Hey lume, ma aflu acum in Saliste, jud Alba. Sunt emotionat, abia mai stau pe picioare am facut o descoperire monumentala, nu o sa va vina sa credeti ce entuziasmat sunt.
Sa incep cu inceputul. Stiati ca Nicolae Iorga a fost aici in 1916, doar ca intrarea Romaniei in razboi l-a obligat sa se intoarca la Bucuresti? El a plecat in graba si mai apoi s-a intors aici de mai multe ori, iar chiar cand a fost asasinat el mai plănuia o revenire in aceata localitate. Legenda spune ca Iorga a redactat aici un manuscris, pe care in graba l-a îngropat undeva, spre a nu fi confiscat de autoritati la granita si de atunci l-a pierdut. Credeam si eu ca e doar legenda pana in norocoasa zi de 15 aprilie, cand sapam apa pentru un put si am dat de o cutie veche, de lemn. Era incuiata. Curios, am luat o piatra si am lovit yala iar un manuscris prafuit mi-a aparut sub ochi. Era manuscrisul lui Iorga! Cartea scrisa in 1916, pe care a pretuit-o atat de mult.
Scot teancul acela de hartii, atat de albe incat pareau noi si descopar si cateva cerculete de lut. Privind mai atent la ele, erau asemanatoare cu cele de la Tartaria. Iorga descoperise ACESTE INSCRIPTII!
Mai tarziu, in camera mea de la hotelul de 3 stele in care m-am cazat, stau si analizez manuscrisul. Era compus din doua parti: Despre scrierea vechilor români și Despre rolul organizațiilor secrete, din Evul Mediu și până azi. Ne vom concentra acum pe continutul primei parti:
Artefactele gasite de Iorga sunt 15 la numar si fiecare contine cate 4 simboluri, in total de 60 de simboluri - si toate distincte! Iorga a presupus - pe buna dreptate! - ca are de-a face cu un alfabet logografic, cu fiecare simbol reprezentand o idee. Iorga a reusit sa traduca aceste tablite, cu ajutorul unui transpuneri a acestora in limba greaca, realizata de autorul antic Strabon, care nota ca aceste tablite au peste zece milenii, fiind "scrise de primii oameni, cei mai intelepti si viteji, niste barbati asa de vanjosi incat ar putea cuceri lumea". Acolo fiecare simbol este explicat, impreuna cu sunetul pe care-l reprezinta. Fragmentul din Strabon e pus in cutie, impreuna cu o traducere. Uitati o monstra:
"-Tableta cu numarul 10 reprezinta aceste patru simboluri: un soare, caruia localnicii ii spun "sehe" si care, fiind pozitionat chiar in centrul careului sau, ne indica timpul amiezii; un triunghi isoscel, plasat in mijlocul unui cerc realizat cu incredibila maiestrie de acesti incredibili geometricieni, de la care si noi avem atatea de invatat, exprima cunoasterea ori absenta cunoasterii, lipsa ei, in limba nativa ko-o; al trei careu, alcatuit din trei linii imbarligate, reprezinta focul (fahlil) iar linia de deasupra ei este un alt simbol pentru cunoastere, dar cunoastere materializata, carti, documente, enciclopedii (na'a tlihui); în fine, ultimul careu alcatuit dintr-o linie orizontala si 5 verticale, dispuse in diverse pozitii, indica Estul."
Concluzia pe care o trage autorul este ca T10 ne explica cum un popor barbar, care are atata lipsa de cunoastere incat nici nu stie când e amiaza dupa pozitia Soarelui, si care de asemea dispretuieste cunoastere, vine din Est si posibil invadeaza tribul populatiei care a scris aceste tablete.
Dictionarul lui Strabon contine si cateva talmaciri pentru tablete care nu se afla in posesia lui Iorga, ci sunt cele de la Tartaria si care atrag atentia despre religie, evenimente istorice, stiinta dar si multe previziuni despre viitor, inclusiv incalzirea globala si internetul.
Ce credeti? Asa-i ca suntem cei mai tari?
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.139.103.57) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro