Foloseste produse specifice tenului tau, creme. Evita ciocolata, cafeaua, cola, bauturile acidulate, mancarea fast-food, sarea iodata, grasimile, dulciurile, sau orice alt aliment bogat in zahar.
Evita stresul sau emotiile de orice fel mai ales daca stii ca esti predispusa spre dereglari ale glandei tiroide.
Foloseste produse cosmetice si de curatare specifice tipului tau de piele, incercand sa agresezi cat mai putin tenul, mai ales in cazul in care ai deja cosuri. Asadar, nu folosi produse uleioase (care produc mai mult sebumm). Nici produsele anti-acneeice foarte agresive nu sunt recomandate, mai ales daca acneea ta nu este una severa.
* Consuma multe apa pentru a ajuta digestia, constipatia fiind o disfunctie ce duce deseori la aparitia acneei.
* Nu-ti stoarce cosurile pentru ca exista riscul aparitiei cicaticilor de care cu greu vei scapa chiar si dupa vindecarea acneei.
* Ia suplimente alimentare din complexul de vitamine B si zinc, echinaceea, coenzima Q10, foloseste cura cu gel Aloe Vera, aceasta planta fiind benefica pentru afectiunile tenului. Daca ai in casa o planta Aloe, rupe din varfuri, despica in doua si aplica portiunea zemoasa pe zona afectata.
* Foloseste galbenele. Cataplasmele locale pot fi de ajutor la fel ca si cura interna. Pune o lingurita de galbenele si trei frati patrati in parti egala intr-o cana cu apa clocotita si las-o sa se infuseze. Bea zilnic 2-3 cani din acest ceai.
* Drojdia de bere este recomandata pentru orice boala dermatologica, fie ca implica imperfectiuni ale tenului, fie ca vorbim despre caderea parului. Intern, mananca dimineata pe stomacul gol o bucatica de drojdie ( cat jumatate de nuca) iar extern, aplica masti formate dintr-o lingurita de drojdie de bere, iaurt natural sau suc de lamaie.
* Argila este un alt produs minune. La o cana de 200 ml de apa calduta, pune doua lingurita de argila plus un iart. Acest amestec se lasa pe fata cca 15 min si se clateste.
* Tarata de grau este cea care te scapa de sebumm si iti lasa fata fina si curata. Amesteca o lingurita de miere cu o lingurita de tarate de grau si un galbenus de ou. Peste acest continut se adauga apa fierbinte astfel incat sa se obtina o pasta pe care o aplici pe fata, gat si decolteu. Las-o sa isi faca efectul 20 de minute si clateste cu apa calduta.
Sigur toate taratele si argilele sunt produse minune, tocmai de-aia lumea continua sa aiba cosuri ani de zile cu toate taratele si galbenelele sau mai rau cu creme sau medicamente invazive.
Adevarul e undeva pe la mijloc. O acnee normala e determinata de pubertate. Dereglajul intern datorat inceperii pubertatii determina uneori ca glandele sebacee sa o ia razna. Produc prea mult sebum, porii se incarca si se infecteaza, pac apar cosurile.
Daca acneea e una normala se rezolva cu abtinerea de la prea multe grasimi - prajeli, fast food etc, si de la prea multe dulciuri. Apoi cu o igiena a tenului potrivita. Spalat intotdeauna seara inainte de culcare. Dat cu servetele umede in timpul zilei daca pielea se ingrasa excesiv. Sau cu apa pur si simplu si apoi sters cu un prosop. Sapunurile normale nu sunt bune pentru ten.
Argila poate regla slab sau moderat excesul de sebum insa problema fiind interna... iti dai si tu seama. In plus folosirea argilei pe un termen prea indelungat usuca si cojeste tenul.
Uleiul natural 100% de tea tree e printre singurele miracole. Cu uleiul asta am scapat eu de toate cosurile in vreo 6-8 luni de zile.
In plus cosurile se storc, nu exista absolut nici un motiv 100% rezonabil pentru a sta cu infectia pe moaca. Infectia nu e bine sa se resoarba, daca un cos se poate stoarce fa-o. Cazurile in care stoarcerea cosurilor lasa urme sunt foarte rare. De obicei asta se intampla cand cosurile apar in numar f mare si foarte apropiate pe obraji- pometi- si sunt stoarse intr-un mod agresiv fara a fi dezinfectat locul.
Poti folosi un gel de aloe pentru hidratarea si calmarea tenului, poti folosi si creme hranitoare de noapte, insa atentie nu toate produsele vor functiona chiar daca functioneaza la altii.
Citeste insa despre acest tea tree essential oil. E un antifungic, antibacterian, cicatrizant natural. Se spala tenul cu apa si sapun special, se usuca slab cu un prosop si apoi se aplica cu un deget acest ulei direct pe zonele afectate. Pe cosurile stoarse are cel mai bun efect, acestea fiind cicatrizate de cateva ori mai rapid decat fara acest ulei.
Daca acneea nu e una normala - cosuri mult prea mici si f apropiate, in jurul gurii sau pe linia maxilarului ori pe frunte, ca un fel de plaga rozalie sau foarte rosii si mari, din pacate te confrunti cu o acnee patologica si trebuie sa mergi la medic pentru un tratament cu creme speciale antibiotice antifungice etc.
Pai depinde de la ce se fac cosurile...in principiu argila le usuca, dar de ce sa dai banii pe nu stiu ce produse cand e vara si poti sta la soare intre orele care nu sunt periculoase? (soarele le usuca si el) Iti dai cu crema de plaja sau alta crema cu FPS bun pe fata si stai la soare. Incearca!
inger02 întreabă:
Misterios82737383 întreabă: