1 - 16
2 - sa esuezi ( din greseli se invata omu )
3 - pentru ca astia suntem noi
4 - uneori da uneori nu
5 - hmm cate de bogat? 99, 9%
6 - doar un lucru? pai... ar fi mai multe (minciuna comportamentu 7 - din pacate imprejuramrile
8 - traieste fiecare clipa din viata prekum ar fi ultima...
9 - se poate sh amn2?
10 -Ofera oamenilor mai mult decat asteapta si fa-o cu zambetul pe buze.
11-dificila intrebare ma-i pus pe ganduri
12- amintirile pe care l-am pana acum
13-nu l-am lasat uitarii :d
14-cea mai frumoasa amintire? prima zi cand am mers la scoala (eram inca mica nu sesizam ca va fi greu ) deoarece imi doream sa cunosk noi copii si sa ma imprietenesk cu ei
15- pai sincera sa fiu da
16-demulth nu stiu sigur
17-acum cateva secunde (minute)
18-...
19...
O seara faina sa ai
1. Ce vârstă ţi-ai da dacă nu ai şti câţi ani ai?
14
2. Ce e mai rău: să eşuezi sau să nu încerci?
sa nu incerci
3. Dacă viaţa e atât de scurtă, de ce facem multe lucruri care nu ne plac?
pentru ca persoanele din jurul nostru sa se simta bine
4. Când ţi se pare că s-a vorbit şi s-a făcut totul, ţi se pare că ai vorbit mai mult decât ai făcut? nu stiu
5. Dacă moneda naţională ar fi fericirea, cât de bogat ai fi? acum as avea bani lui Iri
6. Care este lucrul pe care ai vrea să îl vezi cel mai mult schimbat la oameni?
Sa nu aiba doua fete
7. Faci ceea ce ai visat că faci, sau faci ceea ce faci pentru că împrejurările te-au adus aici?
fac pentru ca imprejurarile m-au adus aici
8. Dacă media de viaţă ar fi de doar 40 de ani, ţi-ai trăi viaţa diferit? nu
9. Eşti mai preocupat să faci lucrurile cum trebuie sau lucrurile care trebuie? cum trebuie
10. Dacă ar fi să oferi un singur sfat unui copil despre viaţă, care ar fi acela?
Sa se gandeasca de doua ori la ce decizie face
11. Ce ai prefera să fii: un geniu stresat sau un prost fericit?
mai bine un prost fericit
12. Ce-ai alege între amintirile pe care le ai până acum sau a fi incapabil să îţi mai ai amintiri de acum înainte?
amintirile pe care le am acum
13. Îţi mai aduci aminte de momentul acela de acum 5 ani când erai extrem de nervos şi nefericit? Mai are vreo importanţă acum?
nu
14. Care este cea mai frumoasă amintire de-a ta din copilărie? Ce o face atât de specială?
pai.chiar nu imi vine in minte acum
15. Dacă ai câştiga un milion de dolari, ai renunţa la ceea ce faci acum?
nu
16. Când a fost ultima oară când te-ai aruncat cu capul înainte în ceva în care credeai din tot sufletul, deşi toţi te sfătuiau să nu încerci?
cand m-a scos la tabla
17. Când a fost ultima oară când ţi-ai auzit sunetul propriei respiraţii? acum
18. Care e lucrul pe care ţi l-ai dorit întotdeauna să îl faci şi încă nu l-ai făcut? Ce te opreşte?
vreau sa ii zic profesorului de mate ca nu-mi place matematica si ca poate sa creada ce vrea el.mi-ar da un 2 mare daca i-as spune acum
19. Care e lucrul pe care îl faci mai bine decât toţi ceilalţi pe care îi cunoşti? pai majoritatea persoanelor se enerveaza foarte repede si eu nu deci raman mai mult calma decat ei
Iti raspund numa' pentru ca mi-a placut a doua intrebare
1. Vreo 25 ani cand is nebarbierit&netuns, vreo 20 ani barbierit
2. Homer Simposon a zis "Stupid risks make life worth living." Si ohh cata dreptate are...Cum ar fi viata noastra daca nu am incerca sa ne autodepasim? daca nu ne-am asuma riscuri? Anosta. E mai bine sa incerci si sa nu reusesti decat sa nu incerci si sa regreti.
3. Facem lucruri care nu ne plac de dragul persoanelor apropiate.
4. Nu prea inteleg intrebarea, insa...Eu sunt genul de persoana care tace si face, numa ca nu prea promit ca o sa fac un anumit lucru.Nu imi place sa devina obligatie.
5. Aaaa, destul de bogat.
6. Sa nu mai fie asa creduli...M-am saturat de oameni care fac orice de dragul barbosului ceresc.
7. Cate putin din fiecare. Ca altfel nu prea se poate.
8. Nope. In fiecare zi pot muri, ma calca o masina, ma impusca cineva, dar nu ma gandesc la asta...Cand o fi sa se intample se va intampla. Prezentul e important.
9. Cum trebuie...Si asta poate fi un defect...pentru ca uneori nu am timpul necesar sa fac ceea ce vreau, asa cum trebuie.
10. Nu regreta nimic, niciodata
11. Sunt deja un geniu stresat Si foarte modest. Noh, as fi foarte multumit daca as avea raspunsul la toate intrebarile...deci...mai bine geniu.
12. Amintirile sunt pretioase... Ce am fi fara amintiri? Bune sau rele, ne ajuta sa ne maturizam.
13. Sunt o persoana f calma, si uit repede cand ma enerveaza ceva. Deci habar nu am despre ce moment sa zic
14. Sunt o multime de amintiri... Ce le face asa speciale, simplul fapt ca imi apartin.
15. Da...
16. Aaaa, azi
17. Acum cand am citit intrebarea. Iar tu acum o sa iti dai seama ca clipesti si o sa ai gandul asta cateva minute, si o sa te enerveze ca stii cand clipesti
18. Sa calatoresc peste tot... De unde atatia $?
19. Chestii care au legatura cu it-ul
Nu crezi că ar fi mai bine, dacă le-ai lua la rând?
Eu una n-am răbdare nici să le citesc pe toate, da' să-ţi mai şi răspund...
Sunt nişte întrebări frumoase şi destul de grele (în mare parte) şi fiecare merită o atenţie specială.
Just saying.
1. Ce vârstă ţi-ai da dacă nu ai şti câţi ani ai?
Așa cum barba nu face un filozof filozof, nu vârsta contează ci experiența. Poți să ai și 50 de ani și să fii analfabet, să stai să fii întreținut de alții și uite-așa să treci ca gâsca prin apă prin viață.
Mi-aș da cam vârsta înfățișării sau aș căuta certificatul de naștere. În jur de 13 ani. Deși am 14, aspectul mă trădează nu sunt așa dezvoltată.
2. Ce e mai rău: să eşuezi sau să nu încerci?
Să încerci și să nu eșuezi, în prima fază dacă faci ceva rău, a doua oară o să îți eșueze sau dăuneze pe parcurs.
Depinde de situație. Însă dacă e de bine, să nu încerci, altfel din ce mai înveți?
3. Dacă viaţa e atât de scurtă, de ce facem multe lucruri care nu ne plac?
Că suntem constrânși, e inevitabil și pentru a putea face ceva (care ne va fi) plăcut trebuie să facem uneori și mici sacrificii. Poate câteodată nu ne place apa sau săpunul, dar dacă mirosim urât trebuie să ne spălăm pentru a elimina mizeria și mirosul. Nu e așa?
4. Când ţi se pare că s-a vorbit şi s-a făcut totul, ţi se pare că ai vorbit mai mult decât ai făcut?
Nu contează, satisfacția finală e importantă. Dacă e semnificativ, dacă nu este nici nu mai are rost să-mi răcesc gura și mai bine abandonez tot.
5. Dacă moneda naţională ar fi fericirea, cât de bogat ai fi?
Și moneda ce valoare are ? E de 1 ban sau 50 de bani? Mă refer, cea de un ban reprezintă micile copilării care ne înseninează viața. Cele de 50 de bani sunt cele care ne-au marcat. Eu cred că aș avea în mod egal de toate felurile și aș avea o stare financiară medie, atât cât să îmi ajungă la fix.
6. Care este lucrul pe care ai vrea să îl vezi cel mai mult schimbat la oameni? Ceva ce trebuie să schimb și eu la mine, fiindcă sunt om deci ce aș vrea schimbat la mine. Nu știu, sunt multe și mi-e lene să le iau pe toate la rând.
7. Faci ceea ce ai visat că faci, sau faci ceea ce faci pentru că împrejurările te-au adus aici?
Depinde de situație. Îmi trebuie multă muncă și nu aș accepta să mă las umilită, deși uneori ar trebuie să pot lăsa ștacheta pentru a fi mai satisfăcută mai târziu, chiar dacă momentan nu îmi convine.
8. Dacă media de viaţă ar fi de doar 40 de ani, ţi-ai trăi viaţa diferit?
Nu, fiindcă oricum nu știu când mor. 40 sau 400 de ani, tot aia e pentru mine.
9. Eşti mai preocupat să faci lucrurile cum trebuie sau lucrurile care trebuie? Uneori nu pot discerne dacă lucrurile pe care le fac sunt cele potrivite, deci balanța se înclină spre "cum trebuie".
10. Dacă ar fi să oferi un singur sfat unui copil despre viaţă, care ar fi acela?
Rămâi copil toată viața în sufletul tău!
11. Ce ai prefera să fii: un geniu stresat sau un prost fericit?
Da` nu sunt proastă dacă mă las prost stresată? Aș prefera să fiu o mediocră aspirantă.
12. Ce-ai alege între amintirile pe care le ai până acum sau a fi incapabil să îţi mai ai amintiri de acum înainte?
Alea bune sau rele? Aș fi un om neexperimentat dacă nu aș avea amintiri. Și alea rele mă ajută, dacă știu că m-am ars când am pus mâna pe soba încinsă, îmi amintesc și nu voi mai repeta. În concluzie, prima, să am.
13. Îţi mai aduci aminte de momentul acela de acum 5 ani când erai extrem de nervos şi nefericit? Mai are vreo importanţă acum?
Eram în clasa a treia. Nu știu ce m-a marcat atunci, nici nu îmi amintesc. Deci, nu.
14. Care este cea mai frumoasă amintire de-a ta din copilărie? Ce o face atât de specială?
Eram mică. Abia intram la grădiniță, mama mă înscria și copii cântau ceva în engleză în întâmpinarea mea. Eram gata de a începe munca și pregătirea pentru ceva mai greu. Școala vieții.
15. Dacă ai câştiga un milion de dolari, ai renunţa la ceea ce faci acum?
Nu, că ăla se consumă și el. Dacă îl cheltui în câteva minute, mâine ce fac?
16. Când a fost ultima oară când te-ai aruncat cu capul înainte în ceva în care credeai din tot sufletul, deşi toţi te sfătuiau să nu încerci?
Azi. Toți îmi ziceau să iau tramvaiul ci nu troleul că e mai aglomerat, dar cu el am ajuns mai repede acasă. Chiar am crezut în asta și surpriză nici aglomerat nu a fost.
17. Când a fost ultima oară când ţi-ai auzit sunetul propriei respiraţii?
Acum, citindu-ți întrebarea și stârnindu-mi curiozitatea.
18. Care e lucrul pe care ţi l-ai dorit întotdeauna să îl faci şi încă nu l-ai făcut? Ce te opreşte?
Un tatuaj. Vârsta.
19. Care e lucrul pe care îl faci mai bine decât toţi ceilalţi pe care îi cunoşti?
Nu mă cred superioară prin nimic altor cunoscuți sau poate nu îmi aduc aminte momentan.
Am mai văzut întrebările astea puse pe TPU pe la Știință și Filosofie. Iar restul sunt dintr-un oracol, nu? Drăguțe, să mai postezi.
Emilia19 întreabă: