De ce? In enuntul tau,nu prea vad o propozitie despartita de alta de virgula,de punct,de litera mare la inceput de propozitie.
Daca mergi sa cumperi paine si nu ti se da restul corect,accepti,sau esti constienta ca te poate ajuta matematica,ca sa ceri restul corect.
Asa si cu istoria(ca sa stii din ce neam te tragi),geografia(ca sa stii unde este tara in care vrei sa mergi in vacanta,ce clima are,daca are mare,munte),biologia(ca sa te ajute sa stii ce te doare,cum se numeste acel organ).Tu esti liber sa inveti cat iti incape in creieras,dar daca vrei sa evoluezi,sa fii un copil educat, cultivat, ar trebui sa inveti, macar strictul necesar, ca sa nu-ti fie rusine cu tine.
Pasiune, dragul meu.
Unii oameni nu se mulțumesc cu o limbă română adusă la mediocritate extremă, unii oameni își forțează neuronii depășind heliosfere ale matematicii, și de ce? Pasiune.
La fel și cu istoria, biologia, istoria engleza și franceza ta.
Desigur, sunt oameni ca tine care se mulțumesc cu mediocritatea, și o duc destul de mișto. Dar îmi păreți triști și plictisitori în micul vostru univers plat.
Și nu, nu-s un mare fan al matematicii.
90% din materia pe care o înveți în școală nu o să-ți folosească niciodată în viață, mai ales dacă profesezi într-un singur domeniu.
Dar la halul în care scrii și ești certat cu semnele de punctuație, cred că n-ar strica să mai dai și pe la orele de limba română.
Când zugrăvești nu o să-ți folosească chiar toată gramatica, dar dacă vorbești precum scrii ai cele mai multe șanse ca oamenii să-ți pună eticheta de idiot și să te trateze ca pe un gunoi. Nu că ai merita altceva.
Pai, daca nu vrei sa-n veti " Vaci ", daca vrei sa inveti " Avocat/Avocata"
Asta e rostul invatatului.
Astea sunt ca sa invatam mai bine, si sa putem sa devenim ce dorim (arheolog, astronaut, etc.). Intr-adevar, daca nu vrei sa te faci nimica mergi degeaba la scoala. si ramai un om fara sperante.