Cafea-cafea? Adica de-aia cu cofeina? Voi parinti aveti? Zi-le sa iti dea si un whisky inainte de culcare. Geez...
Pai si nu vad ca le dispare cafeaua cam repede din bucatarie? Sau aveti magazin de cafele, ceva? In alta ordine de idei, lasa timpeniile. Bea ceai/apa, fa sport cit cuprinde. O sa vezi ca altfel dormi. Autosugestioneaza-te. Eu de multe ori ma culc la 2-3 si la 7 sint sus sa trezesc fetele sa le duc la gradinita/servici.
Am avut perioade în care am dormit 5, 6 ore pe săptămână.
Dacă nu te simți obosit, care e problema, totuși?
Trebuie sa-ti gasesti un CONQUEROR ))
Glumesc, glumesc
Nu stiu ce-ai, dar si eu am patit la fel in ultima vreme, de cand sunt in vacanta, ma culc la 1, 2 maxim 3 si ma trezesc la 10, nu e mare chestie, fa ce vrei. Nu o sa mori.
Macar incearca. eu stau la vreo 40 de minute de liceu unde merg destul de des vara sa joc baschet, drum pe care il fac curent, fara probleme. dupa vreo ora jumate, 2 de joc de abia ma tarasc pana acasa si e un chin sa incerc sa stau treaz dupa ora 10, 11, dar o fac pentru ca nu prea am probleme cu somnu. in cel mai rau caz ma aleg cu dureri de cap
Fa sport organizat, la modul serios. In adolescenta ai o energie extraordinara pe care trebuie' sa o canalizezi in ceva. Plus ca sportul te va ajuta mai tirziu. Uite, eu am facut sport de performanta vreo 3 ani cam de la 13 pe la 16 ani. Dupa aia am mai jucat cu niste omuleti care facusera si ei la nivel inalt (volei), dar doar ne incalzeam si jucam, nu mai faceam antrenament fizic la modul porc. Oricum, cert e ca m-a ajutat extraordinar la capitolul metabolism fiindca multi dintre colegii mei de liceu la revederea de 10 ani aratau terminati rau de tot, si nu doar cei care fumeaza/machesc.
Plus de asta cu somnul... autosugestionarea face minuni. Trebuie doar sa incerci la modul serios.
Insomniile mele sunt atât de grave încât la momentul actual stau pe balcon cu o pătură, fumez şi deja văd cum se iveşte răsăritul.
Încearcă să reduci cafeaua din organismul tău şi să faci eventual ceva sport pe parcursul zilei, vei dormi mult mai rapid şi mai eficient.
Mergi la doctor. Daca nu, o bata de baseball in teasta face minuni .
Experiența?
N-am nevoie de nimic.
Da da. De fel dorm bustean dupa a 2 lovitura. Tu fiind fata poate iti ajunge doar una.
Daca nu iti trebuia nimic nu te mai plangeai.
Nu m-am plâns.
Cel puțin, nu în felul ăla, în care să cer vreo părere.
Și chiar dacă mi-ar fi trebuit ceva, aș fi căutat demult în altă parte.
Legat de bâta de baseball, mersi de point, dar nu cred că-s așa masochistă.
Se spune ca in viata trebuie sa le experimentezi pe toate, nu stii ce pierzi .