| noisolpXekuNemertXe a întrebat:

Am o întrebare de morală; nu are un răspuns concret, deci fiecare ar trebui să aibă proprile valori morale, adică răspunsuri cu caracter individual.

În timp ce mergeam acasă bombardat de întrebări existențiale (era una dintre serile alea), am văzut un porumbel cu capul în jos fix în fața unei biserici (o fi căzut sau ce s-a întâmplat, nu știu), dar nu era mort, încă mișca din aripi și clipea. Trecând și neavând idee ce să fac, l-am lăsat așa, că oricum nu eu eram vinovat de condiția acelei păsări și indiferent dacă vedeam asta și o ignoram sau dacă nici nu treceam pe acolo, nu schimbam cu nimic cele întâmplate. Acum faza e că era absurd să-l iau acasă, că putea să fie purtător de diverși agenți patogeni; iară să sun la 112 era absurd că servicile de urgență sunt în general pentru oameni, nu pentru animale și în ultimul rând nu sunt veterinar, deci indiferent că luam sau nu cu mine pasărea nu era nicio garanție că pot să aflu și ce e în neregulă cu ea și să o repar. În schimb, întâmplarea asta m-a pus pe gânduri. Având în vedere că în România nu știu personal ceva servicii care să se ocupe de animalele rănite pe gratis și că probabil nu am timpul necesar să aștept să vină duba dintr-un oraș mai mare, gen Deva în cazul meu (că nu cred că sunt în Petroșani astfel de organizații), ce credeți că e cel mai bine de făcut? Din perspectiva voastră, știind că nu există bine și rău; că până la urmă corpul mort al porumbelului ar fi putut reprezenta un ospăț pentru o pisică, care, nu ar mai fi trebuit să omoare un șoarece ca să se hrănească...[cauzalitate temporală]... Nesalvând porumbelul a însemnau mai târziu în viitor continuarea vieții altei vietăți; tocmai ăsta e și motivul pentru care am decis să merg mai departe, pentru că este pur și simplu mai SIMPLU.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un amarat de porumbel nu merita atatea randuri scrise. Daca era o pisica, mai intelegeam.

| noisolpXekuNemertXe explică (pentru anonim_4396):

Păi cu ce e mai presus un porumbel față de o pisică? Ambele au drepturi egale la viață. Asta e părerea mea.

| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Nu există răspuns corect sau greșit, dar tu singur dai răspunsul la final, iar din câte mi se pare mie, pare cel corect(m-a convins
SIMPLU în capslock), măi să fiu sincer viața e mult mai complicată decât întrebarea ta, dp(meu)dv nu în porumbei salvați se măsoară viața, ci în autocunoaștere și autodepășire continuă, la un moment dat la asta se ajunge, ce vreau să spun este că porumbelul este foarte neimportant, doar că i-ai dat tu o semnficație, poetule, dintr-o întâmplare banală ai transformat-o într-o problemă filosofică.

| noisolpXekuNemertXe explică (pentru 1231242):

Mulțumesc de răspuns; în cazul meu de multe ori se întâmplă să ajung la întrebări existențiale din simple întâmplări.