se nasc înțelegeți, dar in schimb altii muncesc pentru a deveni. Einstein sigur nu vei fi daca înveți mult dar nici ca inainte.
Imaginația=Aici e ceva mai nu stiu cum, trebuie sa ai in sânge asta, sa de marți cu o imaginație bogată, sau o dobandesti putin cate putin pe parcurs. Eu nu prea am multa imaginatie, dar trebuie sa stii: fa cum iti place tie nu cum ii place altuia. Daca ai facut un desen si iti place inseamna ca ai imaginație, sa transformi o foaie albă într-un desen care tir chiar iti place.E munca ta!
Https://brilliant.org/ este un site de exercitii pentru inteligenta in diferite directii, din pacate trebuie platit.
Cititul este o metoda buna de dezvoltare atat a inteligentei cat si a imaginatiei.
In principiu orice activitate mentala iti dezvolta inteligenta, conteaza sa imbini asta cu hobby-urile tale si sa faci din asta o placere, nu o obligatie. Eu unul nu sunt mare fan al cititului, dar imi place foarte mult sa ma uit la documentare, sa citesc articole stiintifice de pe internet. Pe domeniun imaginatie nu stiu sigur ce recomandari sa dau, desenat, pictat, orice implica creatie proprie. (De mentionat, pictat si desenat din minte, original, nu copiat desene de pe internet... citit lucruri constructive, nu carti de copii sau adolescenti precum twilight sau mai stiu eu ce)
Ce intrebare frumoasa! Exersand si explorand. Sunt multe cursuri online, de la „Crash Course „ pe YouTube pana la Khan Academy. Wikipedia. Chiar asa, incepe prin a citi articolele de pe wiki despre inteligenta si imaginatie. Si exerseaza- creative writing, desen, pictura, dans. Strange poze din ziare si inventeaza povesti pe baza lor. Exista grupuri cu writting props pe FB. Si nu uita ca orice skill are nevoie de timp si repetitie
Inteligenta consta prin cunostinta ta, nu poti fi un Vadim Tudor la toate da alege un subiect ce iti place tie mult si documenteazate.
Imaginatie...Pai...Nici eu nu prea sunt un maiestru in aceasta chestie, nu stiu, la mine vin de la sine ideile bune si de astea. Multi spun ca trebuie sa citesti, da daca citesti citeste ceva ce iti place si nu te lua dupa scoala, trebuie tie sa iti placa cartea.
LisaJulie întreabă: