| BalkanGains a întrebat:

Hey lume am auzit la TV ca Romania era o monarhie mai de mult e adevaràt? Daca da, dc am abolit-o? Monarhie mi se pare fortè BASED și nu inyeleg dc am scapat de ia ma pôte lamuri cineva?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai tras chiului rau de tot la istorie asa e?

Ai auzit vreodata de Carol I?
De Ferdinant?
De Carol al II lea?
De Regele Mihai?

nu am abolit noi nimic, comunistii au fortat abdicarea regelui Mihai si l au alungat din tara.

Pune mana si citeste putin din istoria tarii.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Da. 2. Nu noi, ci regimul comunist.

| StoicAnalysis a răspuns:

A fost monarhie, dar au abolit-o comunistii. Gherghiu-Dej impreuna cu Petru Groza l-au santajat pe regele Mihai sub pretextul uciderii celor 1000 de studenti arestati in inchisoare, daca acesta nu abdica.

| BalkanGains explică (pentru StoicAnalysis):

Da, gen dc o abolit-o? Ca comunisti erau buni, asa zice tata ca Ciauzescu a facut poduri si autostrazi, dce nu au vrut sa lucre impreuna?

| suntserios a răspuns (pentru BalkanGains):

Nu prea iti iese trolingul.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru BalkanGains):

Ceausescu din majoritatea relatarilor, reiese ca era marioneta securistilor si oamenilor din URSS. El chiar creedea ca Romania o ducea bine si ca prospera, in timp ce lumea efectiv traia la limita si fura recolte de la CAP pentru a-si intretine familia. Auzisem adesea povesti de la profii batrani de istorie si de la bunici cum ca atunci cand venea Ceausescu in vizita sa vada prouctia tarii si recoltele, securistii pregateau dinainte locul unde urma sa fie facuta vizita, cu fel de fel de produse din agricultura, mezeluri, lactate, decoratiuni frumoase, parade etc. Si dupa ce pleca el de acolo, securistii le luau inapoi. Perioada comunista a fost ca un cancer in istoria Romaniei, din relatarile oamenilor simpli ce erau majoritari, din acea vreme.

| pufulescu0o a răspuns:

Nu am abolit noi monarhia ci regimul stalinist instalat dupa 1945.
Monarhia a fost la inceput foarte BASED, sub domniile lui Carol Întai si Ferdinand dar apoi a degenerat sever prin domnia lui Carol al Doilea ( era un om prea de viață pentru a fi rege) si regenţa lui Mihai, singurul şef de stat din lume care a reuşit sa castige si sa piarda in acelasi timp un razboi!

| dariacuflic5 a răspuns:

Eu nu stiam